Wine-stable mi yoksa wine-staging mi kullanmalıyım?

@cengover_ekin Wine'ın zaten development sürümü mevcut. Stable-stagging development'den çıkıp daha stable havuzuna eklenmemiş hali stagging oluyor.

Wine-stable programlarda daha çok kullanılırken wine-stagging daha çok oyunlarda kullanılıyor diye bir yazı okuduğumu hatırlıyorum.

Hiç oynamadım. Bana hitap etmiyor.
@cengover_ekin Wine'ın zaten development sürümü mevcut. Stable-stagging development'den çıkıp daha stable havuzuna eklenmemiş hali stagging oluyor.

Wine-stable programlarda daha çok kullanılırken wine-stagging daha çok oyunlarda kullanılıyor diye bir yazı okuduğumu hatırlıyorum.

Yazıyı atabilirseniz iyi olur, bizler de bilgilenmek isteriz.

Wine-staging has, among many others, a feature called CSMT that is especially beneficial if you use WINE to play games, you can read more about it here:

wine-compholio/wine-staging

This gives me playable performance in most games and allowed me to ditch Windows entirely. The best thing is that this can only improve as time goes on.
Bu 2015'de yazılmış.

wine_gaming subreddit'inde bir konu da aynısını söylüyor.

Arkadaşlar Wine'ın hangi sürümünü kullanmalıyım, bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Wine-Staging daha fazla oyun uyumluluğu sunar ve resmi ağaca kabul edilmemiş birçok farklı türde patch barındırır(performans, deneysel yetiler, uyumluluk). Ben şahsen Staging-5.7 kullanıyorum ve stabilitesi beni tatmin ediyor.
Lutris kullanarak oyun oynamadım. Hatta Wine kullanarak da oyun oynamadım. Oynadığım oyunlar çalışıyor zaten.

Aynen kardeşim bende Lutris kullanmıyorum kendim özenerek hazırladığım bir patchsetim var ve Wine'ı onunla derleyerek kullanıyorum. Lutris aşırı instabil bir program. Ek olarak istersen kendi sistem Wine'ını Lutris ile kullanabiliyorsun.

Son düzenleme:
Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Oynadığım oyunlar

1-Samurai Jack - Battle Through Time

2-GRIP Combat Racing

3-Dance of Death - Du Lac & Fey

4-MotoGP 20

5-Pine

6-Euro Truck Simulator 2

olup, bu oyunları wine-staging ile hiçbir hata almaksızın oynamaktayım. Fakat wine-stabil'de birçok hata aldım ve aldığım hataları araştırdığımda bunların hala birer bug olduğunu ve çözümlenmekte olduğunu gördüm. Sanırım wine-staging'te kararlıyım. Kullandığım sürümler ise wine-staging 5.16 dxvk 1.7.1. Teşekkürler.
Screenshot_20200904_101514.png

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Oynadığım oyunlar

1-Samurai Jack - Battle Through Time

2-GRIP Combat Racing

3-Dance of Death - Du Lac & Fey

4-MotoGP 20

5-Pine

6-Euro Truck Simulator 2

olup, bu oyunları wine-staging ile hiçbir hata almaksızın oynamaktayım. Fakat wine-stabil'de birçok hata aldım ve aldığım hataları araştırdığımda bunların hala birer bug olduğunu ve çözümlenmekte olduğunu gördüm. Sanırım wine-staging'te kararlıyım. Kullandığım sürümler ise wine-staging 5.16 dxvk 1.7.1. Teşekkürler.
Eki Görüntüle 657460Eki Görüntüle 657460Eki Görüntüle 657460Eki Görüntüle 657460

ETS2'yi Wine ile oynamanıza gerek yok. Kendisi Linux üzerinde çalışıyor zaten. Diğer oyunları bilmiyorum ama.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı