Sürprizbozan Witcher 3 B&W en iyi son sizce nedir?

Bu konuda spoiler olduğundan sürprizbozan olarak işaretlenmiştir. Spoiler olmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ciri Riannon

Decapat
Merhabalar, bildiğiniz gibi Witcher 3'ün devasa DLC paketi olan Blood And Wine bizlere 30 saate yakın bir oynanış deneyimi sunuyor ve bunu vadederken az da olsa geriyor. Blood And Wine DLC'sinin CDPR tarafından oluşturulmuş üç farklı sonu var; başlıkta uyarmıştım ama tekrardan spoiler uyarısını aşağıya bırakıyorum.

Anna ve Syanna kurtulur Detlaff ölür. (En iyi son)

Anna hayatta kalır, Detlaff Syannayı öldürür ve ortalıktan kaybolur. (İyi son)

Hem Anna hem Detlaff, hemde Syanna ölür. ( En kötü son.)

Oyun dünyasında, Witcher 3 oyuncu topluluğu arasında bu oyunun iyi son ve çok iyi son'un yerlerinin değişmesi gerektiğini düşünüp ikiye bölünen oyuncu grupları arasında zıt bir düşünce var.

Bazı oyuncular Syanna'nın cool, ağır başlı, karizma Vampir abimiz Detlaff'ı parmağında oynatması ve ona ihanet edip kasıtlı yoldan cinayet işlemesine sebep olmasıyla, Regis'in yöntemini tercih edip, kurdeleyi almayarak Syanna'nın ölümünün onun cezası olduğunu savunup en iyi sonun bu olduğunu düşünür. Bu sonda Geralt mantıken duygularıyla hareket eder ve dolaylı yoldan Detlaff'a destek çıkmış olur.

Bazı oyuncular ise Witcherların yaptığı tercihlerin,seçimlerin veya yöntemlerin karar verme aşamasında mutasyonlar sonucu duyguların çok düşük bir pay oynadığını öne sürerek, Geralt Toussaint'e kontrat için gitti. Bir Witcher'ın görevi her zaman ne pahasına olursa olsun, duyguları işin içine katmadan, ikilemde kalmadan vazifesini tamamlamaktır. Kontratın içeriği Detlaff'ı öldürmekti ve Geralt Detlaff'ı ortadan kaldırdı, devamında can kaybı olmadığından en iyi son budur.

Bu şekilde fikirlerini savunuyorlar, siz hangisine katılıyorsunuz, sizce en iyi son nedir?

Son düzenleme:
En iyi son bence Detlaff'ın yaşaması, Syanna'nın gebermesi. Ama bu sefer biz hapse düşüyoruz. Çok doğru demişler Witcher'da siyah beyaz yoktur, gri vardır diye. :D Bana kalsa Anna'da ölebilir, canavarın kellesini istiyordu. O zaman tutup Syanna'yı öldürmemiz gerekirdi ama Anna duygusal düşündüğü için öldürtmüyor. Kötü sonda da enayiliğinin cezasını çekiyor.
Kontratın içeriği Detlaff'ı öldürmekti ve Geralt Detlaff'ı ortadan kaldırdı, devamında can kaybı olmadığından en iyi son budur.
Kontrat Detlaff'ı değil canavarı öldürmekti. Gerçek canavarda Syanna bence.

En iyi son bence Detlaff'ın yaşaması, Syanna'nın gebermesi. Ama bu sefer biz hapse düşüyoruz. Çok doğru demişler Witcher'da siyah beyaz yoktur, gri vardır diye. :D Bana kalsa Anna'da ölebilir, canavarın kellesini istiyordu. O zaman tutup Syanna'yı öldürmemiz gerekirdi ama Anna duygusal düşündüğü için öldürtmüyor. Kötü sonda da enayiliğinin cezasını çekiyor.

Kontrat Detlaff'ı değil canavarı öldürmekti. Gerçek canavarda Syanna bence.
Evet hocam öyle birşey var işte, iki türlüde sorun oluyor, detlaff'ın ölmemesini istiyorum, bu seferde saçma bitiyor sonu durduk yere hapse giriyorum, aslına bakarsanız durduk yere değil ama bu sebepten girersem Geralt'ın ismi lekelenir, yılların Witcher'ısın, bu yüzden mi hapse girdin şimdi sen diye sorgular insan. Kontrat'ın hedefi canavarı öldürmekti, kimse canavarın Syanna olduğunu bilmiyordu, mantıken Detlaff'ı öldürmek asıl amaçtı, ama detlaff düpedüz masumdu. Kandırılmıştı ve oyuna gelmişti, dediğiniz gibi asıl canavar Syanna'dır. Sırf sonu güzel bitsin diye ve aerondight'ı alabilmek adına ilk oynadığımda istemeyerekte olsa detlaff'ı öldürmüştüm ama ikincide attım önüne parampinçik etti. :D Bu arada bence oyundaki en şekil karakterlerden biri de detlaff'dır seslendirmesinden giyim tarzına, yeteneklerine kadar çok ağırbaşlı bir karakter kendisi.

Son düzenleme:
Evet hocam öyle birşey var işte, iki türlüde sorun oluyor, detlaff'ın ölmemesini istiyorum, bu seferde saçma bitiyor sonu durduk yere hapse giriyorum, aslına bakarsanız durduk yere değil ama bu sebepten girersem Geralt'ın ismi lekelenir, yılların Witcher'ısın, bu yüzden mi hapse girdin şimdi sen diye sorgular insan. Kontrat'ın hedefi canavarı öldürmekti, kimse canavarın Syanna olduğunu bilmiyordu, mantıken Detlaff'ı öldürmek asıl amaçtı, ama detlaff düpedüz masumdu. Kandırılmıştı ve oyuna gelmişti, dediğiniz gibi asıl canavar Syanna'dır. Sırf sonu güzel bitsin diye ve aerondight'ı alabilmek adına ilk oynadığımda istemeyerekte olsa detlaff'ı öldürmüştüm ama ikincide attım önüne parampinçik etti. :D Bu arada bence oyundaki en şekil karakterlerden biri de detlaff'dır seslendirmesinden giyim tarzına, yeteneklerine kadar çok ağırbaşlı bir karakter kendisi.
Kişiliği kadar boss savaşı da muazzamdı. Ama sırf hikaye devam etsin diye boss savaşı saçma bir şekilde bağlanıyor bence. Detlaff'ın sinirlenip Geralt'a dalması, Regis'in de bir Witcher için hayatını kurtaran vampire saldırması biraz saçma geliyor.

Kişiliği kadar boss savaşı da muazzamdı. Ama sırf hikaye devam etsin diye boss savaşı saçma bir şekilde bağlanıyor bence. Detlaff'ın sinirlenip Geralt'a dalması, Regis'in de bir Witcher için hayatını kurtaran vampire saldırması biraz saçma geliyor.
Evet orası bir tık saçma kalıyor, detlaff gibi önemli bir yan karakteri iki türlüde harcıyoruz. Regis'in yakın bir dostuna saldırdığı için ve onun için yaptığımız şeyler için duyguları kabardı ve onun için bizi koruduğunu düşünüyorum. Ama önümüze atladıktan sonra konuşarak halledebilirdi, dediğiniz gibi öldüreyisiye kavga etmek yerine.

Evet orası bir tık saçma kalıyor, detlaff gibi önemli bir yan karakteri iki türlüde harcıyoruz. Regis'in yakın bir dostuna saldırdığı için ve onun için yaptığımız şeyler için duyguları kabardı ve onun için bizi koruduğunu düşünüyorum. Ama önümüze atladıktan sonra konuşarak halledebilirdi, dediğiniz gibi öldüreyisiye kavga etmek yerine.
Hearts Of Stone'u da oynadın mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı