Witcher 3 Bitmesi Sonrası Oluşan Boşluk

WayneR

Hectopat
Daha fazla  
Geçenlerde Witcher 3'ü kötü sonla bitirdim daha sonra vicdan azabından sisler adası Save mi açtım ve oyunu iyi sonla bitirdim. Ama sonra içimde bir boşluk hissettim. Daha önce hiçbir oyun bana böyle bir etki bırakmadı bazılarına saçma gelebilir ama bana böyle oldu. Artık her kalktığımda "hadi Witcher'a devam edelim! " Diyemeyeceğim. Şimdi DLC'lere geldi sıra ama içimden bir ses "geraltın hikayesi bitti! " Diyor ve oynama isteğim kaçıyor. Şu an neden bu konuyu açtığımı sorguluyorum. Karakterlere çok bağlanmıştım. Sanırım bir noktada sorunun içimdeki boşluk ve yalnızlık olduğunu anladım...

Son düzenleyen: Moderatör:
Witcher 3 tarihin en etkileyici sunumuna sahip oyunu. Hele ki Hearts of Stone (taştan kalpler) eklentisinde birkaç yerde gözlerim yaşardı. Blood & Wine eklentisindeyim, daha ortasına yaklaşmadım ama oldukça iyi gidiyor. Taştan kalpler eklentisi gerçekten de bazı noktalarda çok zor kararlar vermeye zorluyor.

Ana hikayesini bir yıldan uzun süre önce bitirmiştim ama aynı sebepten dolayı eklentilere başlamayı istememiştim. Uzun zaman sonra yine başladım, özlemişim gerçekten de.

Oynadıkça fark ediyorum ki AC odyssey bu oyuna benzemek için baya uğraşmış, Witcher 3'ten sonra belki oynamak istersin.

Ben ana oyunu bitirdiğimde aynı boşluk hissi olmuştu sonra gittim önce kitaplarını okudum sonra diziyi bitirdim sonra oyunu 2 defa daha bitirdim. Hearts Of Stone bitti Blood And Wine'ı stajdan sonra bitiricem.
Witcher 4'te bence Ciri işlenmeli. Tamam 3'te işlendi fakat ana karakterimiz Geralt'tı burda Ciri olmalı bence. Ama geçmiş konuları işleyecek. Witcher oyunları kitaplarının devamı yani son kitapta Geralt ölüyor Yennefer baygınlık geçiriyor Ihuarraquax gelip Geralt'ı iyileştiriyor Ciri'de ikisini alıp kayığa bindiriyor ve sonra Ciri başka bir dünyaya gidiyor. Geralt'ta Yen'de iyileşmiş oluyor burda zaten birinci oyun başlıyor.
Dördüncü oyunda ise Thaned adasındaki darbeden sonra Ciri çöle ışınlanıyor ve bir süre sonra Sıçanlar adlı bir haydut grubuna katılıyor ve burda yaşadığı olaylar bence kitaptaki en iyi bölüm. Burayı oyunda işleyebilir. Ya da yine aynı şekilde iki karakterde işleyebilir bu sefer Ciri'yi daha çok oynayabiliriz aynı Geralt'taki gibi simya malzemeleri vs. yapabiliriz. Demek istediğim ortada büyüüüüükk bir evren var sayısız olaylar var herşey yapabilmek mümkün eğer doğru işlenirse çok iyi şeyler ortaya çıkabilir. Hele ki kitaptan işlenirse ben 5-6 defa bitiririm muhtemelen.
Blood And Wine'da benim Geralt, Yen, Ciri'den sonra en sevdiğim karakter Emiel Regis varmış açıkçası keşke zamanım olsa da oynayabilsem. :(
DLC'deki hikaye güzel zaten oyunun kendi hikayesi kötü. Sebebi geçtiği zaman kötü. Oyunun %95'inde bir karakteri bulmaya çalışmayı bir insan nasıl sever onu da anlamıyorum. Güzelim Witcher evreninde güzel olayların geçtiği bir zamanı koymayıp Ciri'nin kaçtığı/kaçırıldığı zamanı yaşatmışlar.
Oyunun hikayeleride efsane tabi ama bencede kitaptan işlenmesi daha güzel olabilirdi. Birde Geralt'ın yaşadığı çok zorlu olayları oyunda "Birşeyler anımsatıyor ama çok hatırlamıyorum" demesi çok saçma geldi bana. Kitapta Vilgefortz Geralt'ı çok ağır yaralamıştı ve ölecekti neredeyse fakat Brokilon ormanında zar zor iyileştirildi ve bu olaya diyor bu sözleri. Hafızasınıda 2.oyunda tamamen geri aldı bana saçma geldi. Birde sırf evreni bilmeyenler için Vahşi Av'ın Ciri'den ne istediğini Yen'e soruyor Geralt. Halbu ki adından iyi biliyor ne istediğini. Bilmeyenlerin öğrenmesi için bazı gereksiz diyaloglar içeriyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı