The Witcher 3 bittikten sonraki boşluk

Herkesin bu kadar övdüğü oyunu oynamak istedim ve güncel indirimlerden satın aldım. Yaklaşık 6 (daha fazla da olabilir Steam çevrimdışıydı çevrimiçi süreye eklemedi maalesef) saat kadar da oynadım. Şu ana kadar ki izlenimim biraz karmaşık açıkçası. Hikayenin anlatım şekli gerçekten çok başarılı ve farklı, fakat hikaye çok yavaş ilerliyor ve hantal kalıyor. Her gittiğimiz kişi bizi kişisel işleri için kullanıyor ve oradan oraya koşuyoruz. Orta zorluk ayarlarında oynuyorum bana kalırsa boss savaşları sadece oyunun süresini uzatmak için eklenmiş. Diğer ayarlarda sadece bu savaşların uzadığını düşünüyorum. Çünkü sürekli aynı mekanikleri kullanıyoruz. Ayrıca oyunda çok fazla içerik var ve hepsini akılda tutmak imkansız. Yani her şey düşünülmüş fakat bu bir noktadan sonra boğuyor. Klavyemde rastgele bir harfe bassam muhtemelen bir şeyi açarım o derece.
Karakterlerin kişisel olarak tasarımları ve hikayeleri hoş. Arka planı olmayan boş karaktere henüz denk gelmedim. Genel olarak Ubisoft'un oyunlarını severim ve bunu çevreme belirttiğimde bana o kadar hatalı oyunları nasıl seviyorsun vs derler. Ancak Origins dahil AC serisini bitirdim hiçbir bug ile karşılaşmadım fakat bu 6 saat içerisinde Witcher'da 4-5 defa buga girdim, özellikle de at sırtındayken.
Şu anda oyunu hikayesinin açılması için ve sonunu merak ettiğim için oynuyorum. Abartıldığı kadar mükemmel bir oyun değil bence güzel vakit geçirmelik bir oyun. Fakat hikayesi kaliteli. Özellikle şu oyuna geri dönüşlerdeki sinematik vari özetleme olayı her oyuna eklenmeli. Fikirlerim bu ölçüde giderse bitirdiğimde boşluğa düşeceğim bir oyun olacağını düşünmüyorum. Yine de şans verdiğim için mutlu olduğum bir deneyim olacak gibi duruyor.

Ben 250 saat gömmüşüm çok severek oynadım ama aklımın almadığı şey insanların yaşadığı alana hemen yakın yaratıklar. Bazı bölümlerde iç içeler adeta. Özellikler baştaki bölümlerde vardı bu durum. Yaşam alanlarından azıcık daha uzak olsalar akla mantığa yatacak ta :)

AC Odyssey izleyerek bitirmiştim ben de -oyunu oynadım diye yalan söylemiştim eskiden helal edin hakkınızı :(- ve boşluğa düşmüştüm. Sonraki gün o boşluk geçmişti tabii. Oynayarak bitirseydim belki bu daha da uzun sürecekti. Evet, hikayeli oyunların böyle bir sıkıntısı var eğer oyuna çok bağlanırsak bittikten sonra sanki yaşamımızın bir parçasıymış da eksilmiş gibi boşluk oluşuyor. Witcher 3'ün yerini doldurmak için bir oyun arıyorsanız bu oyunu deneyin derim.

Selamlar, The Witcher 3'ü ana ve ikincil görevleri eksiksiz yaparak bitirdim. DLC'lere daha başlamadım, yakında başlayacağım. Fakat ana karakterler (Yennefer, Triss, Ciri, vs) olmadığı için DLC'lerden ana hikaye kadar zevk almayacağımı biliyorum. Şu an boşlukta gibi hissediyorum. Oyunu bitirdikten sonra benim gibi hisseden arkadaşlar var mı, yoksa ben oyuna bir tık fazla kapılmışım?

Evet bende de öyle oldu yan karakterlere başlayınca neyse ki geçti o boşluk.

Ben de once AC Origins sonrasinda AC Odyssey oynamistim Origins cabuk bitmisti ama AC Odyssey + Fate Of Atlantis i her yerini karis karis gezip tam iki ayda bitirdim oldukca zevkliydi ama Witcher kadar aklimda kalan surukleyici bir hikaye ve karakter olmadi iki oyunda da ama Boslukta kalan Witcher severler icin bir teselli araci kesinlikle 🙂

AC Odyssey izleyerek bitirmiştim ben de -oyunu oynadım diye yalan söylemiştim eskiden helal edin hakkınızı :(- ve boşluğa düşmüştüm. Sonraki gün o boşluk geçmişti tabii. Oynayarak bitirseydim belki bu daha da uzun sürecekti. Evet, hikayeli oyunların böyle bir sıkıntısı var eğer oyuna çok bağlanırsak bittikten sonra sanki yaşamımızın bir parçasıymış da eksilmiş gibi boşluk oluşuyor. Witcher 3'ün yerini doldurmak için bir oyun arıyorsanız bu oyunu deneyin derim.

Ben de once AC Origins sonrasinda AC Odyssey oynamistim Origins cabuk bitmisti ama AC Odyssey + Fate Of Atlantis i her yerini karis karis gezip tam iki ayda bitirdim oldukca zevkliydi ama Witcher kadar aklimda kalan surukleyici bir hikaye ve karakter olmadi iki oyunda da ama Boslukta kalan Witcher severler için bir teselli araci kesinlikle 🙂

DLC'leri de bitirdikten AC oyunlarına bakmayı düşünüyorum.

Ana hikâyeden daha fazla zevk alırsınız DLC'lerde.

Umarım birkaç gün içinde DLC'lere başlayacağım

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı