Oyunu ikinci kez oynuyorum, o görevin üzerinden fazla zaman geçmedi. Yanlış hatırlamıyorsam 7-8 level falandım.
Baron, yumruk dövüşünde diğer insanlara göre daha az hasar yiyor ve daha çok hasar vuruyor. Ancak yumruk dövüşleri aşırı basit, özellikle counter attack yaparsan. Ayrıca yumruk hasarı level arttıkça veya karakteri geliştirince artmıyor diye biliyorum.
Ayrıca yan görev konusunda ise, açık dünyada gezdiğin zaman bile sarı ünlem ikonu şeklinde karşına çıkıyor. Ayriyeten yerleşkelerdeki ilan tahtalarına bakarak witcher kontratları alabilirsin.
Evet, level önemli. Ben dahil çoğu kişi Ak Bostan'dan erken çıkıp hata yapıyor, orada 1 saat bile kalmıyorlar ve bir daha o kasabanın yüzüne bakmıyorlar. Sonuçta kısmen bir RPG oyunu oynuyorsun.
Seviye atlamanın yararı sadece karakter geliştirme puanından ibaret değil, mesela farketmişsindir bazı düşmanların üzerinde kafatası ikonu var. Bu, o düşmanın senin levelinden çok daha fazla levele sahip olduğunu belirtir. Ve senden daha güçlü olur, daha az hasar yer ve daha fazla hasar vurur. Hatta bazen tek atar, ancak sen level atlayıp onunla eşit veya bir seviye alt levelde olursan onu kolayca yenebilirsin
Ayrıca, level sisteminin bir diğer avantajı ise ekipman seviyeleri. Levelin, giymek istediğin ekipmana göre düşükse o ekipmanı giyemezsin.
Ayrıca, oyunda level sistemini tamamen devre dışı bırakan modlar var ancak önermem. Bizzat denedim ve oyun çok kolaylaşıyor, önermem.