Witcher 3'ü bitirdikten sonra boşlukta hissediyorum

Seninle aynı sorunum vardı, kesinlikle ve kesinlikle kitaplarına başlamanı tavsiye ederim. Kitapları seni doyuracaktır eminim.

Hocam kitaplar boşluğu doldurur doldurmasına da arkadaş oyunda Triss tercih ediyorsa biraz rahatsız olabilir. Bilindiği gibi sapkowski efendi pek sevmez Triss'i hikayesinde. Zaten yan karakter olarak bulunuyor kitaplarda. Ben ilk kitaplar ile başlamama rağmen içimde hep Triss'e bir sempati besledim benim Geralt'ım Triss'den başkasını görmüyor :D

Hocam kitaplar boşluğu doldurur doldurmasına da arkadaş oyunda Triss tercih ediyorsa biraz rahatsız olabilir. Bilindiği gibi sapkowski efendi pek sevmez Triss'i hikayesinde. Zaten yan karakter olarak bulunuyor kitaplarda. Ben ilk kitaplar ile başlamama rağmen içimde hep Triss'e bir sempati besledim benim Geralt'ım Triss'den başkasını görmüyor :D

Hocam ben Yennefer'ci olduğum için çok problem olmadı 😃

The Witcher 3 ile aynı tarz arıyorsan AC : Odyssey oynayabilirsin. Zamanında o boşluğu benim için doldurmuştu.

Death Stranding oynayabilirsin, daha taze bitirdim. Görüp görebileceğin en iyi Motion Capture var oyunda. Oyun ile alakası olmayan birine bu oyundan bir ara sahne göstersen gerçek sanabilir o derece yüzler mimikler vesaire. Hikaye sunumu çok iyi.

SatisFactory oynayabilirsin. Normalde bu tarz bir oyun bana hitap etmez diye düşünüyordum. Oyunsuz kaldığım bir zamanda oynadım ve oyuna bağlandım :D Yaklaşık 200 saat civarı oynadım. Şunu şöyle yapsam, şunu şuraya bağlasam daha verimli olur vesaire diye rüyalarıma girmeye başlamıştı :D

Hocam çok kişisel noktalar bunlar. Bana göre tam tersidir. Üstelik sevmek kelimesi biraz geniş. Kölesi olarak mı seviyor partneri olarak mı? Bana daha çok kölesi gibi geliyor nedense :D.

Kimi seçeceğini bilmiyordum bir ara, daha sonra Triss ile bir yere giderken, Triss'in hafızan gittikten sonra seni kullandım demesi bir tersime gitti benim.

Kimi seçeceğini bilmiyordum bir ara, daha sonra Triss ile bir yere giderken, Triss'in hafızan gittikten sonra seni kullandım demesi bir tersime gitti benim.
Hocam kitapları okuduysanız Yennefer'in sadece kullanmaktan daha kötü şeyler yaptığını görebilirsiniz. Aynı şekilde Triss'in büyük hataları bulunuyor kitaplarda. Fakat 3. ve 2. Witcher oyunlarına bakarsak karakter gelişimi ile olgun bir insana bürünmüş bir Triss oluyor karşımızda. Sizin için herşeyini bırakabilecek bir karakter kendisi son 2 oyunda. Bunları Yennefer için söyleyemiyorum maalesef. Yaklaşık 100'lü yaşlarında olmasına rağmen çocuk gibi kararları ile Geralt'ı tehlikeye atıp aynı şekilde kullanıyorda.

Witcher'ı sevemeyenler için çok büyük bir kayıp bu oyun. Anlayıp, sevebilenler içinse böyle boşluğa düşürecek bir yapıt. Her yıl en zor modda bir kere bitiririm :)

@Stebph Gerçek hikayeye baktığın zaman Triss'e yer yok aslında. Yennefer ve Geralt'ın aşkı başka bir boyutta. Hatta Yennefer, Geralt için ölümü bile göze alıyor. Triss, cici kız rolü keserek bir çok gencin aklını başından alsa da, Yennefer'in o tür şirinliklere ihtiyacı yok. Zaten Ciri ile arasındaki ilişkiyi biliyorsunuz :) Bir nevi annelik ve ablalık yapıyor. Geralt için ise onu dizginleyecek tek bir kişi var, yine Yennefer. Hissiz bir mutant olmasının dışına çıkarıyor. Sevgisini dışa yansıtmıyor fakat Geralt'ı herkesten fazla seviyor. Zaten Triss, Geralt'ın hafıza kaybından yararlanan bir kadın. Yennefer'in çok yakın arkadaşı olmasına rağmen. Ne olduğunu yazamıyorum, çünkü forum müsade etmez :D

Witcher'ı sevemeyenler için çok büyük bir kayıp bu oyun. Anlayıp, sevebilenler içinse böyle boşluğa düşürecek bir yapıt. Her yıl en zor modda bir kere bitiririm :)

@Stebph Gerçek hikayeye baktığın zaman Triss'e yer yok aslında. Yennefer ve Geralt'ın aşkı başka bir boyutta. Hatta Yennefer, Geralt için ölümü bile göze alıyor. Triss, cici kız rolü keserek bir çok gencin aklını başından alsa da, Yennefer'in o tür şirinliklere ihtiyacı yok. Zaten Ciri ile arasındaki ilişkiyi biliyorsunuz :) Bir nevi annelik ve ablalık yapıyor. Geralt için ise onu dizginleyecek tek bir kişi var, yine Yennefer. Hissiz bir mutant olmasının dışına çıkarıyor. Sevgisini dışa yansıtmıyor fakat Geralt'ı herkesten fazla seviyor. Zaten Triss, Geralt'ın hafıza kaybından yararlanan bir kadın. Yennefer'in çok yakın arkadaşı olmasına rağmen. Ne olduğunu yazamıyorum, çünkü forum müsade etmez :D
Hocam ilk olarak anne figürü olayını aradan sıyırmak istiyorum. Ciri Geralt ile Yennefer'in ayrılığını kaldıramayacak kadar güçsüz bir insan veya kişilikde değil. Çocukluktan çok büyük kayıplar yaşamış biri zaten. Sapkowski'nin hikayeyi ilerletişine laf yapamayacağım orada benim bir etkenim yok gerçekten :D Hocam Triss'in Geralt'a karşı olan tavırları Yennefer'in öldüğünü gördüğü için. Zaten bir kısımdan bakarsak da Triss haklı oluyor. Tek rakibin ölmüş durumda. Platonik aşk yaşadığın adam boşta duruyor :D Ne yapacaktı hayatının aşkı Yennefer'in nasıl öldüğünü anlatıp psikolojik olarak adamı bitirecekmiydi, sanmıyorum. Zaten Triss 1. ve 2. oyunlarda Geralt ile geçmişi hakkında konuşmaya çalışsa bile Geralt buna hazır olmadığını söyleyip Triss'in teklifini reddediyor sizde biliyorsunuzdur ilk oyunu oynadı iseniz. Bana göre her ikisinin de kötü her ikisinin de iyi yanları bulunmakta hocam. Buradan gerisi kişisel fikirlere ve isteklere kalıyor. Ben Witcher 3 sonunda Triss ile olan ending'i daha çok seviyorum mesela Yennefer ile olandan. Bu benim kişisel bir tercihim. Siz de Yen ending'ini seviyor olabilirsiniz tartışılabilecek bir konu değil dediğim gibi burdan sonrası :D

Son düzenleme:
@Stebph Ne olursa olsun, Yennefer'in Ciri'ye olan sevgisi ve Geralt'ın ona olan aşkı ortada. Yennefer sevmese bile adam onu seviyor, yapacak bir şey yok :D Yennefer'de zaten dediğim gibi belli etmese de, tabiri caizse köpek gibi seviyor.

Triss sadece fırsatçı bir karakter. Yani pek bir ağırlığı yok bu hikayede. Dizisini izlediyseniz eğer orada da üstüne pek düşülmediğini görmüşsünüzdür. Olay hep Geralt, Yennefer ve Ciri etrafında dönüyor. Seçtikleri Triss karakteri bile çok özensiz bir şekilde seçilmiş. Yani çok değer vermedikleri bir karakter olduğu anlamına geliyor. En azından bu benim gözlemim :D

Triss ile Eskel'in fingirdeştiklerine dair bazı kanıtlar da var oyun içinde :D İnternette Triss'in ne kadar bencil bir karakter olduğunu güzelce anlatan kanallar oluyor. Biraz daha araştırırsanız belki fikriniz değişir. Bebek yüzlü şeytan olduğu söylemleri bile vardı :D

Her şey bir kenara Geralt ile Triss birbirine hiç yakışmayan iki karakter. Uyumsuzlar yani. Dediğim gibi Geralt'ı dizginleyebilecek tek Yennefer var. Triss'in, Geralt'a yaranmak için yapmayacağı şey yok. Her şeye he diyen bir kadın da, aksiyon olmadığı için sıkar. Boşuna kavgasız ilişki olmaz denmiyor. Yennefer ile Geralt dengeleri bu noktada çok iyi sağlıyor. Kavga da yapıyorlar, birbirlerini de seviyorlar, yeri geliyor ölümü de göze alıyorlar. İkisinin de Ciri için yapmayacak şeyi yok. Dediğim gibi çok başka bir boyutta ilişkileri. Triss gerçekten dış kapının mandalı olarak kalıyor ki, zaten hikayeye göre de öyle.

Triss hayranlığınız var belli ama bu aşkın kaderi Geralt ve Yennefer :D Daha çok anlatacak şey var da, uzar gider. Oyunda Triss'i seçip, Yennefer'i seçmediğiniz zaman bile Yennefer'in nasıl üzüldüğünü içten hissediyorsunuz. İçim parçalanıyor o haline :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı