Witcher 3'ün fazla abartılması

Enis Kirazoğlu her konuşmasında kişisel olarak söylüyor, yani başkasının ne söylediği umurunda olmadan direkt oyundan ne beklediğini ve ne kadar beklentisinin yapıldığını konuşuyor. Sanırım siz Enis Kirazoğlu'nu yanlış tanıyorsunuz veya videoları atlayarak izliyorsunuz. Enis Kirazoğlu yakın bir zamanda videosunu da yapmıştı, ağır RPG değil ancak diyalogları birçok kişiye hitap etmediği için ilk 5-10 saatini oynayıp silenler var. Halbuki biraz sabretseler hikaye açılacak ve alınan keyif bir hayli artacak.

Witcher 3 toplamda 261 adet yılın ödülünü almış bir oyun, TLoU 2 bile 259 artık sen düşün.

Enis Kirazoğlu ile benzer görüşteyim. Kendisi gayet güzel açıklıyor ve tam övmüyor, eksi yanlarını da ağır bir şekilde eleştiriyor. Buna ek olarak güncellenecek hali ile beklentilerimiz savaş sisteminin daha iyi olması, olacak gibi duruyor.

Henüz Witcher 3'ü oynamadım ama RPG sevmediğim için sıkıcı geldi videoları.
Hocam oynamadığın şeye çok abartılıyor demen sencede saçma değil mi? Oyun zor modda oynamıyorsa biri zaten aksiyon kısmı patlıyor, bir çok düşmanı kaç-vur şeklinde dövebiliyorsun. Hikaye kısmında ise her seçimin seni farklı bir yere götürmesi çok acayip. Arkadaşımla bunu saatlerce tartıştık, mesela ben haydutları dövmediğim için giriş kapısından rahatlıkla geçmiştim ama arkadaşım onları öldürdüğü içi giriş kapısında zorluk çıkmıştı. Bence bu bile oyunun sevilmesinde büyük rol oynuyor, Gerald aslında biziz.

GTA V'i seven, 3 defa bitirmiş ve GTA Online'ı 6 ay boyunca oynamış biri olarak ben de mesela GTA V'in abartıldığını düşünüyorum fakat abartıldığını düşünüyorum dedim diye linçleneceğim de, bunu da biliyorum.

Bir şeyin abartılması onu kötü yapmaz, sadece söylendiği kadar iyi olmadığını belirtir. Ki bu da öznel bir düşüncedir. The Witcher 3 oynamadım, ilgimi de çekmedi şimdiye kadar ama bir düşünün; Bu kadar kişi bu oyuna bu kadar bağlıysa, bu oyun iyi oyundur. Vardır onda güzel bir şey.

Tam olarak başlığa uymayabilir yazdıklarım. Sadece abartılıyor dediğimiz zaman bize deli gibi saldıran kesime de seslenmek istedim. :)

Abartılıyor düşüncesi özneldir. O size öyle gelir sadece, elbette başka insanlar da sizinle ortak düşüncelere sahip olabilir ama bu ortak düşünceler oyunları kötü yapmaz. (Teknik detaylar istisna)

Bu Witcher 3'ü gömme olayı da Cyberpunk'dan sonra çıktı. Neden sadece Witcher 3? Aynı kitle RDR2'de de God of War'da da Uncharted'da da var. Tam olarak insanlardaki bu nefret nereden geliyor anlamıyorum. Ki eleştirmenlerlerin de çoğu oyunu en iyi aksiyon/rpg oyunlarından kabul ediyorlar. Eğer madem bu kadar fanboylardan rahatsızsınız gidin eleştirmenlere bakın acaba kaç puan vermiş neyini sevmiş neyini sevmemiş acaba fanboylar haklı mı diye.

Bu arada oyun olarak olmayabilir ancak DLC olarak oyun dünyasının en iyi DLC'lerinden var bu oyunda.

+ olarak son bir şey eklemek istiyorum. Oyunun şu an satış fiyatı 60 TL indirimle 15 TL'ye kadar düşüyor. Bu fiyata maksimum malum şeyinizle oynarsınız.

Dosya Ekleri

• 2021-04-25 (1).png
    2021-04-25 (1).png
    1 MB · Görüntüleme: 54
  • 2021-04-25 (2).png
    2021-04-25 (2).png
    544 KB · Görüntüleme: 47
  • 2021-04-25 (3).png
    2021-04-25 (3).png
    663 KB · Görüntüleme: 34
  • 2021-04-25.png
    2021-04-25.png
    848,6 KB · Görüntüleme: 48
Bunu oynayana kadar kitabıni okusan daha eğlenceli vakit geçer. Oyun sıkıcı çünkü. Durmadan diyalog başka bir şey yok oyunda. Fan boylar balon gibi şişiriyor oyunu işte.
Diyaloglar, ana zevk aldığım şeyler arasında aslında, karakterlerin birbirlerine geçmişten gönderme yapmaları, küçük laf atışmaları falan. Oyunu daha zevkli hale getiren şeyler bunlar bana sorarsanız.

Tabii evreni bilmiyorsanız bu oyun zevkinizi kaçırabilir, atışmaların ne ile alakalı olduğunu anlamadığınız sürece nasıl eğlenebilirsiniz ki?

Her insana hitap etmesini beklemek, mantıksız bir davranış olacaktır. Ben, MMORPG ve RPG sever olarak hayran kalarak oynadım. Oyun bir süre sonra içerisinde çekmeyi rahat bir şekilde beceriyor, bilmelisiniz ki on dakika oynayarak ya da izleyerek bir şey hakkında bilgi sahibi olamazsınız. 100 saate yakın oynadım, mutlu son ile bitirdim. Hikaye bitmeseydi, 1000 saat rahat oynardım. Hikaye bittikten sonra sarmadı.

Çıkış zamanını göz önüne alacak olursak evet güzel bir oyun gibi ama yine de öyle abartıldığı kadar değil. Bir kaç ay önce ben de bu abartıların etkisinde kalıp ''Yav neymiş bu oyun?'' diyerek indirip oynama fırsatını yakaladım ama bir kaç saat takıldıktan sonra çok basic geldi ve tekrar sildim. (Bazı HD grafik eklenti yamalarını falan dahi kurdum) Sanırım oyunları çıktıkları zaman oynamak doğru değerlendirebilmek adına önemli bir etken. Yine de belirtmekte fayda var. Zevkler ve renkler tartışılmaz. :)

@LuciFeriaNx İlk birkaç saati oynarsan tabii sıkılırsın, sabredip 10. saate gelmeye bakmalısın. Hikaye açılmaya başlayınca ve oyunu anladığın zaman gittikçe ilerleme hevesin geliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı