Witcher 3'ün kötü yanları

Kesinlikle 2D bitki grafikleri. RDR2'den sonra oynamaya başladım acayip şekilde rahatsız etti. Grafiklerin hepsi sonda. 1 saat felan dolaşıp çıktım boş vaktimde tekrar başlayacağım. :D

witcher3_2019_12_28_09_54_30_162.jpg

Dövüş mekanikleri çok hantal.
Gene dövüş mekaniği var, The Elder Scrolls serisinde melee mekaniği yok. :D

Bence Witcher serisinin ve evreninin en önemli eksiği okuyanları ya da oyuncuları hikayenin içine bir anda adapte edememesi. Kullanılan dilden mi yoksa evrenin hikayesinden mi bilmiyorum ama benim gibi çok kişi Witcher serisine ilk birkaç saatte alışamayıp bıraktı. Kitaplarını da bitiremedi.

Sizin doğrularınız başkalarının gerçekliği olamaz. Bunlar tamamen sizin düşünceleriniz...

Fikrini belirttiği yerler olsa da fikir söylemek yerine oyunda olan şeyleri de yazmış. Roach'ın buglarla dolu olması gibi. Bu fikir değil oyunda olan bir şey. Oyunu yaklaşık 500 saat oynadım ve Steam'de tüm başarımlarım açık. Oyunu defalarca bitirmiş birisi olarak arkadaşın söylediği pek çok yerde haklılık payının da olduğunu kabul etmek gerekir bence.

Üçüncü şahıs kamerayı sevmiyorum. RPG oyunlarında yönettiğim karakteri kendi yerime koymayı seviyorum ama üçüncü şahıs kamera olduğunda karakter ile kendim arasında bağ kuramıyorum. Bende sanki bir çeşit Tomb Raider oyunu oynuyorum hissi yaratıyor.

Oyundan tam deneyim almak istiyorsanız oyunu normal değil en zor da oynamanızı tavsiye ediyorum.
Benim hoşuma gitmeyen yanı şu ki, ana hikaye bittikten sonra bir kaç karakter dışında diğer karakterleri mod dışında göremiyor oluşumuz.

Witcher 3 bütün olarak iyi bir oyun olsa da mükemmel bir oyun değildir bunu açarsak;

1-)Yetenek ağacı rezalet durumda çoğu özellik pasif ve slotlara yerleştiriyoruz.

2-)Roach buglarla dolu.

3-)Witcher'ların o kadar çok iksiri, yağı, bombaları olmasına rağmen normal zorlukta bunları kullanmanıza hiçbir şekilde gerek yok çünkü oyun kolay ve oyun bu şekilde kendi derinliğini öldürüyor (zor veya hardcore modda aynı durum geçerli değil.)

4-)Witcher Senses'in çok casual olması.

5-)Oyun iyi bir real RPG değil. İnsanlar RPG denilince hemen akıllarına "Witcher 3 abi en iyisi yha" geliyor ama bunu demek yanlış olur çünkü işin babalarını bilmezler.

Oyunun 1-2 tane kritik hataları olmasına rağmen oldukça iyi bir oyun ama 10/10 değil.(DLC'ler dahil değildir)
İşin babaları dediğiniz oyunlar neler merak ettim. Elbette Witcher 3 mükemmel değil. Ama daha harika oyunlar varsa keşfetmek isterim. :D

Witcher 3 çok fazla övülüyor, ben oyuna birçok kez şans vermeye çalıştım fakat oyun beni içine çekemedi. Bence oyun abartılıyor biraz :)
Bunu yaşayan o kadar çok insan var ki hocam. Ben de ilk 15-20 saat hiç ısınamamıştım. Ama zamanla ilk 2 oyunun recaplerini izleyip olaya hakim olduktan sonra 600 saat sıkılmadan oynadım oyunu. Bence Witcher'ın en büyük eksikliği başlangıçta oyuncuları içine çekmemesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı