Witcher 4'ten beklentileriniz neler?

Oynanış anlamında piyasanın en iyilerinden olursa diğer herşey de witcher 3 ile benzer olursa çok iyi olur.

Arkadaşlar benim Witcher 4'ten en büyük beklentim ilk olarak oynanışı çok daha günümüz teknolojilerine uyumlu hale getirmeleri. Kısacası RDR 2'nin daha hızlı oynanan versiyonu gibi bir mekanik geliştirmeleri.

İkinci olarak ise ya Yennefer'ın ana karakter olması ya da Sahire bir karakteri yönetmemiz. Bunun dışında ana karakterin Ciri olması da güzel olabilir.

Witcher 4 ile ilgili birçok yenilik doğabilir. Peki sizin Witcher 4'ten en büyük beklentiniz nedir?
İsmi Witcher olan bir oyunsa sahire oynamak duyduğum en saçma fikirlerden, bir beklentimde yok. Güç zehirlenmesi yaşıyor CDPR ve ne zaman düzelirler bilinmez.

Red Dead Redemption 2 seviyesine bir kalite isteyenler bence hayal kırıklığına uğrar. O seviye bence ulaşılması biraz zor bir seviye. Ama bu benim için çok da önemli değil, fizikler, animasyonlar bir oyunu "iyi" yapmak için en önemli şeyler değil benim gözümde.

The Witcher 3'teki tutkuyu 4.oyunda da gösterseler yetiyor zaten. The Witcher 3'ü bu kadar özel bir oyun yapan şey bence tutkuyla, hevesle yapılmış olmasıdır. Her bir diyalog özenle hazırlanmış, normalde diğer izometrik olmayan RPG oyunlarının uğraşmadığı noktalarda kafa patlatılmıştı The Witcher 3'te. Dediğim gibi bu tutkuyu 4.oyuna da taşıyabilirlerse belki teknik anlamda çok iyi olmayan ama genel oyun kalitesi anlamında epey iyi bir iş çıkarır bu adamlar.

Ana karakter meselesine gelirsek, Yennefer çok güzel bir kadın karakter, öyle ki oyunu 5 kez bitirmiş olmama rağmen bir kere bile Triss'i seçemedim oynarken. Biliyorum bunlar sadece bir oyun karakteri gerçek değiller ama yapamadım işte :D Gönlüm el vermedi, Yennefer'a olan sevgim bu kadar yani ama yine de Yennefer'in ana karakter olduğu bir The Witcher oyunu bana da pek mantıklı gelmiyor.

Bu arada Triss tercih eden arkadaşlar kızmasınlar benim için kendi güzelliğinin farkında olan, kendinin değerini bilen bir kadın kullanılmayı bekleyen basit bir kadından çok daha iyidir benim nezdimde. Ayrıca renkler ve zevkler. Normalde benim bu açıklamayı yapmam bile gerekmiyordu ama her an biri atlayabilir "Triss çok daha güzel btw" diye o nedenle gerek duydum :D

Red Dead Redemption 2 seviyesine bir kalite isteyenler bence hayal kırıklığına uğrar. O seviye bence ulaşılması biraz zor bir seviye. Ama bu benim için çok da önemli değil, fizikler, animasyonlar bir oyunu "iyi" yapmak için en önemli şeyler değil benim gözümde.

The Witcher 3'teki tutkuyu 4.oyunda da gösterseler yetiyor zaten. The Witcher 3'ü bu kadar özel bir oyun yapan şey bence tutkuyla, hevesle yapılmış olmasıdır. Her bir diyalog özenle hazırlanmış, normalde diğer izometrik olmayan RPG oyunlarının uğraşmadığı noktalarda kafa patlatılmıştı The Witcher 3'te. Dediğim gibi bu tutkuyu 4.oyuna da taşıyabilirlerse belki teknik anlamda çok iyi olmayan ama genel oyun kalitesi anlamında epey iyi bir iş çıkarır bu adamlar.

Ana karakter meselesine gelirsek, Yennefer çok güzel bir kadın karakter, öyle ki oyunu 5 kez bitirmiş olmama rağmen bir kere bile Triss'i seçemedim oynarken. Biliyorum bunlar sadece bir oyun karakteri gerçek değiller ama yapamadım işte :D Gönlüm el vermedi, Yennefer'a olan sevgim bu kadar yani ama yine de Yennefer'in ana karakter olduğu bir The Witcher oyunu bana da pek mantıklı gelmiyor.

Bu arada Triss tercih eden arkadaşlar kızmasınlar benim için kendi güzelliğinin farkında olan, kendinin değerini bilen bir kadın kullanılmayı bekleyen basit bir kadından çok daha iyidir benim nezdimde. Ayrıca renkler ve zevkler. Normalde benim bu açıklamayı yapmam bile gerekmiyordu ama her an biri atlayabilir "Triss çok daha güzel btw" diye o nedenle gerek duydum :D
Aslında Unreal Engine 5 oyun motoru ile yapılması sonucu Witcher 4, teknik anlamda çok üst düzey bir oyun olabilir.

O adını dahi anmayı sevmediğim sinsi, kurnaz, saç rengi gibi kendi de tilki olan Triss konusunda da merak etme kimse benim konum altında onu savunamaz. Yakar geçerim. :D

Hocam ilk paragraf hariç katılıyorum. Teknikte kesin yetişirler demiyorum ama pekala mümkün. Oyun motoru bariyeri vardı CDPR'ın. Unreal Engine ın potansiyelleri açısından şuan için rakipsiz olduğunu düşünüyorum. Kalite tutkuyla buluşursa zaten uzun seneler konuşulacak bir yapım olacaktır. Cyberpunk ın patlama hikayesi de bu bence. Bir şeyler yapılmaya çalışılmış anlaşılıyor ama motor çok kötü. Kare dikdörtgen nesneden geçilmiyor oyun. 10 sıra arkadaki araç havadan bakınca görülmüyör. Araçlar bazı yerlerde yerin altında bazı yerlerde hava gidiyor. Tahta kukla gibi npc fizikleri. En önemlisi bi fix bile aylar sürüyor. Ama kullanılan renk paletleri olsun, dünyanın ve şehrin tasarımı olsun gerçekten uğraşılmış. Yani koca bir yazık

Son düzenleme:
Hocam ilk paragraf hariç katılıyorum. Teknikte kesin yetişirler demiyorum ama pekala mümkün. Oyun motoru bariyeri vardı CDPR'ın. Unreal Engine ın potansiyelleri açısından şuan için rakipsiz olduğunu düşünüyorum. Kalite tutkuyla buluşursa zaten uzun seneler konuşulacak bir yapım olacaktır. Cyberpunk ın patlama hikayesi de bu bence. Bir şeyler yapılmaya çalışılmış anlaşılıyor ama motor çok kötü. Kare dikdörtgen nesneden geçilmiyor oyun. 10 sıra arkadaki araç havadan bakınca görülmüyör. Araçlar bazı yerlerde yerin altında bazı yerlerde hava gidiyor. Tahta kukla gibi npc fizikleri. En önemlisi bi fix bile aylar sürüyor. Ama kullanılan renk paletleri olsun, dünyanın ve şehrin tasarımı olsun gerçekten uğraşılmış. Yani koca bir yazık
Unreal Engine 5 pekala grafik konusunda epey iyi ama fizik gibi konularda nasıl? Asıl önemli olan bu. Red Dead Redemption 2 yapmak sadece grafikle olacak iş değil çünkü. Dünyanın en kompleks ama karşılığında da en iyi çalışan fizik motorunu kullanıyor Rockstar. Unreal Engine 5'de böyle bir durum söz konusu değil. Fizik olmadıktan sonra da istediğin kadar gerçekçi grafik ve animasyon kas yine RDR2 seviyesine çıkman mümkün değil.

Arkadaşlar benim Witcher 4'ten en büyük beklentim ilk olarak oynanışı çok daha günümüz teknolojilerine uyumlu hale getirmeleri. Kısacası RDR 2'nin daha hızlı oynanan versiyonu gibi bir mekanik geliştirmeleri.

İkinci olarak ise ya Yennefer'ın ana karakter olması ya da sahire bir karakteri yönetmemiz. Bunun dışında ana karakterin Ciri olması da güzel olabilir.

Witcher 4 ile ilgili birçok yenilik doğabilir. Peki sizin Witcher 4'ten en büyük beklentiniz nedir?

Oynanisi günümüz koşullarına uyarsa RPG olmaz kılıç yerine silah kullanırsa çok saçma olur zaten silahlı oyunlari değil zırhli kilicli oynanlari seviyoruz ana karaktere gelince kadın karakterle oynamayı sevmeyen oyuncular ne olacak aksiyonda erkek daha iyi olur erkeğin mi kadını koruması kadının mi erkegi koruması daha doğru ama tabii oyunun her oyuncuya hitap etmesi gerekir oyunun karakterini kendimiz oluşturalim ister kadın ister erkek istediğimiz ırktan karakter oluşturalim Elden Ring gibi ha işin hikaye kısmına gelirsek internette gördüm Witcher'in hikayesini yazan 10 cilt kitap yazmış bundan 33 oyun bile çıkar yalnız ana karakter hep gralt of rivia Ciri Triss jennifer hep yanındalar grealtin hikayesi bitti diyorlar hikaye burada ne bitmesi zaten gerçek hikayeye dayanmıyor ama hikayeye göre Ciri 6.cilt kitapta ölüyor gralt onu koruyor Ciri ölmemeliydi bu yüzden hikaye oyunlarini sevmiyorum sonu kötü bitiyor.

Dondurucu büyüler vs olmasın illa olacaksa normal büyü olsun mümkünse hiç büyü olmasın ama kendimize soruluyor söyleyelim hiçbir büyü olmasın iki kılıç olayı kalksın balta çekiç gibi ağır silahlarda kullanabilelim zırh ve silah yükseltme olsun her silahı yükseltemiyoruz mesela harika efsanevi kılıç buluyorum hem levelimden düşük hem levelime göre yükseltemiyorum demircilerde yükseltme butonu olsun her oyunda var Witcher de yok ana karakteri kendimiz oluşturalim ama karakter gösteriminde yüzü zırhla kapatılsın karakteri seçince bizim oluşturduğumuz karakterin konuşmasında yüzündeki zırhı çıkararak konuşsun zaten gerçektede böyle olur yalniz ben erkek karakterle dövüşmeyi severim bazıları da kadın bazıları bazı ırklarla oynamayı sevmez işte bunun için oyunun her oyuncuya hitap etmesi için karakteri kendimiz oluşturalim isteyen istediği gibi karakterini oluştursun Elden Ring gibi ana görevler çok uzun olsun ana görev bittikten sonra oyunda biter benim için yan görevi yapasım gelmez.

Son düzenleme:
Mapin genişlemesini bekliyorum. Kitaplarda gördüğümüz ancak Witcher 3’de göremediğimiz yerler eklenirse çok keyifli olur. Oynanış olarak muhtemelen çok iyi mekanikler olmaz. Ama karakter geliştirme anlamında da güzel olacağını bekliyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı