İnceleme Witcher - Son Dilek (Kitap)

Kitap su gibi akıyor denilebilecek tarzdan, özellikle bu evrene meraklı olanlar için. Fantastik bir evrene başlamak istiyorsanız ve kitap okumaya da pek alışık değilseniz Witcher serisinin ilk 2 kitabı tam sizlik denilebilir. 70 sayfa civarı olan hikayeler ile her gün 1 hikaye okuyarak bile 5-6 günde bitirebileceğiniz ortalama kalınlıkta bir kitap. Yazarın edebi dili gayet güzel, çevirisi de epey başarılı bir çevirmen tarafından yapıldığından sorun yaşamıyorsunuz. Pişman olacağınız bir kitap değil kesinlikle. Okuma alışkanlığını kaybedip yeniden başlamak isteyenler için de güzel bir kitap. Tabii bu evrene merak duyanlar için de kesinlikle öneririm sadece dara düşenlerin kitabı gibi lanse etmek istemem :D.

Witcher serisi 7 kitap olarak ülkemizde çevrilmiş durumda, ancak çevrilmeyen 1 kitap daha var yakın zamanda yazılmış, pek beğenilmese de. Kitap öncelikle dizi ve oyun ile benzer noktalar taşıyor. Elbette dizi ve oyununun kitap üzerinden yapılmasından dolayı gayet normal bir durum. Ufak tefek değişiklikler elbette mevcut ancak dizideki sahnelerde pek değişiklik yapılmamış. Neredeyse tıpatıp aynı şekilde hikayeler canlandırılarak diziye eklenmiş.

Henüz 1. kitabı bitirdim ve hikayeler arası neredeyse hiç bağ görmedim bu yüzden sırayla okunmasını önersem de zorunluluk olduğunu düşünmüyorum. Sadece aradaki mantığın sesi isimli kısımlar biraz bağlantılı denilebilir.

Pegasus Yayınları'nın Türkiye'de yayınladığı bu kitap, Regaip Minareci tarafından Almanca çevirisinden Türkçe'ye çevrilmiş. Ayrıca kitap, Lehçede yayınlanan sırasıyla yayınlanmamakta. Uluslararası yayınlanan kronolojik sıraya göre ülkemizde yayınlanmakta.

Kitabın girişinde yaklaşık 2 sayfalık bir sözlük var. Tüm Witcher evreni terimlerini kapsamasa da kitapta karşılaşacağınız yabancı terimlerden vs. yararlanmanızı sağlayabilecek bir sözlük. Zaten kitapta geçen sözlükte bulabileceğiniz kelimeler farklı bir font ile yazıldığından anlayabiliyorsunuz.

Kitap 399 sayfa ve kağıt kalitesi, yazım fontları vs. gayet kaliteli. 3. kitaptan sonra roman şeklinde ilerliyor ilk 2 kitap hikayeler üzerinden gidiyor. Kısacası ufak ufak hikayeler ile evrende kaliteli vakit geçirmek isterseniz ilk 2 kitabı almanız gerekiyor.

Kitaptaki hikayeler;
Witcher
Ufak Bir Gerçeklik Payı
Ehvenişer
Bedel Meselesi
Dünyanın Ucu
Son Dilek

Son düzenleme:
İlk kitap dediğiniz gibi çok dağınık gelmişti. Olay örgüsünü çok bağlayamadığım için hikayenin içine girememiştim. 3. kitap ile birlikte hem oyunlardan aşina olmamızın da etkisinden sanırım yağ gibi akmaya başladı :D. Özellikle 5 ve 6. kitapları resmen çiğnemeden yuttum diyebilirim :). 7 ye başlayacağım şimdi. Henüz yayınlanmamış olan adı Season of Storms olan kitabın da 1 ve 3. kitapların arasında bir dönemi konu aldığı yazıyordu Wiki'de. Onları tükettikten sonra çizgi romanlara saldırırım muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı