Çözüldü Wolfenstein The New Order 60 FPS'e sabit

• Konuyu başlatan fbsk11
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 1.299
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

fbsk11

Centipat
Daha fazla  
RAM
XPG 32 GB RGB CL18
SSD veya HDD modeli
Netac
Ekran kartı
RTX 3080
Anakart
MSI B450 PRO
İşlemci
Ryzen 5 5600
Arkadaşlar merhaba,

Xbox Game Pass üyeliğimden oyunu oynuyorum. 1 hafta önce 2060 i5 11400F'li bir sistemim vardı ve oyunu çok rahat 150-160 FPS'lerde oynayabiliyordum. Herhangi bir sınırlama yoktu. Şimdi R5 5600 ve 3080'li bir sistemden oynamaya çalıştığım zaman FPS 60'a sabit durumda. Ne 59 oluyor ne 61. Diğer oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum.

Çözüm için bayağı araştırdım internetten dinput8.dll indirip oyun konsoluna komut yazılarak sorunun çözüldüğünü söylüyor birçok kişi. Ancak ben Game Pass'den oynadığım için hiçbir türlü oyunun kök klasöründe değişiklik yapamıyorum. O DLL dosyasını oyunun kök klasörüne attığımda oyun açıldığı gibi kapanıyor, geri sildiğimde ise açılıyor.

Farklı bir yaklaşımla çözüm önerilerinizi alabilirsem çok sevinirim. NVIDIA V-Sync ayarları hem oyunda hem de NVIDIA denetim masasında kapalı.

Çözüm
konu güncel arkadaşlar hala yardımlarınızı bekliyorum

Gamepass oyunlarını nasıl modlayabileceğinizden bahseden bir video mevcut. Göz atın, eğer olursa üstteki dinput8.dll yöntemini denersiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Konu biraz eski ama benim gibi gamepass'ten Wolfenstein The New Order'ı oynamak isteyip FPS kilidi sorununu çözemeyenler için çözümü ekliyorum. Dinput8.dll dosyasını indirip oyunun dosya konumuna atın. Oyunu başlattıktan sonra konsol kısmını (ctrl+é ile açabilirsiniz.) açıp id5Tweaker_SetFpsLimit 144 komutunu ekleyin. Bende bu şekilde çalıştı. Steam ve epic games sürümleri için uyumlu dosya bulunabiliyor gördüğüm kadarıyla ama gamepass için düzenlenmiş versiyonunu bulmak biraz zor oldu. Çözüm arayan olursa diye eklemek istedim.

Link: dinput8.dll

Konu biraz eski ama benim gibi Game Pass'ten Wolfenstein the New Order'ı oynamak isteyip FPS kilidi sorununu çözemeyenler için çözümü ekliyorum. Dinput8.dll dosyasını indirip oyunun dosya konumuna atın. Oyunu başlattıktan sonra konsol kısmını (CTRL+é ile açabilirsiniz.) Açıp ID5tweaker_setfpslimit 144 komutunu ekleyin. Bende bu şekilde çalıştı. Steam ve Epic Games sürümleri için uyumlu dosya bulunabiliyor gördüğüm kadarıyla ama Game Pass için düzenlenmiş versiyonunu bulmak biraz zor oldu. Çözüm arayan olursa diye eklemek istedim.

Link: dinput8.dll

Hocam vallahi çok sağ olun. Bu kadar aksiyonu bol bir oyuna neden 60 FPS limit koyarlar anlamış değilim ama sayenizde çözdüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı