Wolfenstein the New order incelemesi

Evet. Başlığı gördünüz. Bugün Wolfenstein 1 incelemesi yapacağım. Sonra da 2. yaparım. Neyse.
Karakterimizden başlayalım. Karakterimiz B.J Blazkowicz. Polonya asıllı bir Amerikan. Yani en azından Amerikan ordusu adına çalışıyor. Hikayemiz de Nazi generali general Deathshead'in üssüne asker çıkarması yaparken başlıyor. Uçakta en yakın dostumuz fergus reid ile birlikte oturuyoruz. Üsse asker çıkartması yapacağız. Bu iş Fergus'un dediği gibi basit bir asker çıkartması olmalıydı. Ama öyle olmadı. Bazı Nazi kuvvetleri sizi fark edip ateş açtı. Siz önce arkadaki ateş sızıntısını kapattınız, sonra da uçağın irtifasını arttırmak için yükleri boşalttınız. Ama yine de uçak hasar almıştı. Sonra üzerinize gelen Nazi uçaklarını vurdunuz. Ve sonra da yan uçaktan Fergus'un deyimiyle biracı çocuk "Er Wyatt"
Wyatt'ın sesini duydunuz. Ve uçağınız çok zarar aldığı için karşı uçağa atladınız. Ondan sonra o uçakta bir şekilde düştü. Ve siz de suya düşmüş oldunuz. Sonra da bir şekilde karaya çıktınız. Hikaye epik bir şekilde başlıyor kısaca. Çok spoiler vermeyeceğim. Kendiniz deneyim edin derim. Ama sadece şunu diyeceğim. Dikkat spoiler.hikayenin anlattığım bölümünün sonunda iki karakterimizden birini feda etmek zorunda kalıyoruz. Ve sonra da o odadan kaçarken kafamıza şarapnel parçası yiyip komaya giriyoruz. bu kadardı. Ondan sonra zaten olaylar gelişiyor.
Şimdi de oynanışa gelelim. Ne kadar hikayesi oldukça iyi olsa da hepimiz biliyoruz ki oyunun oynanışı da çok iyi. Vuruş hissi güzel, silahlar güzel, gizlilik fena değil. Kısacası oynanışımız çok iyi. Nazileri kurşuna dizmek eğlenceli. Generalleri arkalamak tatmin ediyor. Güzel. Bomba vs de atabiliyoruz. Ve Naziler çok gelişmiş olduğu için de silahlarımızın bazıları gelişmiş. Enerji ateşleyen bir silahımız var mesela. İyi yani.
Ve grafikler. Oyun bir 2014 oyunu. O yüzden grafikler şu ana göre "muhteşem, harika!" değil maalesef. Ama bir albenisi yok diyemeyiz. Hoş bence. Grafikler hakkında diyebileceğim çok fazla bir şey yok. Ortalamanın bir tık üstü diyebilirim sanırım.
Ve yapay zeka. Aslında yapay zeka fena değil. Ama gizlilik sırasında birazcık Mallaşabiliyorlar. Olsun. O kadarı kadı kızında da var. Aslında işleri bir tık daha eğlenceli bile yapıyor bazı durumlarda. Çok da iyi olmasa bile. Çöp değil sonuç olarak.
Ve işte böyle bir oyun Wolfenstein the New order. İndirimde alın oynayın. Zaten 10 saatlik bir oyun. 20-30 TL'ye alınabilir.
Benim puanım 95/100
 
Naziler kazansaydı ne olurdu? Tarzı oyun, filmlere bayılıyorum nedense. Güzel inceleme. Şunu da ben ekliyeyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Özet niteliğinde güzel bir inceleme olmuş. The New Colossus da harika bir oyun. Oynamadıysanız Return to Castle Wolfenstein oynamanızı öneririm.
 
Özet niteliğinde güzel bir inceleme olmuş. The New colossus da harika bir oyun. Oynamadıysanız return to Castle Wolfenstein oynamanızı öneririm.

New colossus oynadım. Aslında onu da ekleyecektim ama bir baktım inceleme benim ekrandan daha uzun oldu :) onu başka yere koydum. Yarın ya da bugün de onu atarım.
Ben en önemli mekaniği unutmuşum :D arkadaşlar oyunda çift silah tutabiliyorsunuz. Ama çift silah tutarken de scope açma özelliğinizi kaybediyorsunuz. Ama her zaman tekli mi çiftli mi silah kullanacağınızı ayarlayabiliyorsunuz. O da mükemmel bir özellik.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı