World of Warcraft'a başlamak

benfatig

Femtopat
Katılım
3 Eylül 2023
Mesajlar
24
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar selam ben World of Warcraft almayı planlıyorum ama son sürümü hangisi ve nasıl alacağım ya da ücretsiz olanı alsam dungeon ve ırklar falan var mı? Kaça kadar gelebilirim, sunucular nasıl ve classicle retrail farkı ne ve retraili nereden indirebilirim? Bu soruları cevaplarsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
WoW Retail : Oyunun en güncel sürümüdür. Son ek paket olan Dragonflight'ı kapsar. Bu sürüme sahip olmanız için World of Warcraft: The War Within adlı paketi almanız gerekiyor. Bu The War Within paketinde hem Dragonflight mevcut hem de aynı zamanda sıradaki paket olan The War Within'i ön sipariş olarak almış oluyorsunuz.

WoW Classic : Oyunun eski sürümünü nostalji olsun diye oynamak isteyenlere yönelik bir sürüm. Şu an Cataclysm ek paketine kadar olan kısmı tecrübe edebilirsiniz. Cataclysm oyunun 4.0 sürümüdür. Aylık abonelik ücretini ödediğiniz sürece ya da farklı yerlerden edindiğiniz oyun süreniz olduğu sürece herhangi bir paket almanıza gerek yoktur.

WoW Season of Discovery : Oyunun daha çok keşif kısmına yoğunlaşmış hali. Level sınırı ve yetenek dizilimleri Retail ve Classic'ten tamamen farklıdır. 25 level sınırı vardır. Yetenekleriniz level ile değil bir yerleri keşfettikçe açılır ya da gelişir. Yani WoW'un daha sade ve daha casual oyuncular için yapılmış hali diyebiliriz. Bu seçenek için de herhangi bir satın alım yapmanıza gerek yoktur. Sadece aylık abonelik ücretini ödemeniz veya harici sitelerden oyun süresi almış olmanız yeterlidir.

WoW Free Trial : 20 level sınırı ile oyunun sadece çooook ufak ve çok kısıtlı bir kısmını deneyimlersiniz. Level sınırlaması sebebiyle sadece birkaç adet girebileceğiniz dungeon bulunur. Oyun nedir neye benziyor diye bakmanız için yapılmış bir ücretsiz deneme versiyonudur.

______________________________________________________________________________

Classic şu an ne durumda çok bilmiyorum. Uzun zamandır Classic oynamadım. Ancak Retail için bildiklerimi paylaşayım.

Retail alırsanız; oyunda faction dengesi kabaca Horde %65 - Alliance %35 şeklindedir. Ancak factionların önemi çok kalmadı eskisi gibi. Artık Horde ve Ally birlikte her şeyi yapabiliyor neredeyse. Sadece guildler özelinde faction önemli. Çünkü guildlere karşı faction'dan oyuncular katılamıyor. Horde ise Horde, Ally ise Ally guildi oluyor.

Serverlar için ise;

Horde oynayacaksanız; Draenor en kalabalık ve en çok guilde sahip Horde serverıdır. Bunlar dışında Kazzak, Taren Mill, Twisting Nether diğer kalabalık Horde serverlarıdır. Eğer Türk topluluğu çok olsun derseniz Twisting Nether oyun içinde Turkish Nether diye lakap almıştır.

Alliance tarafında ise, Silvermoon en büyük serverdır. İkinci olarak da Ravencrest isimli server gelir. Benim tavsiyem ise Ravencrest olur. Eğer rekabetçi seviyede oynamayı düşünüyorsanız Alliance'ın daha idealist ve profesyonel guildleri Ravencrest'tedir. Ancak popülasyon önemli derseniz, şehirlerde daha kalabalık görüntü göreyim, daha fazla casual oyuncu göreyim derseniz Silvermoon'da başlayın. Yeni oyuncular için kalabalık hissiyatı her zaman ön planda olur çünkü.

________________________________________________________________________________

Tüm satın alım ve indirme işlemleri için Battle.net (Battle.net resmi sitesidir) bu siteyi kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı