Wraith W75 vs AKKO MONSGEEK M1 V5-SP VIA

MacBethad

Hectopat
Merhaba, şu an elimde Wraith W75 var. 23 Nisan indiriminde sipariş ettim. İki gündür kullanıyorum. Defolu geldiği için değişim veya iade yapacağım (kozmetik kusurlar).
Normalde klavyeyi sevmiştim fakat biraz daha gezinince M1 modeline denk geldim; kutu içerisinden coiled kablo çıkması, gövdesinin alüminyum ve sökülebilir olması, knob'un modlanabilmesi ve W75'den daha ucuz olması biraz ona yönelmemi sağladı.

Birbirlerinden ayrıldıkları noktalara bakarsak;
W75 plastik (ucuz durmuyor, sağlam bir yapıya sahip), AKKO olan alüminyum ve sökülebilir.
W75 manyetik, AKKO mekanik (ikiside hot-swap).
W75 sadece kabloluyken AKKO 8000mAh bataryaya sahip (kutu içerisinden dongle çıkıyor).
W75 knob özelleştirilemiyor.
W75'in yükseltme ayakları var, AKKO'da yok.
W75'in kutu içeriği AKKO ile karşılaştırınca premium gibi asla hissettirmiyor.
Mekanik switch bulmak ve almak Manyetik switchlerden daha kolay (aradaki fiyat farkına 1-2 set switch alınabiliyor).
Manyetik switch ile gelen özellikler doğal olarak AKKO modelde yok.
W75 8000Hz, AKKO 1000Hz.
Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum. Genel anlamda bakınca AKKO daha premium, Wraith ise daha teknolojik.
Basım hissiyatı olarak aralarında ne kadar fark var hiçbir fikrim yok.
Klavyeyi çoğunlukla yazı yazarken kullanıyorum, ara sıra Fortnite, OSU! ve çeşitli offline oyunlar oynuyorum.
W75'de 0.1mm ve 4.0mm ayarlarında çeşitli sıkıntılarda var (kimsenin o ayarlarda kullanacağını sanmasam da, bu ayarlar ön plana çıkartılarak pazarlanıyor).
Birde W75'in knob'u biraz sallanıyor/yalpalıyor, AKKO'da nasıl merak ediyorum, kullananlar yardımcı olabilir mi?

Ürünler;
Wraith W75
AKKO MONSGEEK M1 V5

@AdaBagcibasi @Beyaz_G @WerBeastDu @egemebb @quartexh

Merhaba, ikisinin arasındaki farkı bence çok iyi özetlemişsiniz. Daha önce hiç manyetik switch kullanmadım fakat normal switchlere göre basım hissiyatı ve yazım deneyimi olarak daha kötü oldukları kullanıcılar tarafından söyleniyor. Bahsettiğiniz işler için MonsGeek daha iyi bir tercih olur. Eğer ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyor olsaydınız ve ofis işleriniz olmasaydı W75 önerirdim.
Bu arada ben de ön siparişle W75 almıştım ama MonsGeek indirimi gelince iptal edip MonsGeek sipariş ettim.

Merhaba, ikisinin arasındaki farkı bence çok iyi özetlemişsiniz. Daha önce hiç manyetik switch kullanmadım fakat normal switchlere göre basım hissiyatı ve yazım deneyimi olarak daha kötü oldukları kullanıcılar tarafından söyleniyor. Bahsettiğiniz işler için MonsGeek daha iyi bir tercih olur. Eğer ağırlıklı olarak FPS oyunları oynuyor olsaydınız ve ofis işleriniz olmasaydı W75 önerirdim.
Bu arada ben de ön siparişle W75 almıştım ama MonsGeek indirimi gelince iptal edip MonsGeek sipariş ettim.
Sanırım ürün şu anda en düşük fiyatında, siz ne kadara almıştınız?

W75'in keycapsleri saydam olmadığı için gece yazarken görmekte zorlanabilirsin hocam gerçi saydam olsaydı da ben her türlü AKKOyu tercih ederdim.
Manyetik switch konusunda ise benim için yazarken, oynarken artısını görmedim o yüzden ben her türlü AKKOyu alırdım.

Merhaba, şu an elimde Wraith W75 var. 23 Nisan indiriminde sipariş ettim. İki gündür kullanıyorum. Defolu geldiği için değişim veya iade yapacağım (kozmetik kusurlar).
Normalde klavyeyi sevmiştim fakat biraz daha gezinince M1 modeline denk geldim; kutu içerisinden coiled kablo çıkması, gövdesinin alüminyum ve sökülebilir olması, Knob'un modlanabilmesi ve W75'ten daha ucuz olması biraz ona yönelmemi sağladı.

W75 plastik (ucuz durmuyor, sağlam bir yapıya sahip), Akko olan alüminyum ve sökülebilir.
W75 manyetik, Akko mekanik (ikisi de hot-swap).
W75 sadece kabloluyken Akko 8000MAH bataryaya sahip (kutu içerisinden dongle çıkıyor).
W75'in yükseltme ayakları var, Akko'da yok.
W75'in kutu içeriği Akko ile karşılaştırınca premium gibi asla hissettirmiyor.
Mekanik switch bulmak ve almak Manyetik switchlerden daha kolay (aradaki fiyat farkına 1-2 set switch alınabiliyor).
Manyetik switch ile gelen özellikler doğal olarak Akko modelde yok.
W75 8000Hz, Akko 1000Hz.
Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum. Genel anlamda bakınca Akko daha premium, Wraith ise daha teknolojik.
Basım hissiyatı olarak aralarında ne kadar fark var hiçbir fikrim yok.
Klavyeyi çoğunlukla yazı yazarken kullanıyorum, ara sıra Fortnite, osu! Ve çeşitli offline oyunlar oynuyorum.
W75'te 0.1mm ve 4.0mm ayarlarında çeşitli sıkıntılarda var (kimsenin o ayarlarda kullanacağını sanmasam da, bu ayarlar ön plana çıkartılarak pazarlanıyor).
Bir de W75'in Knob'u biraz sallanıyor/yalpalıyor, Akko'da nasıl merak ediyorum, kullananlar yardımcı olabilir mi?

Ürünler;
Wraith W75
AKKO MONSGEEK M1 V5

Osuyu böyle deliler gibi oynuyorsanız manyetik şart. Eğlenmek için giriyorsanız sorun yok.

Wraith'i sevmiyorum ben. Gereksiz popüler olmuş bir klavye bence. Kaliteli olduğunu da düşünmüyorum. Oyunlara arada eğlenmek için giriyorsanız gecikme vb. çok önemli değil diyorsanız M1 V5 çok daha iyi bir klavye. Ben manyetik klavye almayı düşünmedim bile çünkü işime yaramazdı. Sizin de işinize yaramayacaksa MonsGeek M1 V5 almak daha mantıklı.

Bu arada klavyenin pil ömrü 1 ayı bulmadı. Muhtemelen pili doğru ölçemiyor klavye. Dün akşam %20 seviyelerine düştü 2-3 saat sonra %10 seviyelerine düştü. Şu anda şarj ediyorum klavyeyi ben. Günlük 3-4 saattlik kullanımda 3 hafta pil ömrü veriyor kablosuz olarak kullanacak varsa klavyeyi söyleyeyim.

Hissiyat olarak M1 kesinlikle W75'den daha mı iyidir?
Manyetik ve Mekanik switchlerde en belirleyici faktör verdikleri hissiyat sanırım.
Ayrıca knob mevzusu da M1'i bir nebze öne çekiyor; Wraith'in sadece Windows sesini kısıp açmasını hiç kullanışlı bulmadım, M1'de durumlar nasıl?
Osuyu böyle deliler gibi oynuyorsanız manyetik şart. Eğlenmek için giriyorsanız sorun yok.
Yıllarca membran kullandım, mekaniği pek dert edeceğimi sanmıyorum.
Knob'un özelleştirilememesi, kutu içeriğinin çok sade olması, böyle bir klavyede kablosuz olmaması gibi dez avantajlar beni M1 almaya itiyor.
Sanırım M1'i denemek istiyorum ama elimdeki klavyeyi değişim yapmak yerine iade edersem tekrardan indirime kim bilir ne zaman girer, pişman olursam yeniden değiştiremem.

Normalde klavyeyi sevmiştim fakat biraz daha gezinince M1 modeline denk geldim; kutu içerisinden coiled kablo çıkması, gövdesinin alüminyum ve sökülebilir olması, Knob'un modlanabilmesi ve W75'ten daha ucuz olması biraz ona yönelmemi sağladı.

W75 plastik (ucuz durmuyor, sağlam bir yapıya sahip), Akko olan alüminyum ve sökülebilir.
W75 manyetik, Akko mekanik (ikisi de hot-swap).
W75 sadece kabloluyken Akko 8000MAH bataryaya sahip (kutu içerisinden dongle çıkıyor).
W75'in yükseltme ayakları var, Akko'da yok.
W75'in kutu içeriği Akko ile karşılaştırınca premium gibi asla hissettirmiyor.
Mekanik switch bulmak ve almak manyetik switchlerden daha kolay (aradaki fiyat farkına 1-2 set switch alınabiliyor).
Manyetik switch ile gelen özellikler doğal olarak Akko modelde yok.
W75 8000Hz, Akko 1000Hz.
Hangisini tercih etmeliyim bilmiyorum. Genel anlamda bakınca Akko daha premium, Wraith ise daha teknolojik.
basım hissiyatı olarak aralarında ne kadar fark var hiçbir fikrim yok.
Klavyeyi çoğunlukla yazı yazarken kullanıyorum, ara sıra Fortnite, osu! Ve çeşitli offline oyunlar oynuyorum.
W75'te 0.1mm ve 4.0mm ayarlarında çeşitli sıkıntılarda var (kimsenin o ayarlarda kullanacağını sanmasam da, bu ayarlar ön plana çıkartılarak pazarlanıyor).
Bir de W75'in Knob'u biraz sallanıyor/yalpalıyor, Akko'da nasıl merak ediyorum, kullananlar yardımcı olabilir mi?

Ürünler;
Wraith W75
AKKO MONSGEEK M1 V5

Bence Akko daha ön plana çıkmış ama bana göre klavyenin hassasiyet eşiği ve Hz değeri önemlidir eğer çok rekabete dayalı oynamıyorsan kablosuz özelliği olduğu için Akko'yu tercih ederdim PC malzemeleri aldıktan sonra keşke kablosuz alsam diyordum şimdi çoğu şeyim kablosuz.

Hissiyat olarak M1 kesinlikle W75'ten daha mı iyidir?
Manyetik ve Mekanik switchlerde en belirleyici faktör verdikleri hissiyat sanırım.
Ayrıca knob mevzusu da M1'i bir nebze öne çekiyor; Wraith'in sadece Windows sesini kısıp açmasını hiç kullanışlı bulmadım, M1'de durumlar nasıl?

Yıllarca membran kullandım, mekaniği pek dert edeceğimi sanmıyorum.
Knob'un özelleştirilememesi, kutu içeriğinin çok sade olması, böyle bir klavyede kablosuz olmaması gibi dez avantajlar beni M1 almaya itiyor.
Sanırım M1'i denemek istiyorum ama elimdeki klavyeyi değişim yapmak yerine iade edersem tekrardan indirime kim bilir ne zaman girer, pişman olursam yeniden değiştiremem.

Zaten manyetikler pahalı oluyor. 4bin liralık manyetikten çok şey beklememek gerek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı