X5460 işlemciye overclock yapmak

Geralt34

Centipat
Dostlar kullandığım işlemci Xeon X5460 ve bu işlemciyi GTX 950 ile kullanacağım.
Amacım işlemcime overclock yapmak. Fakat OC hakkında hiçbir şey bilmiyorum. Bir video buldum, videoda kullanılan anakart ve işlemci benimkinin aynisi. Soruma gelecek olursak, bu videodaki yapılan OC işlemi doğru yapılmış mıdır? İleri de bana sıkıntı çıkarır mı? Kule tipi soğutucu ya sahibim 4 bakır borulu 2 fanli (Dark Freezer X94RD) anakart çipsetinde ısınma vs. yapar mi? Şimdiden teşekkürler.

Video linki;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ki anakartın aynısı. Bende de X5450 var şu anda 3.5GHZ' de kullanıyorum. Öncelikle bu anakartta hazır overclock profilleri var. Eğer çok bi bilgin yoksa zaten %15 profilini seçsen 3.5GHZ'de kullanabilirsin ancak burda önemli olan işlemcinin ısısı ve soğutma sistemi. Stok fan ile kullanıyorum ben ve yük altında bu havalarda 72 - 73 dereceyi görüyor. Yükden kastım %100 lerde gezerse ama normal kullanımda 65 - 66 dereceyi geçmiyor. Macun yeni Mastergel Pro var CoolerMaster'ın bi sıkıntı yaratmıyor. Bu arada bende 750 Watt Gold+ sertifikalı bi PSU var ancak önceki 350 Watt PSU'da da yine aynı değerleri alıyordum.

Bende ki anakartın aynısı. Bende de X5450 var şu anda 3.5GHZ' de kullanıyorum. Öncelikle bu anakartta hazır overclock profilleri var. Eğer çok bi bilgin yoksa zaten %15 profilini seçsen 3.5GHZ'de kullanabilirsin ancak burda önemli olan işlemcinin ısısı ve soğutma sistemi. Stok fan ile kullanıyorum ben ve yük altında bu havalarda 72 - 73 dereceyi görüyor. Macun yeni Mastergel Pro var CoolerMaster'ın bi sıkıntı yaratmıyor. Bu arada bende 750 Watt Gold+ sertifikalı bi PSU var ancak önceki 350 Watt PSU'da da yine aynı değerleri alıyordum.
Nerde oluyor bu hazır profiller

ben sana ille sana 600w +80 li bir güç kaynağı lazım demedim belikde 700w bir güç kaynağına ihtiyaç da duyabilirsin orası pek belli olmaz.
edit: ben sana ille sana 600w +80 li bir güç kaynağı lazım demedim belikde 700w bir güçkaynağına ihtiyaç duyabilirsin.

Attığın videoda adam göstermiş zaten 20. saniye de. Kendisi manuel olarak yapmayı tercih etmiş ama sen fazla bilgin yoksa voltaj vs vermeden hazır profillerden birisini seçerek kullanabilirsin. %20'ye çıkmıyor bende %15 de kullanıyordum ilk başlarda ancak daha sonraları manuel olarak yaptım. Burda ki önemli konu mutlaka ısı değerlerini kontrol et çok ısınıyorsa ona göre kısarsın OC'yi.

buraların altındaki macunlar yenilenecek

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    638,9 KB · Görüntüleme: 63
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı