X570 anakart 8 pin CPU bağlantısıyla çalışmıyor

nuricankaygisiz

Hectopat
Sistemimi DDR4'e geçirmek için ASUS TUF Gaming X570 PLUS anakart, R5 3600 işlemci ve 3200MHz RAM aldım. Elimde halihazırda bulunan FSP Hyper S 700W PSU ile kurulumu yaptım. Güç kaynağında 1 adet 4+4 pin CPU bağlantısı mevcut. Ama anakartta 8+4 pinlik giriş mevcut. Bildiğim kadarıyla X570 anakartlar çok fazla overclock yapılmadığı takdirde 8 pin bağlantıyla da çalışıyor. Ama sistemi hiçbir şekilde başlatamıyorum. Anakartın üzerindeki RGB LED'ler dışında hiçbir parça çalışmıyor. PSU'yu DDR3 sistemime bağladığımda sorunsuz açılıyor. Sizce sorun anakarttan mı kaynaklı? Anakartı yeni aldım ve kargoyla geldi kargoda atılıp tutulmayla bir sorun oluşmuş olabilir mi? Sorunu tam anlayamadığım için geri iade yapmak da istemiyorum.

Arkadaşlar bu parçalar bağlı olmasa dahi sistemin güç alması gerekmiyor mu? psu hiç çalışmıyor güç almıyor anakart
RAM uyumsuzluğunda çalışmaması normal. Belki de power switchleri hatalı taktınız.

Kasadan gelen power switch ve reset switch kablosunu anakartın kılavuzundaki gibi taktınız mı?

Kasadan gelen power switch ve reset switch kablosunu anakartın kılavuzundaki gibi taktınız mı?
20+4 pini doğru bir şekilde taktım. Bildiğim kadarıyla 20+4 power pinini ve 4+4 cpu pinini taktığımızda sistem açılmasa dahi güç gelmesi gerekmiyor mu anakarta? İlla 8+2 mi takmam lazım.
20+4 pini doğru bir şekilde taktım. Bildiğim kadarıyla 20+4 power pinini ve 4+4 cpu pinini taktığımızda sistem açılmasa dahi güç gelmesi gerekmiyor mu anakarta? İlla 8+2 mi takmam lazım.
Pardon soruyu yanlış anlamışım. Evet swich kablolarını doğru yerlere taktım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı