X79 tabanlı sistem toplama

Sistemi ilk sayfada belirttim. Monitör ve Kasa eksiktir. Oradan yola çıkarak hazırlayabilirsiniz.

Ben de mesajımı belirtmiştim, gerekli eksikleri buradan tamamlayın.

Kasa: Corsair Carbide Serisi™ 400R 80Plus 750W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Corsair H100i gibi bir soğutmaya, bu kasa rahat rahat eşlik eder.

Eski mesajımı alıntılıyorum, oradan gerekli değişiklikleri tamamlayın.

Sisteminde hatalar var. Anakart çok pahalı, onun yerine düzgün bir ASUS P9X79 alınız.

Asus P9X79 İntel X79 Soket 2011 Ddr3 2400Mhz (O.C.) Sata 3.0 Usb 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar

Güç kaynağı çok fazla, 750 watt bir güç kaynağı yeterlidir. SLI yapacak mısınız bilemem.
SSD'yi PRO olarak seçmeyin, 120GB x2 yaparak RAID yapabilirsiniz.

Gerisi gayet normal. Monitör olarak şunu alınız.

Asus 23" Vx239H Geniş Ekran ips-Led Monitör - Vatan Bilgisayar

Anakart fiyatı sıkıntı değil.
PSU ise gelecekte SLI yapabilirim diye yüksek tuttum.
Raid yapmaya gerek duymadım.
Monitör ise 27" olması tercihimdir.

Son düzenleme:
Sana en rahat en geniş kasa tavsiyem Corsait 600T(Kasa kapakları tırnaklı açılıyor-3 adet fanla geliyor ve fan kontrolcüsüde mevcut) Corsair Graphite Serisi™ 600Tm Midt Atx Pencereli Beyaz Kasa - Vatan Bilgisayar
Güç kaynağı 1000W highpower tavsiyem(İleride sli yapacağından aynı markanın en düşük 850wlık modelinden olabilir) TeknoBiyotik: High Power Direct12 1000W 80+ Plus Bronz (HP-DP1000-BR) Modüler Güç Kaynağı - Güç Kaynağı (PSU) - PC Bileşenleri
Anakart keşke asrcok x79 extreme11 olsaydı(çünkü xfastRam xfastUsb xfastLan AppCharger ve AXTU gibi programları mevcut) ve üzerinde ses kartıyla(creative) geliyor.En kötüsünden bulabiliyorsan extreme6/gb modelide yeterli(3lü değil ikili sli yapacaksan) Amazon.com: X79 EXTREME11 Desktop Motherboard - Intel X79 Express Chipset - Socket R LGA-2011: Computers & Accessories
Ramleride kingston düşünürsen türkiye satış sitesi olan Kingston HyperX Beast 32GB DDR3 2400MHz Bellek Kit (4x8GB) - KHX24C11T3K4/32X alabilirsin pahalı gelirse 4gb lık modelin 4lü kiti yok 2 tane ikili kit alabilirsin Kingston HyperX Beast 8GB DDR3 2400MHz Bellek Kit (2x4GB) - KHX24C11T3K2/8X
Sıvı soğutmada olmamış bence tavsiyem daha performanslı zalman lq315 Zalman Lq Serisi Lq315 Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart şuan ROG'un LGA2011 için çıkardığı en üst düzey anakart ve kolay O.C yapılıyor.
Soğutma sistemide şuanda kurulan O.C için kurulan sistemlerde kullanılan soğutmadır.
Ama anakartın Qvl listesini bulamadım. Hangi RAM daha iyi olur?
Bide Qvl listesi olan varsa paylaşabilir misiniz?

Önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı