Xbox Game Pass 1000 MB internette çok yavaş indiriyor

Herkese iyi geceler. Xbox Game Pass kullanarak oyun indirmeye çalışıyorum. Lakin 1000 Mbps internette 10 mb/s ile falan indiriyor. Diğer platformlarda 40 mb/s'leri görüyorum hatta bazen daha yüksekte olabiliyor. Lakin Xbox'da extra bir yavaşlık var. İnternette bayağı araştırdım birkaç ayar yaptım. gpedit.msc üzerinden ayarları değiştirdim, teslim iyileştirme falan lakin ne yaptıysam sonuçta fark olmadı. Bazen KB'lara kadar düşüyor indirme hızı. Oyunlar 100 GB üstünde boyutlara sahip ve böyle indirme hızlarıyla saatler boyunca sürebilir. Bunun çözümü var mıdır? Acaba benim yaptıklarım dışında yapılabilecek herhangi bir şey? Şimdiden teşekkürler.

Not: Resimdeki Forza Xbox üzerinden, FIFA ise EA üzerinden indirme yapıyor. Biri 70 mb/s görürken diğeri 10 mb/s'lerde takılı kalıyor. İkisini aynı anda indiririyorsun diye düşük demeyin, FIFA'yı durdurunca yine pek bir fark olmuyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    224,6 KB · Görüntüleme: 280
Son düzenleme:
1 gigabit internet ile indirme 140 150 MB/SN 980 Pro SSD ile. Sende SSD'yi değiştir yoksa tam performans alamazsın internettin indirme açısından.

Hocam HDD'in bile okuma yazma hızı 50 MB'ın üstünde olması lazım. Bu işte bir terslik yok mudur? Fifayı görmemişim pardon.

Adamların her sunucusu aynı hızda indirtemez ki. Yoğunluk vardır hız düşer.
Sonuçta onlarda para veriyor donanıma. Donamın yetersizdir o sunucuda az hızda indirirsin.

Anlık olarak sadece bilgisayarda 700 mbps hız ile indirme yapıyorsunuz. İnterneti kullanan başka bir cihaz varsa bunu etkiler. Xbox sunucusu en fazla o kadar verebiliyordur, sunucu yoğunluğuna göre verdiği hız düşer. Hangi sunucudan indirme yaptığınızı biliyor olsaydınız yoğun olmayan bir saatte indirme deneyebilirdiniz.

1 gigabit internet ile indirme 140 150 MB/SN 980 Pro SSD ile. Sende SSD'yi değiştir yoksa tam performans alamazsın internettin indirme açısından.

Hocam oyunlar SSD'ye kuruluyor zaten. Ayrıca HDD'ye kurduğum oyunlarda oluyor Steam'den indirdiğim zaman bunun kadar yavaş indirme yapmıyor.

Anlık olarak sadece bilgisayarda 700 Mbps hız ile indirme yapıyorsunuz. İnterneti kullanan başka bir cihaz varsa bunu etkiler. Xbox sunucusu en fazla o kadar verebiliyordur, sunucu yoğunluğuna göre verdiği hız düşer. Hangi sunucudan indirme yaptığınızı biliyor olsaydınız yoğun olmayan bir saatte indirme deneyebilirdiniz.

İlk indirmeyi denediğimde akşam 7'di saat. Hızı düşük görünce iptal edip gece 3-4 gibi indirmeye başladım lakin yine durum aynıydı. Yavaş indiriyordu.

Adamların her sunucusu aynı hızda indirtemez ki. Yoğunluk vardır hız düşer.
Sonuçta onlarda para veriyor donanıma. Donamın yetersizdir o sunucuda az hızda indirirsin.

Hocam gecenin 3-4'ünde yoğunluk olacağını düşünmüyorum. Ayrıca Microsoft gibi bir firmanın sunucularının 20 mb/s üstünü desteklemiyor olmaması imkansız. Benim kendi kullandığım sunucularda bile 50/s kadar çıkıyor.

Konudan bağımsız, Fifa 22'yi ben indiremedim. Sizde böyle bir sorunla karşılaşıp çözdünüz mü yoksa, sorunsuz bir şekilde indirmeyi başlattınız mı ? :) EA bağlamama rağmen indirememiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı