Xbox kolu için şarj edilebilir pil önerisi

SemihDnz

Hectopat
Xbox için pil ve aparat önerisi istiyorum. 4 tane pil olursa daha iyi olur. F/P olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Xbox için pil ve aparat önerisi istiyorum. 4 tane pil olursa daha iyi olur. F/P olsun.

Eğer bulunduğunuz şehirde IKEA varsa şu paketi öneririm. Online stokta şu anda yok, hangi mağazaların stoğunda olduğuna bakabilirsiniz.

Şarj cihazı + 4 adet 2450 mah Ladda pil 498 TL

veya

Şarj cihazı + 4 adet 1900 mAh Ladda pil 358 TL

Eğer bulunduğunuz şehirde IKEA varsa şu paketi öneririm. Online stokta şu anda yok, hangi mağazaların stoğunda olduğuna bakabilirsiniz.

veya

Stokta yok gözüküyor.Pek sevmedim.

Bu ürnü kullanıyorum gayet memnunum. Yanına 4 adet daha varta'nın şarj edilebilir (2100mah) pillerinden aldım.
Çok pahalı bunu alamam.

Ben Xbox icin ozel bataryalardan almıştım ama onun da sarji çok hızlı bitiyor şimdi Duracell şarj edilebilir pillerinden almayı düşünüyorum 2500 MAh'lik olanlarından bir de şarj aletini almak gerek o da 1300 TL falan pek uygun değil ama en kullanışlısi bunlar.

Stokta yok gözüküyor.Pek sevmedim.

Çok pahalı bunu alamam.

Ben de tam açıklama yapıyordum çok bilinen piller olmadığı için okursanız bu fiyata alacağınız en iyi kalite olduğunu fark edeceksiniz :)

Ladda şarj edilebilir piller Japon üretimi ve Panasonic Eneloop pilleriyle aynı fabrikada üretilen birçok testte aynı piller olduğu söylenen pillerdir.

Panasonic Eneloop piller, AA ve AAA şarj edilebilir pillerin en iyileri olarak biliniyor, dolayısıyla Ladda piller de onlara eşdeğer piller olarak düşünülüyor.

Bende farklı bir şarj cihazı var ama pil olarak Ladda kullanıyorum üzerinde de zaten Japonya'da üretildiği yazıyor.

Eğer 2450 mah olanı alırsanız tek şarjda daha fazla saat kullanım alırsınız ama toplamda pilin şarj edilebilme ömrü düşük mah lı olanlara göre daha azdır.

1900 mAh olan pillerden alırsanız atıyorum 35 saat yerine 25 saat kullanırsınız tek seferde ama 2 kata yakın daha uzun süre kullanabilirsiniz. 2450-2500 mah piller genelde 500 kez şarj ömrü sunarken 1900-2000 mAh olan piller 1000-1500 döngüye kadar çıkabilir.

veya

Stokta yok yazdığını görmedim.Oturduğum yerdede Ikea yok.

Ama cidden en kalitelisi ve kullanışlısi bunlar tabii pahalı ama kaliteli uzun ömürlü bir şey istiyorsan kesinlikle bunlardan almalısın.

Şarj edilebilir pillerle haşır neşir olan hemen hemen herkesin kabul ettiği en kaliteli AA veya AAA şarj edilebilir piller Panasonic Eneloop pilleridir ama Türkiye'de satışları ya yok ya da çok pahalı.

Genel sıralamayı şöyle verebilirim kalite konusunda:

Panasonic Eneloop >= IKEA Ladda > Duracell = Varta >= GP

Ek olarak Duracell ve birçok şarj cihazı pilleri 2 li setler halinde şarj eder. Ama IKEA'nın şarj cihazı her hücreyi ayrı ayrı şarj ediyor. Bunun ne önemi var derseniz:

1- Tek bir pili şarj edebilirsiniz
2- Piller arasında farkında olmadığınız mAh farkı sebebiyle 2'li olarak takılan pillerden biri diğerinden çok düşük mAh değerine sahipse diğer pil de dolana kadar düşük olan pil ekstra enerjiye maruz kalır ve pilin genel ömrü daha hızlı azalır. IKEA'nın paketinde satılan cihaz tek tek şarj edebildiği için böyle bir risk yoktur

Şarj edilebilir pillerle haşır neşir olan hemen hemen herkesin kabul ettiği en kaliteli AA veya AAA şarj edilebilir piller panasonic eneloop pilleridir ama Türkiye'de satışları ya yok ya da çok pahalı.

Genel sıralamayı şöyle verebilirim kalite konusunda:

Panasonic eneloop >= IKEA ladda > Duracell = Varta >= GP.

Benim gördüğüm çoğu Xbox kullanıcısı Duracell kullandığı ve çok memnun için ben böyle dedim yoksa bilemem tabii çoğunun kalitesini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı