Xbox One Satış Rakamları Belli Oldu

Katılım
3 Şubat 2017
Mesajlar
15.263
Makaleler
151
Çözümler
59
Yer
Çengelköy
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1524428124
Xbox One'ın satışları hakkında yeni bir araştırma yayınlandı. Analist Daniel Ahmad'ın yürüttüğü araştırmaya göre Xbox One'ın satışları 41 milyona yükselmiş durumda.

Kaynak: Merlinin Kazanı

Microsoft'un sekizinci nesil oyun konsolu Xbox One'ın satış rakamları yüksek gözükse de rakibi PlayStation 4 ile karşılaştırıldığında ortada büyük bir hayal kırıklığı var. PlayStation 4'ün açıklanan en son satış rakamı 91 milyon adetti.

Kasım 2018 rakamları şu şekilde:
Xbox One; Amerika'da 22,539,411 adet (56%), Avrupa'da 10,877,912 adet (%27) ve Japonya'da beklenildiği gibi sadece 101,483 adet satmış. (0.3%)

Xbox One oyun satışları ise şöyle; 5 oyun 5 milyon satış rakamını geçmiş, 36 oyun 2 milyon satış rakamını geçmiş ve 73 oyun 1 milyon satış rakamını geçmiş.

GTA V 8.31 adet ile en çok satan Xbox One oyunu. Onu Call of Duty: Black Ops 3 7.32 milyon adet ve Call of Duty: WWII 6.17 milyon adet ile izliyor.

Özel oyunlarda ise Halo 5: Guardians 4.89 milyon adet ile en çok satan konumundayken, Forza Horizon 3 3.91 milyon adet ve Gears of War: Ultimate Edition 3.61 adet ile takip ediyor.
Kaynak: VGChartz
 
Aslında PS4 konsoluna göre daha fazla artısı olan bir konsol fakat özel oyun olmaması aslında konsolu bitiriyor. Oyuncular özel oyun istiyor fakat hala ortada oyun yok. PS4 tarafında olan özel oyunlara bakıyorsun çok çok iyi oyunlar var yani konsol aldırtan oyunlar. Oyuncular da bu yüzden gidip PS4 alıyor.

Bana kalırsa artık bu nesil geçti de yeni nesil konsolunda kesinlikle özel oyun yapması lazım. Cidden harika bir konsol fakat oyunu yok. Oyunu olmaması bütün artıyı neredeyse bitiriyor. Şu an iyi bir bilgisayarın neredeyse Xbox konsolundan farkı yok. Neredeyse dediğim de bir Game Pass var. Zaten ileride tamamen Game Pass oyunlarını bilgisayara getireceklermiş hiç artısı kalmayacak. Daha çok düşük bütçesi olanlar için mini bir bilgisayar gibi olacak.

Birkaç hafta önce Xbox için Steam gelecek diye dedikodular vardı. Hatta kodları falan bulunmuştu. Eğer gerçekten bu adamlar yeni nesil konsollarına Steam getirirse o zaman satış olarak PS4 konsolunu geride bırakır. Bilgisayardan daha az bir paraya 4K oyun açan bir konsol alırsın. O zaman oyuncular Xbox konsoluna gider. Steam geldiği zaman bu konsolun satış rakamları patlar. Ayrıca özel oyuna falan da ihtiyaç kalmaz. Adamlar zaten konsoldan çok bilgisayar yapmaya çalışıyorlar.
 
Son düzenleme:
Her sene satış rakamları yükselecektir diye düşünüyorum, çünkü çok fazla oyun firması satın alındı ve alınan firmalar, XBOX markası için kesinlikle işe yarayacak firmalar. Sadece Microsoft'un önceden yaptığı stüdyoları sıkma politikasını bırakıp, bu stüdyolara beklentilerini iyice anlatıp, onlara güvenmesi gerek.
 
Her Windows 10 oyuncu bilgisayarı Xbox olmuşken Xbox satış olarak PlayStation'ı geçemez. Evinde GTX 1050 ya da RX 560 ekran kartı ile Windows 10 giriş seviyesi oyuncu bilgisayarı olan Game Pass alabiliyor ya da Forza Horizon 4 satın alıp oynayabiliyor. Bu bence Xbox'u içten öldüren şey oldu.
 
Son düzenleme:
XBOX'u almak istiyorum ama PC alsam ayni seyleri ve fazlasini yapabilecegimi bildigimden alasim gelmiyor. Umarim XBOX'u ozel kilan bir seyler gelir.
 
Xbox'a steam gelirse bilgisayarımı çöpe atiyim bari. Klavye fare desteği de gelecekti diye biliyorum masaüstü bilgisayarın bir anlamı kalmaz benim için o saatten sonra. En azından oynayacağımız oyunu hilesiz oynarız. PS4 özel oyundan vuruyor ama onlarda PS Now çıkarmış PC üzerinden PS oyunlarını Stream ederek oynatıyorlar. Bu Stream işi de yaygınlaşıyor ne olacak bu PC ve konsol sektörü merak ediyorum gerçekten. Tahminimce PS5 ve yeni Xbox son konsol olur bu Stream işi büyürse fakat onlar aylık üyeliklerden alacağını alır çok önemli değil ama peki ya PC donanımı yapan firmalar ne yapacak? Şimdi bana PC'de bir tek oyun mu oynanıyor demeyin tabi ki bir sürü işlevi var fakat oyun ekipmanı sektörü bu kadar büyümüşken, herkes yeni donanım satmak için şerefsizlik (Intel'in soket değiştirmesi, sürekli yeni monitör teknolojileri ve çözünürlük artışı vb.) yaparken bu Stream olayını yapanların kafasını mı kesecekler acaba diyorum. Sonra da bakıyorum Geforce Stream Now mı ne var. Arkadaş bunu sen de destekliyorsan bu işin altında ne var?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı