Xbox Series S almak mantıklı mı?

Fimbulwinter0

Decapat
Daha fazla  
Kardeşimin bilgisayarı çok iyi olmadığı için fazla oyun oynayamıyor ve yeni bilgisayar alacak bütçem de fazla yok. Bu yüzden ikinci el Xbox Series S almayı düşünüyorum 8 9 bine bile var buluşup deneyip alacağım alırsam. Sizce mantıklı olur mu? Odasında televizyon var yatağının karşısında oyun kolu da var. Game Pass üyeliğim de 2026 Hazirana kadar devam ediyor. Sonrasında da zaten alırım diye düşünüyorum her ay. Klavye mouse da takılabildiği için bu cihaza PC gibi de kullanıp bazı FPS oyunlarını oynayabilir diye düşünüyorum mesela Valorant gibi. Kararsızım ama hiç bilmiyorum ne yapmalıyım.

Kardeşimin bilgisayarı çok iyi olmadığı için fazla oyun oynayamıyor ve yeni bilgisayar alacak bütçem de fazla yok. Bu yüzden ikinci el Xbox Series S almayı düşünüyorum 8 9 bine bile var buluşup deneyip alacağım alırsam. Sizce mantıklı olur mu? Odasında televizyon var yatağının karşısında oyun kolu da var. Game Pass üyeliğim de 2026 Hazirana kadar devam ediyor. Sonrasında da zaten alırım diye düşünüyorum her ay. Klavye mouse da takılabildiği için bu cihaza PC gibi de kullanıp bazı FPS oyunlarını oynayabilir diye düşünüyorum mesela Valorant gibi. Kararsızım ama hiç bilmiyorum ne yapmalıyım.

Yeni oyunlarda zorlanabilir belki.

Yeni oyunlarda zorlanabilir belki.
Genel olarak FC25 oynayacağını söyledi düşük grafikte falan hatta ortada oynatabiliyor diye biliyorum bu konsol. Youtubedan baktığım kadarıyla çoğu oyunda rahatsız etmeyecek düzeyde oynatıyor. Ama tabii kesin konuşamıyorum baktığım kadarıyla söylüyorum.

Bu tarz bir durum için mantıklı. Ama yeni sayılabilecek oyunlardan beklentiniz olmasın 60 fps açsa bile neredeyse 720p açıyor. Series X bile neslinin sonuna yaklaşıyor S'i siz düşünün. Ama FC25 gibi oyunlar için alınır bence.

Bu tarz bir durum için mantıklı. Ama yeni sayılabilecek oyunlardan beklentiniz olmasın 60 FPS açsa bile neredeyse 720p açıyor. Series X bile neslinin sonuna yaklaşıyor S'i siz düşünün. Ama FC 25 gibi oyunlar için alınır bence.

Genel olarak FC 25 kariyer modu falan oynarım diyor zaten de arada da bazı oyunlara bakar sanırım. Sağ olun hocam yaz bitiminde eve geçtiğimde alacağım sanırım. İkinci el temiz bulursam 8 bine falan sanırım iyi fiyat. Bazıları kol yok falan deyip 7K ya bile koymuşlar zaten kola ihtiyacımız yok evde 2 tane kol var. Çok zorlayacak oyunlar oynamadığı taktirde ben de sizin gibi düşünüyorum çalıştırır ama çok bir beklenti olmaması lazım. Starfield'ı oynamıştı bir arkadaşım Series S'te sorunsuz diyordu sanırım büyük oyunlarda da çalıştırabiliyor düşük grafik de olsa. 8 bin bandında düşünürsek zaten daha iyi seçenek yok gibi sanıyorum ki. Laptop falan alınamaz çünkü o fiyata.

Genel olarak FC 25 kariyer modu falan oynarım diyor zaten de arada da bazı oyunlara bakar sanırım. Sağ olun hocam yaz bitiminde eve geçtiğimde alacağım sanırım. İkinci el temiz bulursam 8 bine falan sanırım iyi fiyat. Bazıları kol yok falan deyip 7K ya bile koymuşlar zaten kola ihtiyacımız yok evde 2 tane kol var. Çok zorlayacak oyunlar oynamadığı taktirde ben de sizin gibi düşünüyorum çalıştırır ama çok bir beklenti olmaması lazım. Starfield'ı oynamıştı bir arkadaşım Series S'te sorunsuz diyordu sanırım büyük oyunlarda da çalıştırabiliyor düşük grafik de olsa. 8 bin bandında düşünürsek zaten daha iyi seçenek yok gibi sanıyorum ki. Laptop falan alınamaz çünkü o fiyata.
Evet bu kadar düşük bütçeyle başka birşey alınmaz. Microsoft yapımcıları zorladığı için bir oyun SX'e çıkacaksa S'e de mutlaka gelir ama görüntü kalitesi muhtemelen kötü gelir Switch gibi düşünün. Bazı büyük oyunları oynatıyor ama Fps düşüşleri veya görsel kalitenin çakılması çok olası. Yine de rakibi var mı hayır yok çok ucuz çünkü.

Geçen hafta One S cihazım vefat ettiği için bir tane edindim şu ana kadar sorun yaşamadım 2.el olarak 10.000₺'ya aldım. Sadece bu sıcak havalarda biraz ısınabiliyor ama kastığını daha görmedim. Tek kötü yanı 512 GB olması. GTA V, Forza Horizon 5, Rocket League üçlüsü ile sadece 60GB boş yerim kaldı.

Alınır tabii ki de 8-9 bine yeni nesil oyunları oynatabilen bir cihaz yoktur başka 2 yıldır kullanıyorum hiçbir sıkıntısını görmedim GTA 6 çıktığında Series X'e geçeceğim bende gayet güzel cihaz alınır.

Ben de uzun süre sadece FC serisi oynamak için Series S kullandım. Herhangi bir sorun yaşamayacaktır.

Sağ olun hocam alacağım yaz bitiminde. Hangi grafik düzeyinde ve kaç FPS oynamıştınız siz? Bir de FC harici oyunlarda da iyi mi konsol? Bildiğim kadarıyla neredeyse tüm oyunları oynatabiliyordu konsol.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı