1 yıldır Series X kullanıcısıyım Xbox aldıktan sonra güçlü bir sistem de satın aldım güzel bir kıyaslama yapayım sana.
Şu anda Xbox Series X'i sadece FC 25 için kullanıyorum o da FC 25'te PC ve konsol marketi farklı olduğu için aynı zamanda da hile gibi bir durum yaşanmadığı için konsolda kullanıyorum. Fakat PC kesinlikle çok daha avantajlı oluyor.
Özel oyunlara baktığımızda zaten bariz şekilde PS daha önde ki biraz sabredersen zaten PC'ye de bu oyunlar geliyor örnek vermek gerekirse GoW ve GoW Ragnarok, Spider-Man gibi gibi.
PC'nin artısıda oyunlara yama yükleyebilmen ve güçlü bir PC kullanıyorsan çoğu oyunu 60 FPS üstünde belki de 2K 4K da oynayabiliyor olman fakat Xbox tarafında en güçlüsü bile Series X'ken birçok oyunu 30 FPS'de oynuyorsun.
Hikayeli oyunlarda Türkçe yama yapabilmek bence çok iyi bir avantaj İngilizcem oyunun hikayesini tam anlamama yetmiyor. Konsol tarafında bunu yapamıyorsunuz ve Türkçe dil desteği hikayeli oyunlar her zaman istediğiniz oyunlarda olmuyor bu çok can sıkıcı bir durum.
Şöyle bir kendi düşüncemi toparlayayım sana, paran oyunlara yetecekse ve konsol almak istiyorsan bence PS5 tercih et. Özel oyunlar açısından Xbox'ı sollar geçer. Yok konsol şart değil PC mi Xbox mı diye soruyorsan direkt bence fırsat bir 4070, 4070 Super'li bir PC şu anda 35 civarında satılıyor. Şu an kullandığım sistem 4070 Super'li ve tüm hikayeli oyunları Ultra ayarlarda akıcı bir şekilde 2K çözünürlükte oynayabiliyorum.
Ama tabii güzel yanları da var. Örnek veriyorum yeni oyunlar çıkacağı zaman önce konsola geliyor. Mesela GTA6 veya Ufl'nin betası denenmesi için önce konsola geldi denedik. Xbox series s/x için ayarlanmış geliştirilmiş oyunlar var bunlar çok optime bir şekilde çalışıyor grafik ayarlarıyla vs. uğraşmıyorsunuz. İşin sonuna geldiğinizde bence yine de PC daha doğru karar oluyor.