Xbox Series X ile PC farkı nedir?

• Konuyu başlatan Hfk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 3.085
Evet RDR2'nin 30 FPS olduğunu biliyorum zaten oyunları genelde YouTube üzerinden izliyorum ve istediğim oyunların çoğu 60 FPS oynatıyor. Hogwarts, Forza, FC, Cyberpunk vb.

Evet zaten o açıdan baktığınızda Xbox almak daha mantıklı. Konsollara ortak gelen oyunlar daha uygun fiyata geliyor. Series X ile PS5 ile arasında performans farkı yok diyebiliriz.

Çözemediğim bir olay var FPS'ler ile alakalı. PC'de 120 FPS altı kasıyor gibi geliyor ama TV'de 60FPS yağ gibi akıyor neden böyle anlamadım.
Monitör Hz ile alakadılır muhtemelen. Çoğu Tv 60 hz iken monitörünüz biraz yeniyse en azından 120 hz vardır. Onu da düzgün ayarlamayınca kasıyor gibi hissettirmiş olabilir.

Evet zaten o açıdan baktığınızda Xbox almak daha mantıklı. Konsollara ortak gelen oyunlar daha uygun fiyata geliyor. Series X ile PS5 ile arasında performans farkı yok diyebiliriz.

O kadar kararsız kaldım ki hangisini alsam pişman olacağım. Kararsızlık kötü şey. Xbox alsam deneyim belki kötü gelecek kolundan kaynaklı, PS alsam da yılda 1 oyun alabileceğim ve sıkılıp Xbox olsa 10 oyun alırdım diyeceğim. Neresinden bakarsan bak sıkıntı. PS5 alıp 1 yıllık PS Plus alıp denemek fikri de aklımı kurcalıyor bakalım hayırlısı.

Monitör Hz ile alakadılır muhtemelen. Çoğu TV 60 Hz iken monitörünüz biraz yeniyse en azından 120 Hz vardır. Onu da düzgün ayarlamayınca kasıyor gibi hissettirmiş olabilir.

TV'ler 60Hz evet benim monitör 165 Hz.

O kadar kararsız kaldım ki hangisini alsam pişman olacağım. Kararsızlık kötü şey. Xbox alsam deneyim belki kötü gelecek kolundan kaynaklı, PS alsam da yılda 1 oyun alabileceğim ve sıkılıp Xbox olsa 10 oyun alırdım diyeceğim. Neresinden bakarsan bak sıkıntı. PS5 alıp 1 yıllık PS Plus alıp denemek fikri de aklımı kurcalıyor bakalım hayırlısı.

Xbox'ta koldan ötürü sorun yaşamazsınız, gerçekten ele güzel oturuyor ve rahat. Sadece teknolojisi yok.

Ama siz isterseniz bir PS5 Slim alın, sonra bir de Plus üyeliğini alın dediğiniz gibi. Plus'taki özel oyunları oynayın. God of War, Last of Us, Days Gone vesaire. Bunlara bakın. Sonra beğenmezseniz 1-2 yıl sonra satarsınız ikinci el, başka bir şey alırsınız.

Ayrıca bazen 18.500 TL'ye bile bulunuyor sıfır Slim.

Katılıyorum hocam aynı düşünceler benim de aklımı kurcalamıştı. Xbox kolları PS5 koluna göre teknolojisi geride fakat hissiyat ele oturma vs. olayında bence DualSense'den önde olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Xbox kolları PC'de tam uyumlu hiçbir ek uygulama vs. gerekmeden kullanılabiliyor. Benim oyunlara ayıracak çok fazla bütçem olmadığı için Xbox tercih ettim. Game Pass bana fazlasıyla yetiyor hatta toplasanız şu ana kadar Microsoft Store'dan 4-5 tane oyun almışımdır. RDR2'yi 80 TL'ye almıştım hatta. Bunları göz önünde bulundurun. Game Pass kütüphaneside gerçekten çok geniş oynanacak çok fazla oyun oluyor ve sürekli güncelleniyor. PS5 Özel oyunlarını ne kadar oynamak istiyorsunuz onun kararını verirseniz daha kolay tercihinizi verebilirsiniz. PS5 Özel oyunlarını oynamamak sizin için çok sıkıntı olmayacaksa hem bütçeniz hem de daha fazla oyun oynayabilmek açısından Xbox daha doğru karar gibi duruyor.

Xbox'ta koldan ötürü sorun yaşamazsınız, gerçekten ele güzel oturuyor ve rahat. Sadece teknolojisi yok.

Ama siz isterseniz bir PS5 Slim alın, sonra bir de Plus üyeliğini alın dediğiniz gibi. Plus'taki özel oyunları oynayın. God of War, Last of Us, Days Gone vesaire. Bunlara bakın. Sonra beğenmezseniz 1-2 yıl sonra satarsınız ikinci el, başka bir şey alırsınız.

Ayrıca bazen 18.500 TL'ye bile bulunuyor sıfır Slim.

Hocam peki elimde bir laptop mevcut yükseltme için takas için 10 k isteniyor, o 10k ile takas etmek yerine Xbox Series S almak mantıklı mıdır? Ayrı olarak konu da açtım.

Hocam peki elimde bir laptop mevcut yükseltme için takas için 10 k isteniyor, o 10k ile takas etmek yerine Xbox Series S almak mantıklı mıdır? Ayrı olarak konu da açtım.
Konuyu bırakır mısınız hocam tam olarak anlayamadım.

Vallahi hocam ben öyle zengin değilim ama yavaş yavaş bir PS kütüphanesi dizmek zor değil. Plus şuan baya zengin Dead Space remake Dying Light 2 Tlou Part 1 gibi harika oyunlara sahip. Çoğu PS oyunu var eski olanların remastered hallerine de ulaşabileceğiniz bir kategori var. Ubisoft oyunları var. Dead Island 2 var. Daha çok şey var da sayamam tabii büyük oyunları saydım. Dualsense ele gerçekten iyi oturuyor Xbox da aynı şekilde fakat dediğim gibi DS'nin teknolojileri oynamayı çok daha keyifli hale getiriyor. Ayrıca ileride satmak isterseniz PS ikinci elde daha çok rağbet görüyor onu da unutmamak lazım. Bence PS alıp geçin pişman olacağınızı düşünmüyorum. Xbox alsanız da pişman etmez ama bence DS sayesinde PS tarafı biraz daha önde özel oyunlar da cabası. Tlou 3 çıktığı zaman kaçırmak istemezdim açıkçası.

Daha onay aşamasında konu açalı 20 dakika olacak ama, özetle şu an kullandığım laptopu takas+10k ile 3050'den 3060'a yükseltebiliyorum veya aradaki fark olan 10 k ile temiz bir Xbox Series S alabiliyorum hangisini yapsam daha mantıklı olur?

Daha onay aşamasında konu açalı 20 dakika olacak ama, özetle şu an kullandığım laptopu takas+10k ile 3050'den 3060'a yükseltebiliyorum veya aradaki fark olan 10 k ile temiz bir Xbox Series S alabiliyorum hangisini yapsam daha mantıklı olur?
Valla ben olsam Series S gibi bir ölü yatırıma para vermek istemezdim. Güçsüz bir konsol. Ben olsaydım muhtemelen eski laptopu satar yenisine para katardım. 3050'li laptop + bir miktar parayla takas yapacaksınız anladığım kadarıyla. Öyle yapacaksanız ürünü iyice inceleyin almadan önce.

Vallahi hocam ben öyle zengin değilim ama yavaş yavaş bir PS kütüphanesi dizmek zor değil. Plus şu an bayağı zengin Dead Space remake Dying Light 2 TLOU part 1 gibi harika oyunlara sahip. Çoğu PS oyunu var eski olanların Remastered hallerine de ulaşabileceğiniz bir kategori var. Ubisoft oyunları var. Dead Island 2 var. Daha çok şey var da sayamam tabii büyük oyunları saydım. DualSense ele gerçekten iyi oturuyor Xbox'da aynı şekilde fakat dediğim gibi DS'nin teknolojileri oynamayı çok daha keyifli hale getiriyor. Ayrıca ileride satmak isterseniz PS ikinci elde daha çok rağbet görüyor onu da unutmamak lazım. Bence PS alıp geçin pişman olacağınızı düşünmüyorum. Xbox alsanız da pişman etmez ama bence DS sayesinde PS tarafı biraz daha önde özel oyunlar da cabası. TLOU 3 çıktığı zaman kaçırmak istemezdim açıkçası.

Aslında özel oyunlara çok ilgim yok ama kardeşim çok istiyor, Detroit olsun TLOU olsun Spider-Man olsun. Bana kalsa Xbox gayet yeterli ama onun da gönlü olsun istiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı