Xbox Series X ile PC farkı nedir?

• Konuyu başlatan Hfk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 3.087
Laptopları bu işin haricinde tutuyorum zaten. Bence YouTuber'ların veya bu işle uğraşan insanların fırsat PC yayınlamasını bekleyin ben pch goat serisinden bir fırsat yakalayıp almıştım ve memnunum. Piyasaya göre uygun fiyata gerçekten güçlü bilgisayarlar satılıyor.

Teşekkürler fikir için fakat bilgisayarı artık oyun için kullanmayı düşünmüyorum. Sadece işlerim için kullanmak daha mantıklı geliyor. Ayrıca artık bilgisayar oyun oynarken zevk vermiyor.

Teşekkürler fikir için fakat bilgisayarı artık oyun için kullanmayı düşünmüyorum. Sadece işlerim için kullanmak daha mantıklı geliyor. Ayrıca artık bilgisayar oyun oynarken zevk vermiyor.
Şahsen o noktada PS öneririm. Dualsense mevzusu keyif katıyor gerçekten. Şuan elimden Dualsense'i alsalar Xbox kolu verseler bir garip hissederdim muhtemelen çünkü o ufak da olsa olan detaylar Xbox kolunda malesef yok. Ama fiyatları da göz önüne alın her oyun çok pahalı değil ama bazıları da abartı fiyatta. Ama plus hizmetinde harika oyunlar var onu da unutmayın. Bence şuan Gp'den daha iyi oyunlar barındırıyor.

O zaman PC'den hiç oyun oynamayacağınızı düşünürsek oyunlara daha yüksek ücretleri vermeyi kabul ederseniz PS5 almanız daha iyi ve doğru olur. PS5'in özel oyunları çok çok daha kaliteli ve o tarz oyunları oynayamayıp sağdan soldan izlemek sizi üzebilir. Ama Xbox ve PS5'e ortak gelen oyunlar için konuşacak olursak Xbox tarafında oyunlar biraz daha ucuz ve performans açısından yer yer Xbox yer yer PS5 çok ufak farkla öne geçiyor. Benim tercihimi soracak olursanız oyunlara ayırabilecek bir bütçem varsa kesinlikle PS5 alırım.

Konsollarda hayal ettiğiniz gibi her oyun 60 FPS 4K değil. O tamamen yalandan ibaret, konsol satma amacıyla söylenen koca bir yalan. Bu her ikisi için de geçerli. Oyunu yapanların optimize etme şekillerine bağlı her şey. Ama genellikle AAA oyunlarda performans ve kalite modu sunuluyor. Performans moduyla ile dinamik çözünürlüklü 60 FPS oynanıyor. Kalite ile 4K 30 FPS oynanıyor. Ama bu iki seçeneğin olmadığı oyunlar var, sadece genel bir fikir vermesi için söylüyorum. Direkt 4K 30 FPS sunuluyor bazılarında mesela sadece. Gotham knights öyle, RDR 2 öyle. Veya önceki nesilden kalmış oyunlar var. Onları eğer 30 FPS bırakmışlarsa ve yeni nesil güncellemesi getirmemişlerse mecbur öyle oynuyorsun. Konsolun gücünü kullanamıyorsun kafana göre yani. PS5'te ve X'de de bu durumlar aynı. Oyundan oyuna değişiyor bu durum fakat genel olarak güzel bir oyun tecrübesi yaşarsınız ikisinde de. Ve hiçbir oyunda çok aşırı istisnalar hariç donmayla karşılaşmazsınız.

Xbox'a PC denmesinin sebebi de özel oyunlarının ilk günden gelmesi. Bir de kolu ergonomik olsa da tetik efekti gibi DualSense'de olan özellikleri yok. Bazıları bunu da konsol tecrübesi olarak nitelendiriyor diye bahsedeyim dedim. Yani kolu rahat, ele güzel oturuyor ama çok da bir teknolojisi olmayan bir kol.

PS'ye göre de avantajını kısaca söyleyecek olursam geriye dönük konsolların oyunlarını oynatması, quick resume özelliği (kaldığın yerden anında başlama), son çıkan oyunlar haricinde genel mağaza ucuzluğu ve son olarak game Pass servisine AAA oyunların bile ilk günden gelmesi. Ama game Pass PC'de de olan bir servis. Bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Özel oyun konusunda da PS önde olsa da o da artık boşladı, bu nesilde düzgün oyun çıkmadı. Önemli özel oyunların hepsi PC'ye geldi. Ama konsolda oynayayım diyorsanız bu özel oyunlarını alabilirsiniz PS5 Slim.

Kısacası konsol almak hayal ettiğiniz kadar harika bir şey değil ama güzel deneyim sunuyor. Fakat artık konsol alınmasa da olur bir hale geldi.

4K ekranım yok hocam. 1080p var ve sanırım 1080p 60FPS oynanabilir diye düşünüyorum çoğu oyun. Bilgisayarım var 3060'lı fakat stabil bir deneyim vermediği için konsol alıp en azından her oyunu stabil oynamak istiyorum. Mesela Cyberpunk'ı oynayamıyorum PC'de 50 FPS filan alıyor ve bu cidden yetersiz kalıyor takılıyor. Ama konsolda olsa 60 stabil alacağım ve takılma hissiyatı vermeyecek.

O zaman PC'den hiç oyun oynamayacağınızı düşünürsek oyunlara daha yüksek ücretleri vermeyi kabul ederseniz PS5 almanız daha iyi ve doğru olur. PS5'in özel oyunları çok çok daha kaliteli ve o tarz oyunları oynayamayıp sağdan soldan izlemek sizi üzebilir. Ama Xbox ve PS5'e ortak gelen oyunlar için konuşacak olursak Xbox tarafında oyunlar biraz daha ucuz ve performans açısından yer yer Xbox yer yer PS5 çok ufak farkla öne geçiyor. Benim tercihimi soracak olursanız oyunlara ayırabilecek bir bütçem varsa kesinlikle PS5 alırım.
Özel oyun mevzusu önemli. Şahsen oyunlarla çok ilgili olup da Series X alan kişilerin Tlou 3 gibi oyunlar çıktığında pişman olacağını düşünüyorum. Çünkü insanlar sanıyor ki Sony özel oyun işini komple bırakıp gitti sanıyorlar. Şuanki dönem boş ama ileride mutlaka özel oyunlar gelmeye devam edecek ki hala da geliyor. Astrobot baya başarılı bir iş oldu ve Dualsense özellikleriyle oynamak çok keyifli. Tlou 3 gibi oyunların geliştirilme aşamasında olduğu da geçenlerde sızdı diye hatırlıyorum. Naughty Dog Tlou dışında bir oyun daha geliştiriyor ayrıca. Yanlış değilse tabii. PS5 Pro'yu sattırmak için ellerinden geleni yapacaklardır bana kalırsa.

4K ekranım yok hocam. 1080p var ve sanırım 1080p 60FPS oynanabilir diye düşünüyorum çoğu oyun. Bilgisayarım var 3060'lı fakat stabil bir deneyim vermediği için konsol alıp en azından her oyunu stabil oynamak istiyorum. Mesela Cyberpunk'ı oynayamıyorum PC'de 50 FPS filan alıyor ve bu cidden yetersiz kalıyor takılıyor. Ama konsolda olsa 60 stabil alacağım ve takılma hissiyatı vermeyecek.
Orası öyle. Konsollar iyi optimize. Performans modunu seçmesen bile drop yemiyorsun ama tabii kasma hissi oluyor 30 FPS olduğu için. Ama performans seçerseniz saatlerce de oynasanız yağ gibi akar oyun. PS5'de Tlou oynuyorum bu aralar oyun 1 kez bile takılmadı kaç saatlik gameplayde.

Aklımda şu an PS5 alıp üzerine de 1 yıllık Plus almak var. Duruma göre satabilirim ama bilmiyorum, PS Plus bana çok yetersiz geliyor şahsen. Xbox'ta çok fazla seçenek var. Örneğin ara sıra Flight Simulator yaparım, sıkılınca Forza, ondan sıkılınca Star Wars, FC24 vb. vb. PS Plus'ta ise cidden GoW dışında ilgimi çeken bir oyun yok.

Son düzenleyen: Moderatör:

Öyle bir şey yok. PC'deki gibi düşünmeyin. Yani yanlış bilgi vermek istemem ama benim oynadığım oyunlarda hikayeli, çok oyunculu fark etmez çözünürlük düşürülünce FPS 60 olur diye düşünmeyin. Örnek veriyorum RDR 2 1080p de 30 FPS, 4K da da 30 FPS. Benim bildiğim kadarıyla oyunların çalıştıracağı FPS limiti belli ister 1080p ister 4K aynı FPS değerlerini veriyor. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir fakat ben daha aksi bir örneği görmedim.

Özel oyun mevzusu önemli. Şahsen oyunlarla çok ilgili olup da Series X alan kişilerin TLOU 3 gibi oyunlar çıktığında pişman olacağını düşünüyorum. Çünkü insanlar sanıyor ki Sony özel oyun işini komple bırakıp gitti sanıyorlar. Şu anki dönem boş ama ileride mutlaka özel oyunlar gelmeye devam edecek ki hala da geliyor. Astrobot bayağı başarılı bir iş oldu ve DualSense özellikleriyle oynamak çok keyifli. TLOU 3 gibi oyunların geliştirilme aşamasında olduğu da geçenlerde sızdı diye hatırlıyorum. Naughty dog TLOU dışında bir oyun daha geliştiriyor ayrıca. Yanlış değilse tabii. PS5 Pro'yu sattırmak için ellerinden geleni yapacaklardır bana kalırsa.

Orası öyle. Konsollar iyi optimize. Performans modunu seçmesen bile drop yemiyorsun ama tabii kasma hissi oluyor 30 FPS olduğu için. Ama performans seçerseniz saatlerce de oynasanız yağ gibi akar oyun. PS5'te TLOU oynuyorum bu aralar oyun 1 kez bile takılmadı kaç saatlik gameplayde.

Çözemediğim bir olay var FPS'ler ile alakalı. PC'de 120 FPS altı kasıyor gibi geliyor ama TV'de 60FPS yağ gibi akıyor neden böyle anlamadım.

Ekleme yapayım performans modları var, oyunların çözünürlüğünü değiştiriyor fakat oyunun grafikleri inanılmaz kötü oluyor çoğu zaman örnek vermem gerekirse Watch Dogs Normalde 60 FPS çalışmıyor fakat performans modunda 900P'de 60 FPS oluyor ama grafikler oyunun hevesini kaçıracak kadar kötü seviyede.

Öyle bir şey yok. PC'deki gibi düşünmeyin. Yani yanlış bilgi vermek istemem ama benim oynadığım oyunlarda hikayeli, çok oyunculu fark etmez çözünürlük düşürülünce FPS 60 olur diye düşünmeyin. Örnek veriyorum RDR 2 1080p de 30 FPS, 4K da da 30 FPS. Benim bildiğim kadarıyla oyunların çalıştıracağı FPS limiti belli ister 1080p ister 4K aynı FPS değerlerini veriyor. Yanlışım varsa arkadaşlar düzeltir fakat ben daha aksi bir örneği görmedim.

Evet RDR2'nin 30 FPS olduğunu biliyorum zaten oyunları genelde YouTube üzerinden izliyorum ve istediğim oyunların çoğu 60 FPS oynatıyor. Hogwarts, Forza, FC, Cyberpunk vb.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı