Xbox Series X ile PC farkı nedir?

• Konuyu başlatan Hfk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 3.097
Aslında özel oyunlara çok ilgim yok ama kardeşim çok istiyor, Detroit olsun TLOU olsun Spider-Man olsun. Bana kalsa Xbox gayet yeterli ama onun da gönlü olsun istiyorum.
Yapıştırın gitsin o zaman hocam. Çok düşünmek de iyi değil konsolların fiyatları yakın zaten Xbox bir tık pahalıydı sanırsam. Özel oyunları kesinlikle kardeşinizle oturup oynayın Tlou Uncharted gibi oyunlar çok sinematik içeriyor film gibi izlersiniz aile üyeleriyle. Ben annemle oynuyordum Uncharted'ı dublaj falan da olunca akıyordu. Sony'nin o eski kaliteli dublajlı oyunlarını özlüyorum. Muhtemelen birdaha göremeyeceğiz.

Yapıştırın gitsin o zaman hocam. Çok düşünmek de iyi değil konsolların fiyatları yakın zaten Xbox bir tık pahalıydı sanırsam. Özel oyunları kesinlikle kardeşinizle oturup oynayın TLOU Uncharted gibi oyunlar çok sinematik içeriyor film gibi izlersiniz aile üyeleriyle. Ben annemle oynuyordum Uncharted'ı dublaj falan da olunca akıyordu. Sony'nin o eski kaliteli dublajlı oyunlarını özlüyorum. Muhtemelen bir daha göremeyeceğiz.

Şimdi son olarak şunu da ekleyeyim bu sefer de benim istediğim oyunları oynamam mümkün olmayacak, Hogwarts istiyorum 700₺ Xbox'ta diğerinde 3200. arada 5 kat fark var zaten PS Plus alacağım üstüne bir de Hogwarts imkansız. Burada ikimizden biri bazı oyunları feda etmeli maalesef.

Şimdi son olarak şunu da ekleyeyim bu sefer de benim istediğim oyunları oynamam mümkün olmayacak, Hogwarts istiyorum 700₺ Xbox'ta diğerinde 3200. arada 5 kat fark var zaten PS Plus alacağım üstüne bir de Hogwarts imkansız. Burada ikimizden biri bazı oyunları feda etmeli maalesef.
Hogwarts indirimlerde fena fiyatlara düşmüyordu PS'te. Xbox'a göre çok daha pahalı ama 3200 TL nerede 1000 TL nerede. Onu bilgisayardan oynamanızı öneririm. 1 2 oyun için tüm Sony özel oyunlarından vazgeçmek bence mantıklı olmaz. Tam bu dediğiniz mevzu yüzünden hem konsol hem bilgisayara ihtiyaç var bence. Silent Hill 2 de dediğiniz gibi bir durumda bilgisayarda 1100 TL civarı iken PS'te 2 katı fiyatı. Uyguna oynayabilmek için iki tarafa da yatırım yapmak gerekiyor malesef.

Hogwarts indirimlerde fena fiyatlara düşmüyordu PS'te. Xbox'a göre çok daha pahalı ama 3200 TL nerede 1000 TL nerede. Onu bilgisayardan oynamanızı öneririm. 1 2 oyun için tüm Sony özel oyunlarından vazgeçmek bence mantıklı olmaz. Tam bu dediğiniz mevzu yüzünden hem konsol hem bilgisayara ihtiyaç var bence. Silent Hill 2 de dediğiniz gibi bir durumda bilgisayarda 1100 TL civarı iken PS'te 2 katı fiyatı. Uyguna oynayabilmek için iki tarafa da yatırım yapmak gerekiyor maalesef.

PC'de Hogwarts oynamıştım ama 2 saniyede bir drop yediğim için sildim ve içimde kaldı. Harry Potter evrenini çok seviyorum başka hiçbir oyun bu kadar ilgimi çekmiyor açıkçası.

PC'de Hogwarts oynamıştım ama 2 saniyede bir drop yediğim için sildim ve içimde kaldı. Harry Potter evrenini çok seviyorum başka hiçbir oyun bu kadar ilgimi çekmiyor açıkçası.
Orası sizin kanaatinize kalmış hocam benim önerim PS yönünde. Hogwarts da indirime giren oyunlardan önümüzdeki indirimlerde fiyatı düşecektir. Ama daha ucuza almak isterim derseniz Xbox da bir seçenek. Ama bu aletlerin uzun süre kullanılabileceğini ve 1 2 oyundan fazlasını oynayacağınızı unutmadan seçim yapın derim.

Yorumlarda acayip PS fanlığı var. PS özel oyunları oynamayacaksanız hiç PS bakmayın. Özel olmayan oyunlar Xbox'a göre kazık denebilir. PC en mantıklısı denebilir. Ya da mesela 4K tvniz yoktur belli oyunları oynamak istiyorsunz, Series S 2.el bile olabilir. Kontrolcü yüzünden PS öneren bile olmuş, bu kadar fanlığa gerek yok.

Yorumlarda acayip PS fanlığı var. PS özel oyunları oynamayacaksanız hiç PS bakmayın. Özel olmayan oyunlar Xbox'a göre kazık denebilir. PC en mantıklısı denebilir. Ya da mesela 4K tvniz yoktur belli oyunları oynamak istiyorsunz, Series S 2.el bile olabilir. Kontrolcü yüzünden PS öneren bile olmuş, bu kadar fanlığa gerek yok.
Fanlık değil olan bu çünkü. DualSense ile standart Xbox kontrolcüsü arasında çok fark var. Bunlar oyun deneyimini keyfi etkileyen şeyler. Konuda 30 kere yazdık oyunlar pahalı bunu bilerek alacaksanız alın diye. İnsanlar kabul etmiyor ama Xbox'un bilgisayardan tek farkı Quick resume denilen olayın olması. Biz olanı söyleriz konu sahibi istediğini alır. Series S gibi konsollar bir noktada güçsüz kalacak. Fiyat performans olması önemli değil yeni nesil olmaya değer tek özelliği yine Quick resume olayı bir de Ssd'si. Neyse dediğim gibi konu Series S değil. Konu boyunca kimse PS en iyisi koş al diye birşey demedi. İyi yönleri belli tek dezavantajı fiyatlar.

Ben de 97 yılından beri PC kullanıcısıyım ama geçenlerde heves edip Xbox Series X aldım. Temmuz ayının başıydı aldığımda, geçtiğimiz haftaya kadar çok fazla oynayamadım. E malum yılların getirdiği alışkanlıklar da var. Ama geçtiğimiz hafta başına oturunca birkaç avantaj ve dezavantaj fark ettim onları aktarayım.

• Quick Resume harika bir özellik. Özellikle benim gibi çocuğu olanlar için. Çat diye çıkıp işiniz bittiğinde kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Maalesef bunu PC'de yapamıyoruz. ✅
  • Senelerdir klavye mouse ile oynadığım için gamepad ile sadece spor ve yarış oyunlarını oynayabiliyorum. Diğer oyunları oynamak için klavye & mouse bağlıyorum. ⛔
  • Game Pass kütüphanesi bence çok avantajlı. Ultimate sürümde daha fazla oyuna erişim oluyor ki bu PC için de ayrı bir avantaj bence. ✅
  • Sony oyunları yok tabii. God of War gibi kaliteli oyunlar oynamak için PlayStation daha mantıklı bir seçenek oluyor ama onu da PC'de tolere edebiliyoruz. ✅
  • Grafik ayarları ile uğraşmamak çok güzel. Laptopta 4050 kullanıyorum ama malum PC performansı vermiyor ve sürekli ayarlara girip en iyisini bulmaya çalışıyorum. Xbox'ta bu sorun yok. ✅
  • PlayStation Store ücreti ne kadar bilmiyorum ama aylık 300 küsur lira Game Pass Ultimate için güzel bir seçenek. ✅
  • İngilizce konusunda sıkıntım olmamasına rağmen oyunlara Türkçe yama kurmayı seviyorum fakat konsolda bunu yapamıyorum. ⛔
  • Bir de çok sessiz çalışıyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. Sanırım PlayStation'da böyledir. ✅

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı