Xbox Series X ile PC farkı nedir?

• Konuyu başlatan Hfk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 44
  • Görüntüleme 3.105
Ben de 97 yılından beri PC kullanıcısıyım ama geçenlerde heves edip Xbox Series X aldım. Temmuz ayının başıydı aldığımda, geçtiğimiz haftaya kadar çok fazla oynayamadım. E malum yılların getirdiği alışkanlıklar da var. Ama geçtiğimiz hafta başına oturunca birkaç avantaj ve dezavantaj fark ettim onları aktarayım.

• Quick resume harika bir özellik. Özellikle benim gibi çocuğu olanlar için. Çat diye çıkıp işiniz bittiğinde kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Maalesef bunu PC'de yapamıyoruz. ✅
  • Senelerdir klavye mouse ile oynadığım için gamepad ile sadece spor ve yarış oyunlarını oynayabiliyorum. Diğer oyunları oynamak için klavye & mouse bağlıyorum. ⛔
  • Game Pass kütüphanesi bence çok avantajlı. Ultimate sürümde daha fazla oyuna erişim oluyor ki bu PC için de ayrı bir avantaj bence. ✅
  • Sony oyunları yok tabii. God of War gibi kaliteli oyunlar oynamak için PlayStation daha mantıklı bir seçenek oluyor ama onu da PC'de tolere edebiliyoruz. ✅
  • Grafik ayarları ile uğraşmamak çok güzel. Laptopta 4050 kullanıyorum ama malum PC performansı vermiyor ve sürekli ayarlara girip en iyisini bulmaya çalışıyorum. Xbox'ta bu sorun yok. ✅
  • PlayStation Store ücreti ne kadar bilmiyorum ama aylık 300 küsur lira game Pass Ultimate için güzel bir seçenek. ✅
  • İngilizce konusunda sıkıntım olmamasına rağmen oyunlara Türkçe yama kurmayı seviyorum fakat konsolda bunu yapamıyorum. ⛔
  • Bir de çok sessiz çalışıyor. Ben bu kadar beklemiyordum açıkçası. Sanırım PlayStation'da böyledir. ✅

PS, Xbox'a göre daha sesli çalışıyor fakat sahip olmadığım için ne kadar yüksek bilmiyorum.

Yorumlarda acayip PS fanlığı var. PS özel oyunları oynamayacaksanız hiç PS bakmayın. Özel olmayan oyunlar Xbox'a göre kazık denebilir. PC en mantıklısı denebilir. Ya da mesela 4K tvniz yoktur belli oyunları oynamak istiyorsunz, Series S 2.el bile olabilir. Kontrolcü yüzünden PS öneren bile olmuş, bu kadar fanlığa gerek yok.

Özel oyun ve kol haricinde PS'nin zaten bir esprisi yok. Özel oyunları da PC'ye geldi önemli olanları, bir koldaki ufak tefek efektler için de tercih edilemez bana kalırsa. Ama kullanıcı bilgisayarda oynamak istemediği için en azından konsolda oynasın özel oyunları sonra satar veya kullanır, orası kullanıcıya kalmış.

Yani sırf genel olarak mağazası ucuz olduğu için ben şahsen Xbox'ı daha çok tercih ediyorum. Çoğu oyunlarda 10 kat fiyat farkı var aralarında, PS mağazasının fiyatları gerçekten kazık. Bazıları abartıyorsun diyebilir bana ama gerçekten 10 kat fiyat farkı var. Hatta geçen 12 indie oyun aldım, eski oyunlar da vardı aralarında Shadow Warrior 1-2 gibi. Bu 12 oyunu 280 TL civarına aldım. PS'de sepete sırf 8 oyun ekleniyor. 8 oyun eklenmiş hali 4 bin civarıydı. Gerçekten inanılmaz kazık bir mağazası var ve bu durum insanı konsoldan da soğutuyor.

Tüm yorumlar ve görüşler için teşekkür ederim. Oyunlarının uygunluğu ve stabil performansından dolayı Series X Microsoft TR garantili aldım Amazon'dan. Umuyorum ki beni yarı yolda bırakmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı