Xbox vs PlayStation 5

Oyun açabilen bir bilgisayarın varsa direkt PS 5. Xbox zaten konsolları kaldıracağız ileride gibi şeyler söylemeye başladı.

Xbox oyun piyasasının geleceğini bulut oyun sisteminde gördüğü için bulut sistemlerine büyük yatırımlar yapıyor. Bu konuda da oldukça ilerideler. Eğer bulut oyun sistemi bir gün konsolların yerini alacak kadar yayılırsa Sony de konsol işinden vazgeçer yüksek ihtimalle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Bu iki konsoldan birini düşünüyorum. Sizce hangisi daha avantajlı olur? Aradığım özellikler oynayacağım oyunlar.
Öncellikle ben grafiğe görüntü kalitesine önem veririm ve yeni çıkan oyunları oynarım Starfield GoW The Last of Us gibi yeni çıkmış ve çıkacak olan yüksek seviyedeki oyunları Extreme grafiklerde artı RTX açık şekilde en akıcı oynamak istiyorum sizce bu açıdan hangisi daha mantıklı ayrıca abonelik açısından da avantajlı olsun bu tarz yeni oyunları abonelik sayesinde makul fiyata hepsini oynayabileyim. Kısacası abonelik kütüphanesi çeşitli olsun.
Hocam ps plus deluxe yıllık 2740 tl. Xbox gamepass 1400. Fakat ps plus daha da gelişecek gelecek aylarda. Ps 5 de 4k 30 bir sürü oyun var. Dersen ki ben oyunları 1080p de oynıyıcam. O zaman hepsi 60 ile 120 arasında. 120 fazla yok ama. Bir de xboxa karşı eksisi game boost olmaması. Çok az ps4 oyunu ps5 de daha güçlü çalışıyor. Seçim sizin hocam. Ama ps5 kolu farkla daha iyi ve oyun zevki daha fazla. Oyun fiyatı konusunu da ortak alarak kardeşlikle felan halledersiniz. Yani bence ps5. Ama siz derseniz ki abonelik fiyatı pahalı geldi hem daha düşük abopnelikler var ama onlar da pahalı gelirse xboxa bakabilirsiniz. Ama abonelik ücreti iyi ise direk ps alın sorgulamayın.

Xbox oyun piyasasının geleceğini bulut oyun sisteminde gördüğü için bulut sistemlerine büyük yatırımlar yapıyor. Bu konuda da oldukça ilerideler. Eğer bulut oyun sistemi bir gün konsolların yerini alacak kadar yayılırsa Sony de konsol işinden vazgeçer yüksek ihtimalle.
Hocam çok saçmaladınız. Ps yerli yerinde duracak. Xboxın güçlendiği felan yok. Ps5 bu nesilde 2 katından fazla önce xboxın. Gamepass var diye övmeyin bu kadar.

İsteklerinize göre en mantıklısı bilgisayar konsol alacaksanız Türkiye'de Xbox öneririm PS Türkiye'de alınmaz çok cep yakiyor.

İsteklerinize göre en mantıklısı bilgisayar konsol alacaksanız Türkiye'de Xbox öneririm PS Türkiye'de alınmaz çok cep yakiyor.
Hocam galiba sizle her konuda tekrar denk gelicem 😀 artık benim ne demek istediğimi siz anladınız.

Hocam galiba sizle her konuda tekrar denk geleyeceğim 😀 artık benim ne demek istediğimi siz anladınız.

Siz yokken bu konularda biz vardık hocam şaka şaka bende fazla yeniyim.:D

Xbox Series X daha pahalı hocam o fark ile PS Plus veya özel oyun alınabilir az önce iki konsolun fiyatlarını atmıştım bakabilirsiniz :)

PS5 ithalatçı 17500 Series X 19500 civarı aradakı fark 2K 1 yıllık PS Plus bile etmiyor uzun vaadede düşün ve exc'oyun masrafınıda kat Series X daha mantıklı.

Bulut sisteminin şu anki dünya standartlarında konsolların ve bilgisayarların yerini alacağını düşünmüyorum. Sebeplerim:
1. tüm dünyada internet hızı eşit ve yüksek değil.
2. fiziksel olmayan bir şeyi kabul etmeyenler var, kredi kartları için protesto edenleri yurt dışında rahatça görebiliyoruz.
3. görüntüde bozulmalar meydana geliyor.
4. her yapımcı oyuna bulut kayıt sistemi eklemiyor.
5. gecikme ne kadar az olursa olsun daha çok oluyor.
Belki 20-50 yıl sonra dediğiniz mümkün olabilir.

Siz yokken bu konularda biz vardık hocaa şaka şaka bende fazla yeniyim.:D
Yok hocam ben sizden yeniyim. Ben öylesine açmıştım hesabı bir soru sormak için. Bu arada hocam benim ps yi bu kadar övdüğüme bakmayın birkaç yıl önce ben de series x almayı düşünüyordum😀. Hatta ben ps5 almaya bile son dakika karar verdim. Yani normalde xbox alıcaktım sonradan fikir değiştirdim. Ama ps nin kendisini kullanmadan artısı görünmüyor onu fark ettim. Size konsolu hep övüyorsam kötü yanları söylemiyorsam bana karşı koz olarak kullanırsınız diye😀 yoksa ben de konsolun eksilerinin farkındayım.

Siz yokken bu konularda biz vardık hocam şaka şaka bende fazla yeniyim.:D

PS5 ithalatçı 17500 Series X 19500 civarı aradakı fark 2K 1 yıllık PS Plus bile etmiyor uzun vaadede düşün ve exc'oyun masrafınıda kat Series X daha mantıklı.
Ps5 17100 TL xbox series x 19700 TL Hocam 1 yıllık ps plus alınabilir dedim veya 2-3 tane özel oyun alınabilir. Örnek: God of war ragnarok indirimlerle 550 TL oluyor. TLOU part 2 indirimlerle 200 TL oluyor gibi gibi.

Hocam çok saçmaladınız. PS yerli yerinde duracak. Xbox'ın güçlendiği falan yok. PS5 bu nesilde 2 katından fazla önce Xbox'ın. Game Pass var diye övmeyin bu kadar.

Okuduğunuzu anlamadınız galiba. Xbox konsol tarafında kendini güçlendirecek kadar büyük adımlar atmadı. Bulut oyun servisinde kendini güçlendirecek adımlar attı ve xCloud sistemi oldukça iyi çalışıyor. Sektör değiştikçe her marka değişimlere ayak uydurmak zorunda kalacak. Eğer işler Xbox'ın istediği gibi giderse bulut oyun sektörü güçlenecek ve bir gün konsolların yerini alacak. Böyle bir durumda insanlar konsol almak yerine bulut oyun sistemlerine abone olup oyunları kendi cihazları üzerinden oynamaya başlayacaklar. Günümüzde pek çok firmanın bu yönde büyük yatırımları var. Örnek olarak xCloud ve GeForce NOW. Aynı zamanda Nintendo ve Sony'de bu konuda diğer şirketler kadar olmasa da yatırım yapıyor. Google gibi firmalarsa kötü planlamalar sebebiyle bulut oyun pazarından erkenden siliniyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı