Xbox vs PlayStation 5

PS5 17100 TL Xbox Series X 19700 TL hocam 1 yıllık PS Plus alınabilir dedim veya 2-3 tane özel oyun alınabilir. Örnek: God of War: Ragnarök indirimlerle 550 TL oluyor. TLOU part 2 indirimlerle 200 TL oluyor gibi gibi.

Bu konsollar 1 yıl kullanılmıyor bu dönemde alınsa en az 5 yıl kullanılır 5 yıl çıkan exclerede para vereceksin uzun vaadede çok para gidiyor kısa vaadede mantıklı olabilir ama ileriyi düşünen adam Series X tercih eder.

Okuduğunuzu anlamadınız galiba. Xbox konsol tarafında kendini güçlendirecek kadar büyük adımlar atmadı. Bulut oyun servisinde kendini güçlendirecek adımlar attı ve xCloud sistemi oldukça iyi çalışıyor. Sektör değiştikçe her marka değişimlere ayak uydurmak zorunda kalacak. Eğer işler Xbox'ın istediği gibi giderse bulut oyun sektörü güçlenecek ve bir gün konsolların yerini alacak. Böyle bir durumda insanlar konsol almak yerine bulut oyun sistemlerine abone olup oyunları kendi cihazları üzerinden oynamaya başlayacaklar. Günümüzde pek çok firmanın bu yönde büyük yatırımları var. Örnek olarak xCloud ve GeForce NOW. Aynı zamanda Nintendo ve Sony'de bu konuda diğer şirketler kadar olmasa da yatırım yapıyor. Google gibi firmalarsa kötü planlamalar sebebiyle bulut oyun pazarından erkenden siliniyor.
Hocam şimdi anladım pardon direk atladığım için. Bulut oyun sektörüne playstatin da girdi. Ama hocam kimse bulut istemiyor ki. Sorun o asıl. Onları kullanıyorlar da asıl oyuncular direk oynamak istiyor.

Bulut sisteminin şu anki dünya standartlarında konsolların ve bilgisayarların yerini alacağını düşünmüyorum. Sebeplerim:
1. tüm dünyada internet hızı eşit ve yüksek değil.
2. fiziksel olmayan bir şeyi kabul etmeyenler var, kredi kartları için protesto edenleri yurt dışında rahatça görebiliyoruz.
3. görüntüde bozulmalar meydana geliyor.
4. her yapımcı oyuna bulut kayıt sistemi eklemiyor.
5. gecikme ne kadar az olursa olsun daha çok oluyor.
Belki 20-50 yıl sonra dediğiniz mümkün olabilir.

Şu an alamaz zaten, sistemin önünde daha çok uzun bir yol var. Şirketler geleceğe yatırım olarak bulut oyun sistemlerini geliştiriyorlar. Çünkü bu sistemler konsol üretiminden daha az maliyetli.

Arkadaşlar merhaba. Bu iki konsoldan birini düşünüyorum. Sizce hangisi daha avantajlı olur? Aradığım özellikler oynayacağım oyunlar.
Öncellikle ben grafiğe görüntü kalitesine önem veririm ve yeni çıkan oyunları oynarım Starfield GoW The Last of Us gibi yeni çıkmış ve çıkacak olan yüksek seviyedeki oyunları Extreme grafiklerde artı RTX açık şekilde en akıcı oynamak istiyorum sizce bu açıdan hangisi daha mantıklı ayrıca abonelik açısından da avantajlı olsun bu tarz yeni oyunları abonelik sayesinde makul fiyata hepsini oynayabileyim. Kısacası abonelik kütüphanesi çeşitli olsun.
Hocam sanki ben Xbox alıcam orası kesin ama bı sorayım gibi yazılmış oyunlarda daha iyi performans istemişsin o Xbox.Abonelik kütüphanesinde çok oyun olsun ve ucuz olsun demişsin o da Xbox.

Bu konsollar 1 yıl kullanılmıyor bu dönemde alınsa en az 5 yıl kullanılır 5 yıl çıkan exclerede para vereceksin uzun vaadede çok para gidiyor kısa vaadede mantıklı olabilir ama ileriyi düşünen adam Series X tercih eder.
Yani hocam game pass'e zam gelirse (büyük ihtimalle bir gün gelicek) Xbox series x fiyat anlamında da ps ile aynı kalacak ama indirimlerle birlikte 3-4 özel oyun alınabilir veya 1 yıllık ps plus.

Hocam şimdi anladım pardon direk atladığım için. Bulut oyun sektörüne playstatin da girdi. Ama hocam kimse bulut istemiyor ki. Sorun o asıl. Onları kullanıyorlar da asıl oyuncular direk oynamak istiyor.

Bulut oyun sistemleri büyük kitlelere kolay kolay ulaşamazlar günümüzde, çünkü kaliteli bir internet bağlantısı istiyorlar. Ancak ileride çok daha farklı şeyler görebiliriz. Ayrıca bulut oyun sistemi hem oyuncular hem de şirketler için daha karlı.

Hocam ama yani ps daha geleceğe dönük. Xbox pc tatarına yöneliyor. Bu konsol savaşında da kaybettikten sonra yeni konsol çıkarmazlar yada o konsola kimse bakmaz. Ama hocam ekonomik konsunda haklısınız da yani ps5 de o kadar para uçurtmuyor.

Yani hocam Game Pass'e zam gelirse (büyük ihtimalle bir gün gelecek) Xbox Series X fiyat anlamında da PS ile aynı kalacak ama indirimlerle birlikte 3-4 özel oyun alınabilir veya 1 yıllık PS Plus.

Game Pass zam gelir gelmesinede en az 1 buçuk yılı vardır fiyat eşitlenir ya da Game Pass daha ucuz olur Game Pass'in PS Plus'dan pahalı olmasına imkan vermiyorum Game Pass'in amacı fazla oyuncuya ulaşmak zaten o yüzden fazla pahalı yapmazlar excler day One iken hala gayet makul olur Xbox mesela bu fiyata day One yapsa PS oda makul olur ama TLOU2 Spider-Man olmayan sistem için 2700 TL absürt bir fiyat.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı