Xbox vs PlayStation 5

Hocam ama yani PS daha geleceğe dönük. Xbox PC tatarına yöneliyor. Bu konsol savaşında da kaybettikten sonra yeni konsol çıkarmazlar ya da o konsola kimse bakmaz. Ama hocam ekonomik konsunda haklısınız da yani PS5 de o kadar para uçurtmuyor.

Senede 3 exc alsan 4500 1 yıllık PS Plus 2700 yılda 7200 gitti bile ve sadece 1. parti için konuştum bunun 3. partisi var adam CoD oynamak istese ona da 1500 lira verecek uçurtuyor gayette. :D

Hocam ama yani PS daha geleceğe dönük. Xbox PC tatarına yöneliyor. Bu konsol savaşında da kaybettikten sonra yeni konsol çıkarmazlar ya da o konsola kimse bakmaz. Ama hocam ekonomik konsunda haklısınız da yani PS5 de o kadar para uçurtmuyor.

Sony'de yavaş yavaş PC tarafına yöneliyor çünkü PC kullanan oyuncu sayısı çok daha fazla. Oyunlarının çok daha büyük satış sayılarına ulaşmasını istiyorlar, bunun yolu da oyunların PC'ye gelmesinde geçiyor. Xbox bu konuda erken davranıp özel oyun çıkartmaktan vazgeçti ancak bu onları konsol savaşında epey geriye attı. Yine de bir daha konsol çıkartmayacaklarını sanmıyorum, konsol savaşında geride kalsalar bile PC tarafı sayesinde çok sağlam gelirlere ulaşıyorlar. Yakın zamanda yaptıkları bir açıklamaya göre de Xbox konsoluna gelecek daha fazla oyun geliştiriyorlar.

Game Pass zam gelir gelmesinede en az 1 buçuk yılı vardır fiyat eşitlenir ya da Game Pass daha ucuz olur Game Pass'in PS Plus'dan pahalı olmasına imkan vermiyorum Game Pass'in amacı fazla oyuncuya ulaşmak zaten o yüzden fazla pahalı yapmazlar excler day One iken hala gayet makul olur Xbox mesela bu fiyata day One yapsa PS oda makul olur ama TLOU2 Spider-Man olmayan sistem için 2700 TL absürt bir fiyat.
Hocam ben ps oyuncusunun ilk günden istediğini zannetmiyorum. O siz xboxla kıyasladığınız için. Ps deki oyunlara yüksek bütçe harcanıyor ve bu abonelikten karşılanacak bir ücret değil. Ps oyunları da bi abonelik sistemine düşecek kadar düşük değil yani. Ps oyunları yapısı gereği day one a dadapte olamaz.

Game Pass zam gelir gelmesinede en az 1 buçuk yılı vardır fiyat eşitlenir ya da Game Pass daha ucuz olur Game Pass'in PS Plus'dan pahalı olmasına imkan vermiyorum Game Pass'in amacı fazla oyuncuya ulaşmak zaten o yüzden fazla pahalı yapmazlar excler day One iken hala gayet makul olur Xbox mesela bu fiyata day One yapsa PS oda makul olur ama TLOU2 Spider-Man olmayan sistem için 2700 TL absürt bir fiyat.
Tamam zam gelir şuan xbox game pass 1 yıllık 1400 TL değil miydi? 2700 TL'ye çıkar diye düşünüyorum ve day one olması güzel bir avantaj ama xbox'a özel oyun çok fazla yok ve xbox daha kendini kanıtlamadı özel oyun olarak bir tek forza ve starfield var.

Tamam zam gelir şu an Xbox Game Pass 1 yıllık 1400 TL değil miydi? 2700 TL'ye çıkar diye düşünüyorum ve day One olması güzel bir avantaj ama Xbox'a özel oyun çok fazla yok ve Xbox daha kendini kanıtlamadı özel oyun olarak bir tek Forza ve Starfield var.

Hellblade Forza stalker 2(time exc olabilir hatırlamiyorum) Age of Empires'lar gears Halo gibi güzel seriler indie tarafında PS'de olmayıp Xbox'da olan güzel oyunlar ve as dusk falls gibi oyunlarda var as dusk falls mesela hiç bana gitmez dediğim oyunun başından kalkamadım deneyince.

Senede 3 exc alsan 4500 1 yıllık PS Plus 2700 yılda 7200 gitti bile ve sadece 1. parti için konuştum bunun 3. partisi var adam CoD oynamak istese ona da 1500 lira verecek uçurtuyor gayet de. :D

PS özel oyunlar daha zamlanmadı, bu seneden önce çıkan oyunlar genel olarak 200-600TL (TLOU2 şu an 400TL indirimsiz) ki bu günümüz oyun fiyatlarına göre kabul edilebilir. Hatta bazı oyunlar PC'ye göre ucuz bile. RDR2 indirimde 150TL şu an.

Hocam ben PS oyuncusunun ilk günden istediğini zannetmiyorum. O siz Xbox'la kıyasladığınız için. PSdeki oyunlara yüksek bütçe harcanıyor ve bu abonelikten karşılanacak bir ücret değil. PS oyunları da bir abonelik sistemine düşecek kadar düşük değil yani. PS oyunları yapısı gereği day One a dadapte olamaz.

Abonelik sistemleri konsollar için çok büyük bir yere sahip. RDR 2'de zamanında Game Pass'e gelmişti ancak oldukça kaliteli bir oyundu. Üyelik sayıları istenilen seviyelere gelene kadar epey bir yol katetmeleri lazım elbette. Konsol üreten firmalar donanımdan zarar ettikleri için abonelik sistemlerine yatırım yapıyorlar, oyun sektörünün geleceği abonelik servislerinde yatıyor bana göre. Ayrıca büyük bir oyunun ilk günden bir abonelik servisine eklenmesi üye kazanmak için en iyi yol.

Senede 3 exc alsan 4500 1 yıllık PS Plus 2700 yılda 7200 gitti bile ve sadece 1. parti için konuştum bunun 3. partisi var adam CoD oynamak istese ona da 1500 lira verecek uçurtuyor gayette. :D
Hocam tamam da oyunlar fiyatını hak ediyor. Cidden kaliteliler. Ondan fiyat hakediyorlar. Oyuna sabit ücret diye bakmayın. Yerel fiyatlandırma fazla olmayabilir ama yine var. Mesela ben beklerim. Bende sorun yok. Ama başkası day one isterse xboxa geçsin. Ps tarafı asla 1. parti hikayeli oyunları plusa eklemez. Ha gider redfall benzeri oyun yapar o zaman ekler. Ama yapısı gereği aboneliğe uygun değil. Bir de zamanları uzun. God of war 50 60 saat. O 1500 lira olsa düşün yani saat başına yine uygun. Yani hocam düz karşılaştırmayın. Oyunların yapısına göre düşünün. Bir de ps xbox kadar oyuncuları düşünmüyor.

Hellblade Forza stalker 2(time exc olabilir hatırlamiyorum) Age of Empires'lar gears Halo gibi güzel seriler indie tarafında PS'de olmayıp Xbox'da olan güzel oyunlar ve as dusk falls gibi oyunlarda var as dusk falls mesela hiç bana gitmez dediğim oyunun başından kalkamadım deneyince.
Saydıkların iyi oyunlar hoş oyunlar ama bir ps exc oyunlarına bak bir xbox'a yani ps'de uncharted 4 TLOU serisi god of war serisi daha sayamadığım bir sürü güzel oyun.

Bu arada @495477'ünde dediği gibi PS'de eninde sonunda PC'e oyunlarını erkenden getirecek bu süre şu an 2,3 yıl gibi ama yakında 1 yıla dayanır PlayStation oyunlarına fazla para harcamasına göre az satiyor God of War: Ragnarök mesela 11 milyon sattı berbat olmasına rağmen GTA Trilogy sadece 20 milyon satmışdı ama ben PS'ın ve Xbox'ın son bir konsol çıkartıcağına inaniyorum o konsollardan sonra da bulut oyunculuk gelişirse ondan devam ederler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı