xDrive Akıncı mı yoksa xDrive Fırtına mı?

Selamlar, konuyu biraz güncellemek istedim. Yeni konu açmaktansa bu ürün hakkında bilgi sahibi olmak isteyen arkadaşlara yardımı olur diye düşünüyorum.
Az önce gittim İzmir Karabağlarda ki şubesinden Fırtına modelini aldım. Aslında gidiş amacım da Sancak modelini almak vardı. İnceledim hepsini denedim. Oturuş pozisyonları olsun, yukarı aşağı olsun, kolları ileri geri vs. Fırtına'ya oturduğum an kalkasım gelmedi. Boyum 1,86 Kilom 80 inanın sancak modeline oturduğumda bu boy ve kiloya rağmen baldırlarımın yarısı dışarıda kaldı oturum alanı derinliği beni hiç rahat ettirmedi. Ayrıca deri döşemelerinde Fırtınada olduğu kadar güzel bir işçilik ve kalite görüntüsü yoktu. Dediğim gibi ben ürünü deneyerek uzun süre üstünde oturarak aldım. Bütçemin 500 TL kadar üstüne çıktım ama buna değdi. Dediğim gibi benim fiziki yapımı göz önünde bulundurun öyle alın.
Not: Şuanda almış olduğum koltuğun yeni mekanizma sistemine sahip olduğunu söylediler. Yeni bir teknoloji olduğunu nette satılan hiç bir model de bu mekanizmanın daha satılmadığını söylediler. Alırken kesinlikle kendi yerinden almaya özen gösterin yada satıcıya mekanizma türünü sorun. Ürünü ikinci el almayı da düşündüm 1400 TL rakamlara da buldum ama içime sinmedi.
hocam fırtına modeli uzun süreli oturuşlarda omuzları çok dışarıda koltuğun omuzlarına ağrı baskı yapıyor mu ?

Ben de bugün XDrive'ın Ankara'daki şubelerine gitme fırsatı buldum. Akdeniz modelini deneyimledim ve açıkçası rahat edemedim. Bacak kısmından hafif sıktı, bel yastığı belime rahatsızlık verdi ve boyun yastığı boynumun biraz altında kaldı. Boyu 1.80'e kadar, kilosu da 75 civarına kadar olanların Akdeniz'de sorun yaşayacağını düşünmüyorum, fazlası benim yaşadığım sorunlarla karşılaşabilir. Fırtına modelini almayı düşünüyorum. Denedim ve rahat ettim, boydan ve kilodan yana sorun yaşamadım. Stoklarda yalnızca açık yeşil rengi kalmış. Stoklar önümüzdeki hafta yenilenecek dediler bekliyoruz bakalım, geldiğinde alacağım. Farklı markalara, daha doğrusu internetten almaya yönelmememin sebebi ise koltuğun isteklerimi karşılayacağından, boy - kilo anlamında bana sorun çıkarmayacağından emin olamadığım için. Koltukların ölçüleri vs. yazıyor evet ama herhangi bir sorun yaşadığımda koca koltuğu iade etme ve sonrasındaki bekleme süreciyle uğrasıcak vaktim olmadığından dolayı görüp deneyebildiğim, bir sorun yaşarsam gün içerisinde mağazasına giderek işimi halledebileceğim şekilde bir ürün almaya karar verdim. Düşünce ve deneyimlerim bunlardır. Hepinize iyi geceler dilerim. 🙂

Hocam belki konuyu hortlatmış gibi olacağım ama fırtına modelinden hala memnun musun ve söylemek isterseniz boyunuz ve kilonuzu da söyleyebilir misiniz? Deneme fırsatım olmadığı için sizin deneyimlerinizden yola çıkarak kendim için karar vereceğim. Bunun yanı sıra kasırga ve tufan modellerini de denemiş miydiniz? Bu iki model de fırtına modeli ile aynı kilo ve boy kapasitesine sahip bu nedenle soruyorum.

Son düzenleme:
Hocam belki konuyu hortlatmış gibi olacağım ama fırtına modelinden hala memnun musun ve söylemek isterseniz boyunuz ve kilonuzu da söyleyebilir misiniz? Deneme fırsatım olmadığı için sizin deneyimlerinizden yola çıkarak kendim için karar vereceğim. Bunun yanı sıra kasırga ve tufan modellerini de denemiş miydiniz? Bu iki model de fırtına modeli ile aynı kilo ve boy kapasitesine sahip bu nedenle soruyorum.

Hocam yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Boyum 1.85 kilom 82-83 civarı şu an. Şubelerinde yalnızca Akdeniz modelini denemiştim ve ölçüleri bana küçük geldi, rahat edemedim. Fırtına'yı zaten kardeşim kullanıyordu ve çok rahat ettiğim için onu sipariş verdim. MNG Kargo ile sorunsuz bir şekilde gelmişti, şubelerinden gidip teslim aldım. Proje hazırladığım zamanlarda 17-18 saat PC başından kalkmadığım oluyordu. Ağrı, yorgunluk vs. hissetmiyordum hiç. Geçen süre boyunca koltukta herhangi bir bozulma, yıpranma, deforme gibi durumlarla da karşılaşmadım.

Hocam yaklaşık 2 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Boyum 1.85 kilom 82-83 civarı şu an. Şubelerinde yalnızca Akdeniz modelini denemiştim ve ölçüleri bana küçük geldi, rahat edemedim. Fırtına'yı zaten kardeşim kullanıyordu ve çok rahat ettiğim için onu sipariş verdim. MNG Kargo ile sorunsuz bir şekilde gelmişti, şubelerinden gidip teslim aldım. Proje hazırladığım zamanlarda 17-18 saat PC başından kalkmadığım oluyordu. Ağrı, yorgunluk vs. hissetmiyordum hiç. Geçen süre boyunca koltukta herhangi bir bozulma, yıpranma, deforme gibi durumlarla da karşılaşmadım.

Cevabınız için teşekkür ederim hala memnun olmanız içimi daha da rahatlattı. Yüksek ihtimalle fırtına ya da kasırga modellerinden birini almayı düşünüyorum fakat kasırganın görüntüsü fırtına modelinden daha hoş gözüküyor ve beni kararsız bırakıyor. Keşke Antalya'da yerleri olsa da deneyebilsem.

Cevabınız için teşekkür ederim hala memnun olmanız içimi daha da rahatlattı. Yüksek ihtimalle fırtına ya da kasırga modellerinden birini almayı düşünüyorum fakat kasırganın görüntüsü fırtına modelinden daha hoş gözüküyor ve beni kararsız bırakıyor. Keşke Antalya'da yerleri olsa da deneyebilsem.

Rica ederim. Hocam özelliklerine, yorumlara, incelemelere de bakın ona göre karar verin. Görüntüsü ne olursa olsun bir süre sonra alışıyorsunuz zaten 🙂. Fırtına modeli beni ve kardeşimi 2 yıldır hiç üzmedi. Şimdiden hayırlı olsun size.

Rica ederim. Hocam özelliklerine, yorumlara, incelemelere de bakın ona göre karar verin. Görüntüsü ne olursa olsun bir süre sonra alışıyorsunuz zaten 🙂. Fırtına modeli beni ve kardeşimi 2 yıldır hiç üzmedi. Şimdiden hayırlı olsun size.

Şimdi dikkatimi çekti de kasırga modelinin arkaya yatışı 135° imiş ve o da oturduğumuz kısma bağlı bir mekanizma fırtına modelinde karar kıldım dediğiniz gibi görüntüsüne alışırım 🙂. Yardımlarınız ve cevaplarınız için teşekkürler.

Peki yeni kumaş atak modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Yazılan ölçüye göre oturum kısmı enine fırtınadan daha geniş. xDrive ATAK Professional Gaming Chair Grey/Black

Bende Fırtına kullanıyorum güzel bir sıkıntısı yok fakat neden o kadar vermişken kumaş almadım dedim kendi kendime.

Bende fırtına kullanıyorum güzel bir sıkıntısı yok fakat neden o kadar vermişken kumaş almadım dedim kendi kendime.

Hocam kumaş koltuklar hakkında hiç bilgim yok 🙂. Fırtına deri olduğu için çok sıcak zamanlarda terletiyor onu belirteyim. Fakat rahatlık, konfor ve sağlamlık açısından çok memnunum.

Antalya'da yaşadığım için düşünceme göre sadece tek kat kumaş parçası olsa bile terletir diye düşünüyorum. (sonuçta kıyafet giysen bile terletiyor bu Antalya havası)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı