Xeon E5450 Sistem Yükseltme

Sanırım önerilenlerin hepsi G41 model. Fakat hangi markayı almalıyım?
ASRock mu, Intel mi? Gigabyte mi?
Bir de 4 RAM slotlu anakart yok mu hiç?
Asus P5G41C MLX
Ekran Kartı Zaten Düşünüşsün
İşlemcinin Isısı Nasıl
İşlemci ısısına tam olarak nereden bakacağız? @GEmir

Sizce bunlardan hangisi daha iyi?
Asus P5G41C MLX
Ekran Kartı Zaten Düşünüşsün
İşlemcinin Isısı Nasıl
Tam şu anki sıcaklıklar:
Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleme:
AIDA64 ile sıcaklıklara bakmanı öneririm. En doğru gösteren uygulama o çünkü.

Ayrıca diğer markaların G41 model anakartını bilmem ama Gigabyte'ninki kötü değildir onu biliyorum. Dual BIOS yeterli bir sebep bence. Bana kalırsa Asus'un da sorun çıkarmaması lazım.
Buyrun,
Ekran Alıntısı.PNG

Tam olarak nerede yazdığını bilmiyorum.
Buyrun,
Ekran Alıntısı.PNG

Tam olarak nerede yazdığını bilmiyorum.
1.PNG

Arkadaş neden ısısını sormul bilmiyorum ancak ben sadece doğru sonuçları almak için AIDA64 ile bakın dedim.
Her ne ise, AIDA64 üzerinden bilgisayar kısmına tıklayın oradan da algılayıcıya tıklayın ve oranın ekran görüntüsünü atın ki sıcaklıkları görebilelim.

Arkadaş neden ısısını sormul bilmiyorum ancak ben sadece doğru sonuçları almak için AIDA64 ile bakın dedim.
Her ne ise, AIDA64 üzerinden bilgisayar kısmına tıklayın oradan da algılayıcıya tıklayın ve oranın ekran görüntüsünü atın ki sıcaklıkları görebilelim.
2.PNG
@GEmir

İşlemci boşta 68 derece. Bu değerler biraz yüksek. Sanırım sen fan ile ilgili bir sorun da yaşamıştın. Şu an hangi fanı kullanıyorsun? Termal macunun da yeni olmalı fanı değiştiğine göre. Ayrıca ekran kartında da 67 derece boşta. Kasanın marka ve modeli nedir? Kaç tane ve nerelerde fan var? Kablolama yaptın mı? Kasa nerede duruyor?

Ah be @Van Kedisi Markus; ne çektin şu fandan, sıcaklıktan ya :)

İşlemci boşta 68 derece. Bu değerler biraz yüksek. Sanırım sen fan ile ilgili bir sorun da yaşamıştın. Şu an hangi fanı kullanıyorsun? Termal macunun da yeni olmalı fanı değiştiğine göre. Ayrıca ekran kartında da 67 derece boşta. Kasanın marka ve modeli nedir? Kaç tane ve nerelerde fan var? Kablolama yaptın mı? Kasa nerede duruyor?

Aslında PC sabahtan beri açık neredeyse, ayrıca boşta değil, Opera falan açık arkada.
İşlemci fanı: Captcha Verification (Bu olduğundan tam emin değilim ama tasarım aynı ve Akasa)
Yan tarafta da bu fan var: HIPER HF-8 Sessiz 8CM Kırmızı Kasa Fanı incehesap.com

En arkaya henüz bir fan almadım fakat yakında alacağım.

Termal macun da daha taze. İşlemci fanına sürülü gelmişti.
Aslında PC sabahtan beri açık neredeyse, ayrıca boşta değil, Opera falan açık arkada.
İşlemci fanı: Captcha Verification (Bu olduğundan tam emin değilim ama tasarım aynı ve Akasa)
Yan tarafta da bu fan var: HIPER HF-8 Sessiz 8CM Kırmızı Kasa Fanı incehesap.com

En arkaya henüz bir fan almadım fakat yakında alacağım.

Termal macun da daha taze. İşlemci fanına sürülü gelmişti.
İşlemci fanı bu: Captcha Verification
Parçalar bence iyi, sizce bu ısınmanın sebebi ne? Kasanın kapağını mı açayım, arkaya 12 cm bir fan daha mı ekleyeyim?...

Son düzenleme:

Kasanın modelini bilmiyorum ama AOpen marka.
Image1555802132.043912.jpg

Kasa hemen masanın altında. Kasa değiştirebilirim sorun kasada ise.
@Aghayev13 sıcaklık sorununu nasıl düzeltebilirim sence? Herkesin önerisi alacağım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı