Xeon işlemciler ile yayın yapılabilir mi?

Hocam yanlış anladınız H110m ve G4600'ı satıp, Yeni bir anakart güçlü bir Xeon ve 16 GB DDR 3 Ram almak var aklımda. Ekran kartı olarak da RX 570 4 GB kullanıcam.

bende bu tarz x3440 lı bir sistem toplayacağım biraz araştırdım server işlemcisi olduğundan kolay kolay bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum ki yaşarsam eski kasamıda biraz toparlar yayın ve oyun pc olarak kullanılabilir aynısını tavsiye ederim.
ama dediğim gibi bir problem olacağını hiç sanmıyorum

bende bu tarz x3440 lı bir sistem toplayacağım biraz araştırdım server işlemcisi olduğundan kolay kolay bir problem yaşayacağımızı düşünmüyorum ki yaşarsam eski kasamıda biraz toparlar yayın ve oyun pc olarak kullanılabilir aynısını tavsiye ederim.
ama dediğim gibi bir problem olacağını hiç sanmıyorum
Hocam yardımınız için teşekkür ederim. Hocam x3440 için hangi anakartı almam gerek ve günümüzdeki hangi işlemciye denk ? Birde işlemciye hız aşırtma yapmayı düşünüyorum onun içinde aerocool 500w vx plus güç kaynağı yeterli olur mu ?

500W güç kaynağı gayet yeterli. Overclock anlamında güzel bir yükseliş istiyorsan kesinlikle kule tipi soğutucu ve mosfet kullanmalısın.
Anakart için Gigabyte GA-H55M-S2 rahatlıkla kullanabilirsin. Aliexpress'de mevcut 200 250 TL arasında bir anakart 1156 3.7- 4GHz gibi değerler arasında temiz bir overclock işleminden sonra, i3 8. Nesil i5 6. nesil performansını yakalayabiliyorsun. RX580 gibi bir ekran kartı ile darboğaz yaşamadan oyun oynayabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
500W güç kaynağı gayet yeterli. Overclock anlamında güzel bir yükseliş istiyorsan kesinlikle kule tipi soğutucu ve mosfet kullanmalısın.
Anakart için Gigabyte GA-H55M-S2 rahatlıkla kullanabilirsin. Aliexpress'de mevcut 200 250 TL arasında bir anakart 1156 3.7- 4GHz gibi değerler arasında temiz bir overclock işleminden sonra, i3 8. Nesil i5 6. nesil performansını yakalayabiliyorsun. RX580 gibi bir ekran kartı ile darboğaz yaşamadan oyun oynayabilirsin.
Hocam yardımınız için teşekkürler tekrardan bana daha çok ryzen 5 1600,2600 performansı veren bir Xeon işlemci almam lazım varmı önerebileceğiniz

R5 1600e aynı performans alabilir misin bilmem ama yakın bir performans arayışında isen Xeon X5650 önerebilirim. Eksik kalır bir yanı yok 6 çekirdek ikisi de 12thread li 12MB'da önbelleği mevcut. Çok yakın bir performans alabilirsin.

R5 1600e aynı performans alabilir misin bilmem ama yakın bir performans arayışında isen Xeon X5650 önerebilirim. Eksik kalır bir yanı yok 6 çekirdek ikisi de 12thread li 12MB'da önbelleği mevcut. Çok yakın bir performans alabilirsin.
O zaman x5660 veya x5670 alırsam aynı performansı veya çok yakın bir performans alabilirim değil mi ? Birde hocam son bir sorum olucak x5650/x5660/x5670 işlemcilerin herhangi birisini alırsam hangi anakartı almam gerek hız aşırtma yapmam için ?

Bu set fena değil. İşlemcisi güncel İ5 8400'den biraz daha güçlü diye biliyorum. 8C/16T olması da artısı. Eğer uygun bir fiyat yazdırabilirseniz 1300-1400 TL ile kapatabilirsiniz bence. İkinci el Ryzen 5 2600 bir sistem de A320 ile size 1600-1700'e denk gelir.

Bu set fena değil. İşlemcisi güncel İ5 8400'den biraz daha güçlü diye biliyorum. 8C/16T olması da artısı. Eğer uygun bir fiyat yazdırabilirseniz 1300-1400 TL ile kapatabilirsiniz bence. İkinci el Ryzen 5 2600 bir sistem de A320 ile size 1600-1700'e denk gelir.
Hocam açıkça konuşmak gerekirse AliExpress'den anakart almak konusunda bir korkum var sahte gelir bios update yapılmaz vs. Siz aldınızmı AliExpress'ten anakart aldıysanız tecrübelerinizi anlatırsanız sevinirim :) Birde hocam 4820k işlemci nasıl bir işlemcidir 400 TL'ye buldum ikinci el kutulu faturalı ryzen 5 2600 performansı verirmi o ?

Hocam açıkça konuşmak gerekirse AliExpress'den anakart almak konusunda bir korkum var sahte gelir bios update yapılmaz vs. Siz aldınızmı AliExpress'ten anakart aldıysanız tecrübelerinizi anlatırsanız sevinirim :)
Hayır ama ben de düşünüyorum. Huananzi anakartlara güvenim yoktu sonra Çin'in iyi bir markası olduğunu öğrendim. Vergiden korkuyordum onu da çözünce tek sıkıntısı elime 1 aydan fazla bir sürede ulaşması.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı