Xeon Sistem Toplama

ASUS P5G41T-M LX3 Anakartı 120 TL'ye satıyorlar. Fiyatı uygun mu? Almalı mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Xeon E5450 ile X5460 arasında ahım şahım bir fark yok. Yani ikisinden istediğini alabilirsin. İkinci el olarak Sahibinden'de 470 TL'ye Rx 560 4 GB ilanı var. O fiyatlarda daha iyi anakart bulmak zor ve o aradığın anakartların DDR3 RAM desteklemesi lazım. Yoksa RAM bulman zor ve pahalı olur.

Tüm parçaları ayrı ayrı satın alacağım. İlk olarak anakartı satın alacağım. ASUS P5G41T-M LX3 DDR3 Ram destekliyor bildiğim kadarıyla yanlışsam düzeltin. İşlemci olarak da X5460 düşünüyorum şu an.

Ben olsam E5450 alırdım, çünkü X5460 çok enerji harcıyor ve çok azıcık bir farkla E5450'yi geçiyor. Yani E5450'yi tavsiye ediyorum. Ama istediğini alabilirsin. E5450 alırsan düşük güç tüketimi, X5460 alırsan yüksek güç tüketimi olur.

Ben olsam E5450 alırdım, çünkü X5460 çok enerji harcıyor ve çok azıcık bir farkla E5450'yi geçiyor. Yani E5450'yi tavsiye ediyorum. Ama istediğini alabilirsin. E5450 alırsan düşük güç tüketimi, X5460 alırsan yüksek güç tüketimi olur.
Dediğiniz mantıklı. E5450'nin overclock potansiyeli nedir? Çok zorlamadan 3.8Ghz gibi rakamları görebilir miyim? Birde internette Ram uyumsuzluğuna denk geldim. Adamın anakartı DDR3 destekliyor fakat satın aldığı DDR3 Ram çalıșmıyor. Her anakartın çalıștırdığı Ram marka/modelleri mi var? ASUS P5G41T-M LX3 bu anakarta ben 4x2 șeklinde 8 GB Ram takmak istiyordum. Nasıl bir Ram almalıyım? Xeon ișlemci kullanılacak anakarta özel BIOS güncellemesi gerekiyormuș galiba. Bu zorunlu mu? Yapması zor mu ya da herhangi bir riski var mı?

Son düzenleme:
Bu anakartı kullanacaksan E5450 al 3.8 hıza gelebileceğini sanmıyorum çünkü anakart overclock potansiyelli değil. KVR1333D3N9/4G iki adet RAM al yeni DDR3 RAM desteklemez bu anakartlar

Bu anakartı kullanacaksan E5450 al 3.8 hıza gelebileceğini sanmıyorum çünkü anakart overclock potansiyelli değil. KVR1333D3N9/4G iki adet RAM al yeni DDR3 RAM desteklemez bu anakartlar
Bu RAM'lerin fiyatları ne kadar bu kadar pahalı? 130-180 TL fiyat biçilmiş bana önerdiğiniz RAM'e. Almayı düşündüğüm anakart ile X5460'ı 3.8GHz'ye çıkartan birini gördüm Youtube'da:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E5450'yi de çıkartamaz mıyız o seviyeye? 3.8GHz'lik X5460 ile stok E5450 arasında çok fark olur mu?

Bu RAM'lerin fiyatları ne kadar bu kadar pahalı? 130-180 TL fiyat biçilmiş bana önerdiğiniz RAM'e. Almayı düşündüğüm anakart ile X5460'ı 3.8GHz'ye çıkartan birini gördüm Youtube'da:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

E5450'yi de çıkartamaz mıyız o seviyeye? 3.8GHz'lik X5460 ile stok E5450 arasında çok fark olur mu?

E5450 ile 3.4 GHZ'yi görürsün fakat 3.8'i görür müsün bilmem. Ve eski RAM'lar yenilerle aynı fiyatta oluyor. Bir de senin anakartın hangi RAM'leri destekleyip desteklemediğini bulup desteklediği RAM'i alacaksın. Ve olay bitecek.

E5450 ile 3.4 GHZ'yi görürsün fakat 3.8'i görür müsün bilmem. Ve eski RAM'lar yenilerle aynı fiyatta oluyor. Bir de senin anakartın hangi RAM'leri destekleyip desteklemediğini bulup desteklediği RAM'i alacaksın. Ve olay bitecek.
3.4GHz E5450 ile 3.6-3.8GHz civarlarındaki X5460 arasında çok fark olur mu? BIOS durumu hakkında bir bilgin var mı bu arada? Yani anakartta Xeon işlemci kullanabilmek için özel bir BIOS mu yüklemem gerekecek? Bu işlem zor mudur?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı