Xeon Sistem Toplama

WereBear

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar Xeon bir sistem toplamaya karar verdim. Fakat parçalara tam karar veremedim. İşlemci olarak E5450 mi X5460 mı yoksa başka bir işlemci mi seçmeliyim? Ekran kartında ise bu işlemcilere GTX 1050 takılabildiğini gördüm. İkinci el olarak (Maksimum 400-450 TL) alabileceğim en iyi ekran kartı hangisidir? Anakart konusunda ise ASUS P5G41T-M LX3 G41 anakartı (99TL) ve GIGABYTE GA-G41M-Combo (125 TL fakat yanında Pentium 4 631 veriyor) buldum. Bu fiyatlarda daha iyi anakartlar mevcut mudur? Yoksa en iyileri bunlar mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de Athlon X4 840 kullanıyorum ve memmun değilim, X5460 almayı planlıyorum. Hız aşırtma ile 4.1-4.3 GHz gibi değerleri görüyor. Umarım bilen bir arkadaş tavsiye verir bu konuda bize, takipte kalacağım.

Casper WIN-400PS Güç kaynağına sahibim. Xeon bir işlemci ve ekran kartı(En iyi ihtimalle GTX 1050) yeterli olur mu ? Yoksa yeni mi almalıyım ?
Düzenleme: Eski konularda bir kişi bu güç kaynağı ile 550Ti çalıştırdığını söylemiş. GTX 1050, 550Ti'dan daha az güç çekiyormuş bu durumda GTX 1050 çalıştırabilir bu güç kaynağı.

Son düzenleme:
Casper WIN-400PS Güç kaynağına sahibim. Xeon bir işlemci ve ekran kartı(En iyi ihtimalle GTX 1050) yeterli olur mu ? Yoksa yeni mi almalıyım ?
Düzenleme: Eski konularda bir kişi bu güç kaynağı ile 550Ti çalıştırdığını söylemiş. GTX 1050, 550Ti'dan daha az güç çekiyormuş bu durumda GTX 1050 çalıştırabilir bu güç kaynağı.
Yeterli olacaktır sana, Çünkü Pentium G4400 ve GTX 1050 Tİ için 400W PSU yeterli oluyor. :D

Peki bu anakart (ASUS P5G41T-M LX3) iyi midir ? Bilginiz var mı ? GTX 1050 takabilirim yani değil mi herhangi bir sıkıntı çıkartmaz mı ?
Anakart PCI Express 3.0 bağlantısını destekliyorsa rahat bir şekilde GTX 1050 takabilirsin, fakat benim önerim ona vereceğin paranın üstüne biraz daha ekleyip 700 TL'ye MSI GTX 1050 Tİ AERO ITX takmaktır ya da 600 TL fiyata sahip RX 560 4GB tercih etmektir.

Anakart PCI Express 3.0 bağlantısını destekliyorsa rahat bir şekilde GTX 1050 takabilirsin, fakat benim önerim ona vereceğin paranın üstüne biraz daha ekleyip 700 TL'ye MSI GTX 1050 Tİ AERO ITX takmaktır ya da 600 TL fiyata sahip RX 560 4GB tercih etmektir.
Parçaları 2.el alacağım. Fiyatı ne kadar düşürebilirsem o kadar iyi benim için. Sırayla her ay bir parça almayı planlıyorum ekran kartını en sona bırakacağım.(Öğrenci adamız sonuçta :LOL:)

Parçaları 2.el alacağım. Fiyatı ne kadar düşürebilirsem o kadar iyi benim için. Sırayla her ay bir parça almayı planlıyorum ekran kartını en sona bırakacağım.(Öğrenci adamız sonuçta :LOL:)
Bende öğrenciyim hatta yaşım 16 :D Bence de sırayla almak en mantıklısı. İlerleyen zamanda bende sistem toplamayı düşünüyorum kendime bi 7.000 TL'lik alacağım, daha çok İş ve Render amaçlı alacam, oyun için ise bir tane 3.500 TL'ye Monster alırım idare ederim :D

Bende öğrenciyim hatta yaşım 16 :D Bence de sırayla almak en mantıklısı. İlerleyen zamanda bende sistem toplamayı düşünüyorum kendime bi 7.000 TL'lik alacağım, daha çok İş ve Render amaçlı alacam, oyun için ise bir tane 3.500 TL'ye Monster alırım idare ederim :D
Benim de yaşım 16. İlk başta hedefim 3000-3500 TL'lik bir sistem idi şimdi ise halimi görüyorsun :LOL:

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı