XFX 6650 XT Coil Whine sesi geliyor ve takılıyor

BedelsizASKER

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Nizamiye
Daha fazla  
Kartı alalı yaklaşık 2 ay olacak. Gaming Gecesi'nden güzel bir fiyata aldım. İlk hafta bir problem yoktu, ta ki Witcher 3'e girene kadar. Coil whine Witcher 3 ile başladı ilk zamanlar takmadım kafaya. Ses azdı her geçen gün artmaya devam etti ve ediyor. Artık tahammül edemeyeceğim seviyede. Alt kata kadar sesi geliyor. Birçok yerde sorun etmeyin diyorlar da sorun edilmeyecek gibi değil. Sadece o da değil. Belli başlı bazı oyunlarda çok yüksek coil whine ve takılmalar oluyor. Oyun adeta oynanmıyor.

Önümüzdeki hafta geri göndereceğim kartı iade ya da değişim yaparlar umarım işin ilginç tarafı FurMark testinde ses çıkmazken oyuna girince trafo gibi ötmeye başlıyor bazı arkadaşlar yüksek FPS'den kaynaklı olduğunu söylüyorlar ama alakası yok FPS'yi 60'a kadar düşürdüm oyunda sabitledim yine bir şey değişmiyor kart 80W üzerine çıkınca oyun ile birlikte coil whine ve takılmalar başlıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil whine ile takılma alakasız olabilir. Takılmanın kaynağı ekran kartı ise değişim çıkar. Superposition Bechmark ile de deneme yapabilirsin. Furmark pek bir kaynak tüketmiyor yalnızca ekran kartını strese sokuyor. Takılmalara RAM, SSD/HDD de sebep olabilir onları da her ihtimale karşı haricen test etmek azım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı