XFX RX 5500 XT 8 GB ile madenciliğe başlanır mı?

Stropower68

Centipat
Arkadaşlar daha önce hiç mining yapmadım ama yapsam mı diye bir fikir geldi bu aralar. İnternette biraz araştırma yaptım fakat bazı denilenleri anlayamadım. Bazısı diyor ki tek ekran kartıyla kazancın olmaz, bazıları diyor ki olur. XFX RX 5500 XT 8 GB ekran kartım var. 5-6 aylık bir kart ve sadece oyun vb. için kullandım, yani eskimemiş. Şimdi çok teknik şeylere girmeden (OC falan yapmadan) mining yapmaya başlasam kar eder miyim, etsem bile ekran kartımın parasını çıkarır mıyım? Şu anki bilgisayarım bana 3 sene gitse yeter. Mining çok yorar mı, 3 sene idare eder mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet başlanabilir. Ortalama miningciler RX 5500,5600 kullanırlar zaten undervolt yaparakta daha az güç kullanarak aynı kazım güçünde kalabilirsiniz. Yorma konusuna gelirsek oyunlarda nasılsa orda da aynı öyle olabilir.

Güç giderlerini çıkarmadan aylık 300 TL civarında kazanabilirsin, bu 7'24 kazım için ve günümüzdeki ETH kuruna göre.

Ben 450-500 lira kazanıyorum, üstelik ara ara kapatmama rağmen.
1619365323546.png

Yaklaşık 15 günlük değerler bunlar.

Peki şu an birazcık daha araştırma yapıp başlasam, çok teknik detaylara girmeden sizin gibi kazanç elde edebilir miyim? Bir de sizce değer mi?

Benim zaten bilgisayar neredeyse sürekli açık duruyordu. Bende bir mining programı indirdim ve arkada kazsın dedim yukarıya gelirleri attım aylık 70-80 dolar para geliyor bu da yaklaşık 600 lira ediyor. Tamam bu para kimseyi zengin etmez ama eğer elinde kart varsa bir yandan kaz biriktir. Ben bugüne kadar kazdığımı satmadım/bozdurmadım. Çok ileriye dönük düşünüyorum belki 3-4 sene sonra ETH fiyatı artarsa o zamanlar bozdururum diye düşünüyorum. Yani denemekten bir zarar gelmez, indir programı biraz dene. Fakat şöyle bir şey var gelirde bazen dalgalanma oluyor mesela geçen hafta çok iyi geliyordu bu hafta az geliyor ama yine ortalama bir değere ulaşılıyor. Yani başlayıp 1 günlük gelirine göre yorum yapman yanlış olur, o gün gelir çoktur çok kazanırsın ama bütün ay öyle geçecek diye bir şey yok (ya da tam tersi o gün gelir az olur tüm ay az kazanacaksın diye bir şey yok).

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı