Evet oyunlarda büyük bir etken olarak ekran kartı gösterilir fakat sistemin diğer parçaları da performans açısından oldukça önemlidir. İzlediğiniz Benchmark testlerinde aynı ekran kartı kullanılıyor olabilir fakat diğer parçalar farklı olduğu için Benchmark testlerinde daha yüksek FPS değerleri alabilir. Misal sizde Ryzen 1600 işlemci var Benchmark testinde de bu işlemci olabilir ama benim bildiğim kadarıyla bu işlemcinin yenilenmiş hali var. Benchmark testlerinde bu yenilenmiş hali kullanılıyorsa daha fazla FPS değerleri alıyor olabilir. RAM Mhz değeri bile FPS'yi etkiler. Size tavsiye edebileceklerim aynı RAM'den bir adet daha alıp çift kanal çalışmasını sağlayarak FPS drop sorununu büyük ölçüde düzeltebilirsiniz. Format atmayı da deneyebilirsiniz. Benim kullandığım sistemi kabaca olarak anlatacak olursam i3 9100F, 16 GB 3000 Mhz RAM, XFX RX 590 bulunuyor ve FurMark testinde 1920x1080 ayarlarında 75-76 FPS alıyorum. Sizde FurMark testini deneyebilirsiniz ve benim aldığım FPS değeri ile karşılaştırabilirsiniz.