XFX RX 590 fatboy düşük FPS sorunu

caqriiaksu

Hectopat
Ryzen 5 1600 AF işlemci.
XFX RX 590 fatboy ekran kartı.
8 GB Corsair LPX RAM.
Gigabyte B450M SH2 anakart.
VS550 PSU Corsair.
Corsair Spec Delta kasa.

Sistemim bu şekilde 2 gün oldu Driver'lar güncel BIOS güncel. AMD Radeon Software kurulu bilgisayarım nihai performans modunda. Unuttuğum bir şey olabilir belki sizin bildiğiniz o yüzden yazdım LOL oynuyorum Ultra ayarlar 150-120 arası gidip geliyor iyi bir FPS değeri değil bence oyuna göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
1085 voltaj ayarında stabil kullananlarda vardı fakat ben MHz değerini değiştirmeden imkanı yok 1085 voltaj yapamıyorum sistem çöküyordu. Aslında biraz daha uğraşıp deneme yanılma yolu ile çok daha iyi değerler elde edeceğinizi düşünüyorum. Hem fan hızını da düşürürsünüz eğer rahatsız ederse.

Voltajdan yana yüzüm hiç gülmedi bu sistemde İşlemcim de OC olmuyor Voltaj hiçbir şekilde yetmiyor galiba PSU yetersiz kalıyor anlamadım gitti

Voltajdan yana yüzüm hiç gülmedi bu sistemde İşlemcim de OC olmuyor Voltaj hiçbir şekilde yetmiyor galiba PSU yetersiz kalıyor anlamadım gitti
İşlemci OC hakkında bir bilgim yok fakat biz ekran kartının voltaj değerlerini düşürüyoruz bununla PSU'nun bir alakası olmadığını düşünüyorum. Aynı ekran kartını kullansak bile benim ayarlarım sende çalışmayabilir, senin ayarlarında bende çalışmayabilir. Bu yüzden deneme yanılma yoluyla ayar yapmak gerekiyor ekran kartında.

1591540351453.png

Benim ayarlar bu şekilde şu an oyun açık altta o yüzden 51 derece boşta 40 45 lerde oluyor.

Dosya Ekleri

• 1591540316791.png
    1591540316791.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 52
Eki Görüntüle 585216
Benim ayarlar bu şekilde şu an oyun açık altta o yüzden 51 derece boşta 40 45 lerde oluyor.
Hocam şu değerleri bi yapamıyorum 1580 mhz de sizin voltaj ayarlarında sistem çöküyor :D Bende 1490 Mhz de bu ayarları uyguladım performans düşüşü olmadı fakat anlayamıyorum stok mhz değerinde undervolt izin vermiyor sanki kart :D

Beyler furmak testi yaparken bir şey fark ettim. Ekran kartımın clock hızı 1200-1220 civarını geçmiyor bunun 1580 Max'a kadar zorlaması lazım değil mi? Yanlış biliyorsam düzeltin

Beyler furmak testi yaparken bir şey fark ettim. Ekran kartımın clock hızı 1200-1220 civarını geçmiyor bunun 1580 Max'a kadar zorlaması lazım değil mi? Yanlış biliyorsam düzeltin
Frekans Mhz değeri 1580 olması lazım. Ayrıca FurMark testinde kaç FPS alıyorsun?

Core Speed 1200-1300 arası gidip geliyor. 78-79 FPS alıyorum ortalama
Evet dediğiniz gibiymiş hatta bende daha karışık. Msi Afterburner programı ile FurMark açıkken kontrol ettim. En fazla 1150 Mhz değerine çıkıyor. 1920x1080p çözünürlükte 0x msaa ayarı ile 75-76 FPS alıyorum. Ama oyunlarda ayarlamış olduğum 1490 Mhz değerini görüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı