XFX RX 6700XT MERC kartta sürücü zaman aşımı hatası

Fentanyl

Femtopat
Kartı alıp kullanmaya başlayalı 2 gün oluyor. İki gündür CS:GO oynarken sürekli rastgele sürücü çöküyor başlıktaki hatayı alıyorum. Windows Update blocker kullanıp DDU ve AMD cleanup programıyla sürücüleri tamamen kaldırdım. En güncel WHQL sürücü olan 23.4.3 sürümünü kurdum. Hala aynı hatayı tek tük almaya devam ediyorum.

PC:
Windows 11 Pro.
Gigabyte B450M S2H V2.
R5 5600X.
XFX 6700XT merc.
3600MHz 2x8 16 GB RAM.
Sharkoon silenstorm coolzero 750W.

Sizce iade etmeli miyim? Ürünü almak için kredi kullandım ve iade hakkım 3-4 gün sonra dolacak. Eski kartım olan Palit RTX 2060'ta en ufak bir sorun yaşamadım. AMD kart mı? Bir daha asla.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizce iade etmeli miyim peki kartı? Sorun donanımsal olabilir mi? Birebir değişim şansım yok gibi. Satıcının elinde bu karttan yok başka.
Hangi satıcıdan aldınız ? Muhtemelen aynı satıcıdan aldık bende yeni aldım kartı. Sizin yerinizde olsam iade edip Red devil 6700xt alırım. Kafa kafaya gider iki kart. En kötü ihtimalle içiniz rahat olur bence.

Gameworktech. Bilmiyorum MERC kadar iyi midir soğutması. Ama eğer sorun donanımsal diyorsanız en kötü modele bile razıyım. Bu kartı iade edip Dell 3090 almayı bile düşündüm

Gameworktech. Bilmiyorum MERC kadar iyi midir soğutması. Ama eğer sorun donanımsal diyorsanız en kötü modele bile razıyım. Bu kartı iade edip Dell 3090 almayı bile düşündüm
Valla aynı satıcıdan almışız kartı. Şahsen sıkıntı yaşamadım şükür. Başta ne yalan söyleyim şüphelerim olmuştu. Alacağımda bu iki model arasında kaldım neredeyse performans ve soğutması birebir aynı kartların. Daha önce de rx580 kullandım. Amd tecrübelerimde bu sorunu birkaç sefer dışında yaşamadım ne yalan söyleyim. Biraz şans işi gibime geliyor. Stres testlerinde sıkıntı çıkarmadıysa şahsen karttan kaynaklandığını düşünmüyorum. ( Bildiğim kadarıyla, konu hakkında detaylı bilgiye sahip arkadaşlar ne der onlar daha iyi bilir. ) Birde bu amd sıfırlama programından sonra dahi kontrol edin eskiye yönelik ayar uzantı vs kalmış mı ? Ben win11 yükledikten sonra Warzone da daha yüksek grafiklerde daha yüksek fps aldım.

Dünden beridir uğraşıyorum. Bir kere temiz kurulum yaptım. Bugün crashlerin sıklığı azaldı gibi. Ama bugün 4 defa çöktü.

Dünden beridir uğraşıyorum. Bir kere temiz kurulum yaptım. Bugün crashlerin sıklığı azaldı gibi. Ama bugün 4 defa çöktü.
Bu konularda benim mantık direk windows temiz kuruluma gidiyor. İşlemciyi R5 5600 ekran kartını 6700XT olarak değiştim üstüne win11 e geçtim. Dediğim gibi öncesinden de sıkıntı yaşamamıştım. Kart soğutması sizi düşündürüyorsa forumda kullanan arkadaşların ve videolardaki değerlerde merc modeli ile aynı. 9k 6700xt için bugün iyi fiyat gibi görünsede çok para. Umarım çözersiniz.

Hocam madem hemen hemen aynı sisteme sahibiz eğer bilgisayarınızda CS:GO varsa Adrenaline üzerinden size vereceğim ayarları yaparak biraz test edebilir misiniz. Amaç problemin donanımsal mı yoksa yazılımsal mı onu öğrenebilmek.

Yaz hocam bakayım bi duruma göre.

Yaz hocam bakayım bi duruma göre.
Hocam, Adrenaline arayüzü üzerinden Ekran ayarlarından Tam Panel'e alıp renk ayarlarından doygunluğu sona çekin. CS:GO'da çözünürlüğü 4:3 (1280x1024) ayarlayıp bir süre oynayın. Eğer hata veriyorsa muhtemelen yazılımsal. Eğer bu sadece bana özel bir durumsa kartım arızalı muhtemelen.

Hocam 4:3 şeklindeki hiçbir ayarda sorun yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…