Elektronik XFX Speedster MERC 310 RX 7900 XTX Black 25.999 TL!

Hocam ayar mayar kısmadan dlss, fsr falan pek girmeden ultrada 100+ yüksek fps istediğimden bu kartları son 2k kartları olarak görüyorum, 4090 hariç.. Bir sonraki nesil 4k hakkını verecek kartlar benim için..

Bu arada net cevabınız için teşekkürler.
4090 aslında şuan fazlası ile 4K'nın hakkını veriyor diyebiliriz. Saf güç için AMD iyidir, XFX zaten güzel bir tasarım yapmış AIB modeller içinde benim en sevdiğim o oldu.

4080'in sıkıntısı VRAM miktarının artık günümüze göre düşük olması, ilk başta bende kararsız kaldım biraz hani dedim DLSS 3.0 falan Nvdia kurtarır mı diye ama 4090 almadığın sürece 7900 XTX en iyisi şuan.

Hocam bu A0 silikon olayı nedir amd de? Duydunuz mu son söylenenleri?
4090 aslında şuan fazlası ile 4K'nın hakkını veriyor diyebiliriz. Saf güç için AMD iyidir, XFX zaten güzel bir tasarım yapmış AIB modeller içinde benim en sevdiğim o oldu.

4080'in sıkıntısı VRAM miktarının artık günümüze göre düşük olması, ilk başta bende kararsız kaldım biraz hani dedim DLSS 3.0 falan Nvdia kurtarır mı diye ama 4090 almadığın sürece 7900 XTX en iyisi şuan.

Yine gelmiş "O fiyata çıkan 4-5 k daha verir" diyenler. 4-5k az para değil. İnsanlar bu kartlara neden yöneliyor? O 4-5K parayı vermemek için!

İyi güzel de şu kartlara biraz tasarım yapsalar iyiymiş logoyu basıp kutuya koymuşlar resmen...
Merc, XFX'in en üst hava soğutmalı model serisi. Ayrıca XFX genel olarak sade takılan bir marka. Öyle RGB ile pek arası yok, Noctua gibi.

Onla ilgili bir yazı paylaşmayı düşünüyorum bende. A0 silikon ile engineering sample çipleri salmışlar piyasaya gibi duruyor.
Yani bu durum soğuttu beni. Buna rağmen 7900 xtx'den vazgeçmeyeyim mi?

Çok kararsız kaldım şimdi..
Sistem amd tabanlı olmasa şimdi hiç düşünmeden iptal edip 4080 sipariş geçmiştim..

Rtx 4000 serisinde de adaptör sorunu var ama..

Son düzenleme:

Sistem amd tabanlı olmasa şimdi hiç düşünmeden iptal edip 4080 sipariş geçmiştim..
Gereksiz heyecana girme. Yılbaşından sonra doların ne olacağı belli değil, bugün 26 ya aldığın kart 36 olabilir.

Rtx 4000 serisinde de adaptör sorunu var ama..
Sistemin AMD tabanlı olması Nvdia kart almanıza engel değil, 4000 serisinde ki kablo muhabbeti de kullanıcıların kabloyu tam oturtmaması yüzünden yaşanan bir hadiseymiş, Gamers Nexus'un bununla ilgili bir videosu var, o konuda için rahat olsun.

A0 demek; çipin ilk yapım aşamasında ki verilen adı. Ondan sonra üreticiler istedikleri geliştirmeleri yaparak çipin adı da A1-A2 diye gidiyor, eğer büyük bir değişiklik yaparlarsa B0-B1-B2.. diye gidiyor adlandırma.

Ben direkt fabrikada üretilen ilk çip versiyonlarının 7900XT ve XTX serilerine takıldığına pek inanmıyorum, zaten bu muhabbet te sadece bir söylenti şimdilik. A0 olsa bile silikonun tam verimini almamış gibi bir şey oluyor, yani kartın vaat ettiği performans ile ilgili bir problem yok ama dananın kuyruğu şurada kopuyor, eğer ilk çıkan 7900 XT(X) kartlarda A0 çip kullanılıp sonraki partide atıyorum A3-B0 çipler kullanılırsa, aynı model arasında değişik kartlarda performans problemi olabilir.

Şuan 7900 XTX fiyatları iyi gibi, yılbaşından sonra malum her şey artacak, ben olsam alırdım.

Yani sonuç olarak yine de 7900 xtx diyorsunuz..

İptal edip Palit 4080 OC sipariş ettim inş. pişman olmam

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı