Çözüldü Xiaomi Mi 4A R4AC OpenWrt yükleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Merdovski

Megapat
Yer
Malatya
Daha fazla  
Meslek
Web Developer
Merhaba. Bir hata yaptım ve anlamadığım halde yabancı video izleyerek sıfır cihaza OpenWrt kurmaya çalıştım :). (vm Ubuntu üzerinden) her şey güzel gidiyordu, ta ki mtd -e OS1 -r write openWRT.bin OS1 komutunu gönderip Connection closed by foreign host. hatasını alana kadar. Bu aşamadan sonra videodaki eleman sanal makinede 192.168.28.1 adresinden Router'in OpenWrt arayüzüne erişti fakat benim hem internet bağlantım gitti hem de sanal makinede arayüze bağlanamadım.

Şu an ne yapacağımı bilmiyorum. Sanırım bu modelin global ROM'unu piyasada kimse bulamıyor. OpenWrt'yi kaldırıp yeniden nasıl yüklerim?

Çözüm
Denedim, bağlanmıyor.

İzlediğiniz videoyu atabilir misiniz?

Eğer bağlanmıyor ise brick olmuş olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son bölüm ile unbrick yapabilirsin. Güvenliğe dair her şeyi bilgisayar üstünden kapat aksi taktirde dosya atmaya başlamıyor.
Hocam bilemiyorum maalesef. Bende mi router 4A giga var. OpenWrt kurarken çok brick ettim. Oradan aldığım yazılımda sorun olmuyordu. Sizin modem için geçerlimi bilemiyorum.
Hocam merhaba bende de aynısından var. Firmware biraz yeni, içini açıp baktım Etron diye bir çip var. Wireless çipleri istenilenle tutuyor ikisi de Mediatek fakat Etron'a dair hiç bir şey bulamadım.
Daha önce Brick edip garantiye gönderdim cihazı değişmişler aynısını yapmak istemiyorum nasıl bir yol izleyeceğim?

Hocam merhaba bende de aynısından var. Firmware biraz yeni, içini açıp baktım etron diye bir çip var. Wireless çipleri istenilenle tutuyor ikisi de MediaTek fakat Etron'a dair hiçbir şey bulamadım.
Daha önce brick edip garantiye gönderdim cihazı değişmişler aynısını yapmak istemiyorum nasıl bir yol izleyeceğim?

Ben attığım video ile yapmıştım. O kanalın videolarına göz atabilirsin. Lakin bir türlü router olarak ayarlayamadim, modem olarak kullanabildim.

Takıldığın yerde konu açıp etiketlersen yardımcı olmaya çalışırım.

Etron değilmiş, winbound marka çipmiş.
Sorunsuz yüklenirmiş ama yeni arayüzde zaten QoS ayarı var. Denedim çalışıyor.
Bufferbloat testinden a aldı.
Upload 130, download 80 Mbps olarak girdim. Normalde hızım 100 Mbit download, 20 Mbit upload.
Garip ama upload kısıtlayınca değerler daha iyi olmadı. Ben de bu şekilde yaptım daha iyi sonuç verdi.

Dosya Ekleri

• beyaz 130upload - 80 download.png
    beyaz 130upload - 80 download.png
    214 KB · Görüntüleme: 122

Technopat Haberler

Geri
Yukarı