Xiaomi Redmi Note 7 Kullanıcı Deneyimleri

Bende bu telefonu almayı düşünüyordum ama bilemedim meizu x8 telefonu var aklımda aslında nasıldır sizce ?

2d tank oyununa baktım telefonu zorlayacak oyun değilmiş. Pubg, Asphalt 9 gibi oyunlarda telefonda ısınma oluyor. Bu ısınma biraz sıcak oluyor ama havalarda sıcak bunun etkisi göre normal bence çünkü oyunlar hafif oyun değil. Hoparlör konusunda fakat nedense ben bu cihazın hoparlörünü çok beğendim. Bende yüksek seste bozulma yok. Hatta bende almadan önce inceleme videolarını izledim. Genelde yabancı inceleme videolarına bakıyorum. Çünkü bu cihazı türkçe incelemede detaylı inceleyen göremedim. Bana sesi tok ve net geliyor. Yüksek seste olan tiz sesindeki ufak da olsa yırtılma olur bazı telefonlarda bu cihazda yok. Lg g4 ile kıyaslama yaptım. Lg g4 hoparlör ses seviyesi yüksektir. Kalite olarak bass sesleri Redmi Note 7 daha başarılı buldum. Başka telefon bulursam her iki telefonun sesini performansını video çekerim. Redmi Note 7 bass tonlarını ayrı güzel veriyor. Genel bilgi olarak Redmi Note 7 mono hoparlörü Smart PA'yı destekliyor. Ayrıca hoparlörde DSM dinamik kazanç kontrolü bulunuyor. Bunlar net olarak verilmese de detaylı özelliklerinde yazıyor.

Son düzenleme:
Bende bu telefonu almayı düşünüyordum ama bilemedim Meizu X8 telefonu var aklımda aslında nasıldır sizce ?
Dostum kağıt üzerinde teknik detayları biliyor olsam da gerçek hayatta elime alma şansını hiç yakalayamadım. Bilindik bir model olsa eşin dostun elinde görünce hemen alır incelerim, memnun kalıp kalmadığını sorarım ancak Mediamarkt gibi mağazalarda da bu markanın ürünlerine rastlayamadım. Haliyle gerçek hayatta elime almadığım bir telefon hakkında seni yönlendirmek istemem.

@Badmobil Aklında bulunsun batarya incelemesi konusunda senden ufak bir ricam olacak Batarya tam dolu değilken Youtube üzerinde belirlediğim bir videoyu Wi-Fi aracılığı ile 1080P son parlaklıkta 10 dakika oynatabilmek için ne kadar batarya sarf ettiğine bakalım istiyorum. Paylaştığım değerler sendeki ile ne kadar örtüşüyor, iki sonuç da kararlı mı test edersek çok faydalı olur. Batarya konusu önemli.

Telefonu 1 ayı aşkın süredir kullanmaktayım ve çok şükür memnunum belirtmem gerekir ki bu telefonu alacaksanız GCAM kullanmamazlık etmeyin sakın! BilgisayarKurdu bey GCAM ile deneyin o zaman görürsünüz ön kamera kalitesini, gece ve gündüz çekim kalitesini, çağ atlatıyor resmen.

Açtığım bir konu var incelemek isterseniz buyrun.

Tavsiyen için teşekkür ederim. Hemen indirip test ediyorum. Linkteki foruma girdim ancak üyelik oluşturmadan içerik görüntülenmesine izin vermiyor. Prensip edinmişimdir, bu tip şart koşan - zorla üye etmeye çalışan forumlardan koşarak uzaklaşırım
Hangi sürümü kullanıyorsun bu arada? Arka kamera anlamında test etmedim ancak ön kamerada olumlu yönde hiçbir fark göremedim.

Son düzenleme:

Google Kamera 6.3.017 V2.2 sürümünü kullanıyorum. Sürekli güncelleniyor ve yeni sürüm geliyor. Ön kamera da farkı anlayamamış olmanıza açıkcası şaşırdım çünkü asıl fark ön kamerada kendini belli ediyor, Gcam ile çektiğim ön kamera fotoğrafları iPhone X'e göre abartısız daha iyiydi. Yüzümdeki her detay çok net belli oluyordu. Arka kameraya gelirsek de stok kameranın çekimlerinde gözlemlediğim renk patlaması ve çamurlaşma(pastelleşme) sorunları düzeldi. Sanki başka bir telefon ile çekiyormuşum hissi oluşturdu.

Almayı düşunen arkadaşlara önerim telefonu gidip görmeden almamaları olur. Telefon görsellerdeki gibi görünmeyebiliyor. Elinize aldığınızda rahatsız olabilirsiniz, tutuşu kötü gelebilir, ağır gelebilir. Bunların hepsi olabilir bu yüzden telefonu en azindan bir mağazanın standında inceleyip karar verin. Şahsen Note 7 Pro'ya kağıt üzerinden değerlendirip internet görsellerine göre inceleyip yüksek not verdikten sonra stand üzerinde telefonu inceledigimde aşırı derecede rahatsız oldum. Belki bana öyle gelmiştir ama bana göre telefonun ağırlığı baya fazla. Altinı çiziyorum 'bana' telefonu elime aldığımda taş tutuyormuşum gibi hissettirdi.

Ön kamera detayları daha net göstermeye başlıyor doğrudur ancak herkesin hoşuna gitmeyebiliyor bu Gözeneklerime kadar gösteriyor Google Cam ile çektiğimde

Birazdan arka kameradaki farklılıkları gösteren bir resim atacağım.
Mağazada siyah rengi elime aldığımda ben de çok kötü hissettim nedense. Ancak evime mavi rengi geldikten ve 2-3 gün kullandıktan sonra çok hoşuma gider oldu. Şuan fiziksel özelliklerinden çok memnunum. Bir kadının eline gitmez ancak bir erkeğin eline rahatlıkla gider diye düşünüyorum.
Tonu açtığına dair tek şikayet sizden gelmiyor, bunu daha önce de çok defa duymuştum Aşağıya gece çekimlerini bırakayım, Google Cam uygulaması da ciddi fark yaratıyor kalite anlamında. Kamera olarak bu bütçe aralığındaki en iyi cihazlardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
@Tıbbiyeli Unutmadan; 4MB'lık fotoğrafı 14MB boyuta çıkardığını da unutmamak lazım bu uygulamanın Yine de Xiaomi'nin kamera uygulamasından çok daha hızlı hazır hale getiriyor fotoğrafı.

Son düzenleme:
Çekimleri yaparken HDR+ Gelişmiş modunda yapmanızı tavsiye ederim. Bunun dezavantajı çekimlerin uzun sürmesi ve ardından fotoğrafın tekrar işlenmesi zaman kaybettiriyor ancak benim için bu pek problem değil. Ayrıca bir kameranın detaylı bir görüntü sunması benim için kaliteli olduğunun göstergelerindendir. Diğer kameralarla olan çekimlerde yüzümü yaklaştırınca bulanık çıkarken Google Kamera çekimlerinde dediğiniz gibi gözeneklere kadar gösteriyor ve bu bana göre iyi bir artı ama herkes bunu beğenmeyebiliyor ve istemeyebiliyor. ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…