Xiaomi Redmi Note 7 Kullanıcı Deneyimleri

Yakışıklı olanlar Google Cam'i tercih ediyor desek yanlış bir tabir olmaz herhalde
Bunun dışında gece çekimlerinde kalite farklı çok bariz şekilde ortaya çıkıyor. Gece modu ile çekilse belki fark bu kadar açılmazdı ancak yine de dişe dokunur farklar var. Fotoğraflar oldukça amatör bir elle çekildi, tüm fotoğraflar orijinal kaliteyi yansıtmakta.

Xiaomi Kamerası; HDR Auto, Yapay Zeka On > 48MP Off, Kalite Yüksek

Google Cam; HDR+, Motion On, 12MP (4:3)
Tabiri caiz ise GCAM ipten aldı kamerayı, deniz çamur gibi görünüyor yukarıda. Xiaomi ne yazık ki potansiyelini tamamen çöp etmiş kameranın.

Aynı şekilde Xiaomi kamerası;

Google Cam kamerası;

Xiaomi kamerası;

Google Cam;

Işık olan ortamda pek bir fark yok ancak ışığın az olduğu senaryolarda cidden arka kamerada bile ciddi fark yaratıyor.
Ön kamera zaten direkt olarak detay odaklı çekmeye başlıyor.

Son düzenleme:
Kamera düz zeminde çizilmez kolay kolay Ufak da olsa bir açı oluşuyor kamera camını koruyan. Kamera cam için koruyucular var, zaten kalın bir telefon daha da kalınlaştırma derim.

Ben dusurmedigim icin kılıf kullanmıyorum. Ancak ekran çizildi simdiden, yine de koruyucu kullanmayı sevmiyorum.

Kesinlikle harika bir inceleme. Yeni telefonunuz hayırlı olsun. Bu arada neden kulağınızdan ameliyat olduğunuzu şimdi öğrendim bilmiyorum ama geçmiş olsun. Gerçi çoğu geçmiş ama...

Teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için, önemli bir operasyon değildi zaten. Çok şükür insanlarla iletişimde eskisinden daha iyi algılıyorum kelimeleri, aynı şekilde müziklerden aldığım zevk de geri geldi.

3 aydır kullanıyorum. Bazen bildirim sorunu yaşıyorum. Mesela yarım saat önce gelen mesajın bildirimi yarım saat sonra tekrardan geliyor. Böyle bir sorun sizde de var mı ?

Yazın siteye girmediğimden dolayı konuyu haliyle yeni görüyorum. Umarım cihazı sıkıntısız şekilde kullanmaya devam edersin.

Ekran konusunda görüşüne katılmıyorum. Note 7 modelinin ekranı 479 nit değerinde, A50 ise 551 nit değerinde arada çok büyük bir fark var ekran konusunda. Amoled ekranların yerini asla tutmaz maalesef. Güneş altında 500 nit üstü olmadı mı, rahat hissetmezsin. Parlaklık değerleri arasındaki yüksek nit değerleri gözle görülür derecede fark eder.

Örneğin sana şöyle söyleyeyim ben J7 PRO kullanıyorum, ekranı 539 nit, Mi Note 3 modelinin ekranı ise 550 nit değerinde. İki cihazı yan yana getirdiğimde aradaki 11 nitlik farkı bile insan gözü ayırt ediyor, Mi Note 3 modeli kendi cihazımla yan yana getirdiğimde parlaklık seviyesinin biraz daha iyi olduğunu görüyordum.

Fiyatına göre ekran parlaklığı bana göre daha iyi olmalıydı, lakin Samsung dışında diğer üreticiler ile benzer ekran deneyimi sunuyor, o da normal bir durum. Sonuçta Samsung kadar büyük bir firma değil ve panel üreticisi de değil. F/P telefon çıkarmak için bir yerlerden haliyle kırpıyorlar Çinliler.

Mi Note 3 modelindeki panel olsaydı güzel olurdu diyeceğim ama iki cihazın ekran kasa oranları ve ekran formatları farklı normal olarak Note 3 modelindeki panel kullanılamaz. Biraz daha kaliteli bir ekran kullanılabilirdi bana göre. Şunu da unutmamak gerekiyor Türkiye şartlarında çıktığı dönemde güzel bir rakamla piyasaya sunulmuştu, alan kullanıcılar ekranı pek dert etmemişlerdir zaten. O kadarda kötü bir ekranı yok neticede.

Sen de Zenfone 5 vardı ona ne oldu? Baban mı kullanıyordu Zenfone 5?

Sony ve Samsung'un 48 MP sensörlerine değinmeyi unuttum, onlar pazarlama taktiğidir. 48 MP denileni 12 MP'lik sensörlerle elde ediyor, Samsung ve Sony ve 48 MP diye satıyor. Cihaz 48 MP çekiyor ama bu bir amiral gemisinin 12 MP sensörü gibi elbette çekemiyor.

Sony IMX586 sensörü Quad-Bayer denilen dörtlü filtre ile 4 pikseli bir araya getiriyor ve 12MP fotoğraflar ortaya çıkıyor. Dijital yakınlaştırma da yapılabilen sensör bununla birlikte efektif 48MP çözünürlüğe sahip.

Samsung ISOCELL GM1 ise efektif olarak 12MP ve yukarı ölçeklendirme yoluyla 48MP çözünürlüğe ulaşıyor. Olay bundan ibaret anlayacağın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…