Xiaomi Redmi Note 8 64GB 1.999TL'ye Alınır mı?

Zaten telefon neredeyse aynı ama bence ekran çözünürlüğü ve MIUI arayüzü için tercih edilebilir ama diğer yandan Mi A3 modelinde (IPS sevsemde) OLED ekran var.

Bence alıcak kişi tercihini yapsın iki telefon da üzmez.


Efenim Mi A3 modelinde Super Amoled ekran vardı galiba benmi yanlış hatırlıyorum
 
Zaten telefon neredeyse aynı ama bence ekran çözünürlüğü ve MIUI arayüzü için tercih edilebilir ama diğer yandan Mi A3 modelinde (IPS sevsemde) AMOLED ekran var.
Aynen çoğu özelliği benzer. A3 fiyat olarak daha mantikli, batarya, ekran, performans ve ön kamera avantaji da var A3 modelinin. Saf Android arayüzünü ben de sevmem, MIUI güzel bir arayüz. Yine A3 alinmalidir, arayüzüyle idare edersin, fazlasiyla stabil safkan arayüz.
 
SD 665 çıkma amacını pek anlayamadım. Orta seviyeli telefon için aceleye gelmiş gibi geliyor. SD 660 işlemci gücü bakımından daha iyi olduğu noktalar oluyor.
 
Amoled aktif matrix kullanır, OLED pasif matrix kullanır. Ikisi de temelde aynidir, küçük farklar var. Amoled ekranda OLED panelden yapılır ama üzerine ekleme yapilarak daha kaliteli bir panel ortaya çıkıyor. Amoled ekranlar kısaca OLED panellerinin gelişmisidir.

Mi A3 modelinin en kötü olayı ekran çözünürlüğünün düşük olması.
A3'ün panelinin çözünürlüğü sorun teşkil etmez. Sıradan bir panel kullanmiyor, Amoled panel kullanıyor ve segmenttindeki çoğu telefondan da daha yüksek bir parlaklık sunuyor. Amoled panellerdeki 720P+ ekran ile IPS 720P+ ekranlar arasinda çok fark var.

SD 660 işlemci gücü bakımından daha iyi olduğu noktalar oluyor.
Frekans hızı dışında bir fark yok, küçük bir fark sadece. SD 665 düşük tüketim ve GPU avantajina da sahip.
 
Xiaomi Redmi Note 8 daha Türkiye'ye resmi olarak gelmedi. Bence biraz bekleyip Note 8 almak en iyisi. Gelince 1800 civarı olacaktır. Zaten yurtdışı fiyatları aynı. A3 ile +1 kamera ile ekran farkı var. Ek olarak A3 saf Android.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı