Xigmatek Aurora 240 Düşük performans

ibrahimdaglar

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Dün vatan bilgisayardan alıp montajını yaptırdığım Xigmatek Aurora 240 sıvı soğutma sistemi adeta işlemciyi soğutmuyor. Daha önceden kullandığım Wraith Prism fan bile daha iyi soğutuyordu. Sistem boşta iken 50-60 derecelerde çalışıyor. Oyuna girdiğimde %30 kullanılmasına rağmen 70 dereceleri görüyor. Şu an Biostan kontrol ettiğimde sıvı soğutma olarak değilde CPU FAN olarak görmekte. Kurulum şu şekilde yapıldı sıvı soğutmayla birlikte 3 adette RGB fan aldım ve hepsi aynı kontrolcüye bağlı. Acaba anakarta montaj mı yanlış yapıldı yoksa Biostan yapmam gereken bir ayar mı var? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• 2.PNG
    2.PNG
    49,3 KB · Görüntüleme: 189
Vatan bilgisayar şubesi ile görüştüm bilgisayarı yarın şubeye bırakacağım ve sorunu çözemezler ise iade hakkımı kullanacağım. Yorumlarınız için teşekkürler.
Merhaba,
Aynı soğutucuyu maalesef hiç bakmadan ben de aldım, benimki 240 mm. RPM desteği 1800 ama BIOS'ta 4900 RPM gösteriyor. R7 3800X yükte 95 derece oluyor.
Düzeltme: Soğutucuyu suçlamak istemem, bizim takan eleman plastiği üzerinde unutmuş.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı