Xigmatek Aurora fanlarını kontrol etme

Bugün Xigmatek Aurora 240MM sıvı soğutma aldım montajladım. Pompanın fan soketi 3 pin fakat benim anakartımda 4 pin girişi var velhasıl CPU fan yazan girişe taktım. Anakartım ASUS B450 M-K kasam Xigmatek Sirocon 2. ASUS'un fan yazılımı ile ve BIOS'tan fan hızını dusurmeye calıstım 200 RPM'e aldım fakat fanlar 5200 - 5300 RPM ile dönüyor ve dayanılmaz bir hale geldi bu uğultu benim için. Yanlış bir şeyler mi yaptım? Fanları kontrol edemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz bana? Saygılar herkese.

Edit: ASUS Fan Expert ile fan ayarı yapmaya calıştığımda kasa arkasındaki egzoz fanı ayarlayabiliyorum fakat işlemci fanlarını kontrol edemiyorum.
bilgisi olan var mı =;?
sorun çözüldü anakart'ım uyumsuzmuş

Son düzenleme:
Bugün Xigmatek Aurora 240mm sıvı soğutma aldım montajladım. Pompanın fan soketi 3 pin fakat benim anakartımda 4 pin girişi var velhasıl CPU fan yazan girişe taktım. Anakartım ASUS B450 M-K kasam Xigmatek sirocon 2. ASUS'un fan yazılımı ile ve BIOS'tan fan hızını dusurmeye calıstım 200 RPM'e aldım fakat fanlar 5200 - 5300 RPM ile dönüyor ve dayanılmaz bir hale geldi bu uğultu benim için. Yanlış bir şeyler mi yaptım? Fanları kontrol edemiyorum lütfen yardımcı olur musunuz bana? Saygılar herkese.

Edit: ASUS fan expert ile fan ayarı yapmaya calıştığımda kasa arkasındaki egzoz fanı ayarlayabiliyorum fakat işlemci fanlarını kontrol edemiyorum.
Bilgisi olan var mı =?
Sorun çözüldü Anakart'ım uyumsuzmuş.

Anakarttan sadece pompanın hızını ayarlayabilirsin, radyatör fan hızını kumandadan ayarlabilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı