Bazı durumlarda XMP profili de sıkıntı yaratabiliyor ancak çok nadir yaşanan bir durum. Önce ramleri kontrol etmekte fayda var.XMP zahmete girmeden belleğinizin standart değerlerini tespit edip o değerlere ayarlamanızı sağlar. Yaşadığınız sorunun XMP kaynaklı olduğunu sanmıyorum.
8x2 hocam.kaç tane kite sahipsiniz? ramleri tek tek denediniz mi birden fazlaysa?
Hocam dediğinizi yapmayı düşünüyorum ramlerim GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram sizce sizin yazdığınız ayarlar uyar mı ?XMP'de kendi çapında bir OC.
XMP ile yapmak istemiyorsan RAM ile ilgili konfigürasyonları bulman lazımdır. Yoksa bilgisayarın boot olmaz yada mavi ekran hatası verir.
Mesela Kingston HyperX 3200 Mhz CL 16 Ram'leri, şu ayarlar ile;
16-22-22-22-36 ve 1.35V ile 3600 Mhz'ye OC edebilirsin.
Böyle ayarlar bulman gerekir.
X.m.p nin hata verdiğini hiç görmemiştim8x2 hocam.
Hocam dediğinizi yapmayı düşünüyorum ramlerim GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram sizce sizin yazdığınız ayarlar uyar mı ?
Herhangi bir ekstra ayar vs. yapmama gerek yok değil mi hocam bu yeterli mi?X.m.p nin hata verdiğini hiç görmemiştim
DRAM voltajını 1.35 verip CL değerini de 16 yapıp BIOS'tan kaydedip çıkın.
Herhangi bir ekstra ayar vs. yapmama gerek yok değil mi hocam bu yeterli mi?
Uymayabilir, ben sitesinden bulmuştun bu ayarları.8x2 hocam.
Hocam dediğinizi yapmayı düşünüyorum ramlerim GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Siyah DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit Ram sizce sizin yazdığınız ayarlar uyar mı ?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.