XMP profili yok ve RAM hızı yükselmiyor

Senin anakartın en fazla 2666 MHz destekliyor nasıl çalıştıracaklar RAM'i 3000 MHz'de ? Yani bir arabanın çıkabileceği en yüksek hız 200 KMH ise 200 KMH'dir. 210 KMH'ye çıkmaya çalışıp motoru zorlarsan ağzına şey yaparsın o arabanın anladın sen. Anakartından kaynaklı RAM'lerinin düşük hızda çalışması, çözüm ise anakart değiştirmek.

Göremez. Sizi tertemiz salak yerine koyuyor sadece o kadar.
Şu durumda nasıl hareket etmem gerekir? Ne tavsiye edersiniz?

Şu durumda nasıl hareket etmem gerekir? Ne tavsiye edersiniz?
Vatan Bilgisayar'dan bir şey almamanızı şiddetle tavsiye ediyorum ben. Sadece KDV indirimlerinde uğrayın başkada asla işiniz olmasın. Eğer iade edebiliyorsanız bu sistemi iade edin, kim bilir ne kadar pahalıya satmışlardır size bu sistemi. 2666 MHz'lik anakarta 3000 MHz'lik RAM takıp bir de üstüne ''Ben 3000 gördüm'' demek ne demek ya? Bu nasıl bir yalan yani? Bu sistemi gerçekten kaç TL'ye satın aldınız? Bütün bileşenlerinizi yazın harddiskiyle, SSD'siyle beraber. Merak ediyorum.

Pardon, yanlış bakmışım.
Gelmez hocam. OC edebileceğin anlamına geldiği zaman zaten ibareler koyarlar 2933 MHz (OC), 3000 MHz (OC) şeklinde. Örnek olarak kendi kullandığım anakartın özelliklerinde böyle yazıyor:
MOBO.jpg

2667 MHz'ye kadar destekliyor anakart, bu hızın üzerini ise overclock ile destekliyor gördüğünüz gibi. Konu sahibi arkadaşın anakartında herhangi bir ibare yok böyle.

Gelmez hocam. OC edebileceğin anlamına geldiği zaman zaten ibareler koyarlar 2933 MHz (OC), 3000 MHz (OC) şeklinde. Örnek olarak kendi kullandığım anakartın özelliklerinde böyle yazıyor:
Eki Görüntüle 493873
2667 MHz'ye kadar destekliyor anakart, bu hızın üzerini ise overclock ile destekliyor gördüğünüz gibi. Konu sahibi arkadaşın anakartında herhangi bir ibare yok böyle.
Evet evet haklısın. (OC) edilecek kısımları görmediler herhalde dedim. 2666'da kalmaz dedim ama sonradan dank etti. Sonuçta B350 bir kart. B450 ya da X470 olsa neyse de.

Evet evet haklısın. (OC) edilecek kısımları görmediler herhalde dedim. 2666'da kalmaz dedim ama sonradan dank etti. Sonuçta B350 bir kart. B450 ya da X470 olsa neyse de.
İnsanları vallahi salak yerine koyuyorlar hocam. Ben 3000 gördüm diyor bide adama bak ya. Anakart 2666 MHz destekliyor, daha üzerini hiçbir şekilde desteklemiyor ama adam ben 3000 gördüm diyor. Vallahi korkulur bu Vatan Bilgisayar'dan.

@Akerfeldt @temmuzz ne yapmalıyım, ne öneriyorsunuz? ihtimaller nelerdir yani? ramleri mi değiştireyim, 3000 ramleri kullanmak sorun çıkarır mı?
Herhangi bir sorun çıkmaz ama hoş değil yani. 334 MHz'lik bir kayıp yaşıyorsunuz. Sizin yerinizde olsam iadeyi düşünürdüm. Lütfen bütün sisteminizi yazar mısınız ve kaç TL ödediniz?

O da anlamsız olur, RAM için ana kart değiştirmek. Sonuçta işlemciyi etkliyor, soket değişiyor; soğutucu vesaire derken ana kartın bağlıları çok. En iyisi iade et, Paran cebinde kalsın.
Vatan'daki çalışanlar şu forumlarda fikir veren insanlardan daha bilgisiz. @Akerfeldt büyük sahtekarlık haklısın. Kendisine yapılsa kabullenemeyecek ama başkasını çalıştığı iş yeri adına kazıklamakta sakınca görmüyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı