Kasadaki en iyi hava akışı için fanları nerelere ve nasıl takmalıyım? Sıvı soğutucu yok. R7 2700X stok fan var. İşlemci boşta 60-70 derece arasında çalışıyor. Termal macun yenileme ve doğru hava akışını sağladıktan sonra düşmezse yeni soğutucu alacağım.
Önde 3 adet.
Yanda 2 adet.
Üstte 2 adet.
Arkada 1 adet.
Altta 1 adet.
Fan takma yeri var. Elimde şu an 6 adet 120 mm fan var. İhtiyaca göre yeni fan alabilirim.
XPG INVADER aletsiz tasarıma, yüksek hava akışı yerleşimine ve XPG Prime™ ARGB Birleşik Denetleyici ile kişiselleştirilebilir bir ön RGB gömme aydınlatmaya yer
Hocam attığınız kasada yan kapakta fan takma yeri göremedim ama ideal düzeni anlatayım size. Öndekiler yandakiler ve alttakiler iceri hava üflemeli. Arka fan ve usttekiler dışarı tahliye etmeli.
Evet denedim fakat yine olmadı. Bu kasayı yeni aldım önceki kasamda da aynı sorun vardı ve düzelmedi. Acaba doğru hava akışı yok mu? Ön taraftaki 3 fan içeri veriyor. Üstten 2 fan dışarı atıyor. Arkadan 1 fan dışarı atıyor.
Evet denedim fakat yine olmadı. Bu kasayı yeni aldım önceki kasamda da aynı sorun vardı ve düzelmedi. Acaba doğru hava akışı yok mu? Ön taraftaki 3 fan içeri veriyor. Üstten 2 fan dışarı atıyor. Arkadan 1 fan dışarı atıyor.
Bios üzerinden voltaj degerlerini kontrol edin, gerekirse undervolt yapın. Bu arada yanda dediğiniz fan yerini yeni farkettim. Daha cok sivi soğutma için tercih edilen bir yuva. Kullanmaniza gerek yok.
BIOS üzerinden voltaj degerlerini kontrol edin, gerekirse undervolt yapın. Bu arada yanda dediğiniz fan yerini yeni fark ettim. Daha cok sivi soğutma için tercih edilen bir yuva. Kullanmaniza gerek yok.
O zaman çare termal yenilemesi. O da olmazsa iyi bir kule tipi soğutucu yeterli olur o işlemci icin. 6 adet fan sayısı da aşırı fark etmez sıcaklık olarak. 3 önde 1 arkada bile yeterlidir.