XPG Invader kasa incelemesi

Hepinize iyi Sosyal'ler,
Bugün İncehesap üzerinden 470 TL'ye aldığım, XPG ınvader kasasına kısaca yakından bakacağız, çok fazla teknik detaylara girmeyeceğim. XPG'nin Adata'ya ait olduğunu ekleyerek başlayalım.
Kasayı ilk bakışta beğenmeyebilirsiniz benim gibi, bende sürekli göre göre galiba zorla hoşuma giden bir kasa oldu. Kasanın genel olarak malzeme kalitesi iyi.

XPG Invader 1.jpg


XPG Invader 2.jpg


Kasanın arka kısmında 2 adet SSD ve 2 adet HDD yeri mevcut. SSD yeri için şöyle bir ekleme yapayım, plaka kabartması çok kısa bu yüzden güç kablosunu tam bağlayamıyabiliyorsunuz PSU'nun kablo durumuna bağlı. Bu yüzden üst vidayı biraz gevşek bırakmak zorunda kaldım bu yüzden SSD biraz sola kayabiliyor. bu yüzden kasaya buradan bir eksi yazalım.

XPG Invader 3.jpg


Ön kısımda GPU için geniş bir alan mevcut fakat üst kısma radyatör takmak istediğinizde biraz anakartın durumuna göre sıkıntı yaşayabilirsiniz.

XPG Invader 4.jpg


Kasanın ön kısmında kapak ve toz filtresi var ikisi de mıklatıslı, hoşuma giden özelliklerden biri bu. buradan bir artı yazabilirz.

XPG Invader 6.jpg


XPG Invader 5.jpg


Kasayı bir an önce kurmam gerektiği için birkaç yerin fotoğrafını çekmemişim. Buradan sadece yazıyla not düşeyim. Kasanın altında 2 adet toz filtresi var biri PSU'nun diğeri RGB'nin olduğu yerde. Ek olarak arka kapakta da 1 adet toz filtresi var. Sağ tarafa soğutucu takmak isteyenler için iyi bir düşünce. Son olarak üst kısımda da bir adet toz filtresi var ve bu da mıknatıslı yapıya sahip.

XPG Invader 7.jpg



Sistem bilgileri;

i5-7600K
MSI B150M Mortar Arctic
Corsair 8x2 RAM
MSI GTX 1060 6 GB
Evga CLC 120M
Corsair VS600 80+


Yaptığım sıcaklık teslerinde(CPU üzerindeki macun eski ve az olduğunu ekleyim);


Smart fan ayarlarında;
  • Normal kullanım: 38-45 arası.
  • 15 dakika Prime95: 75 derece.
%100 manuel fan ayarlarında;
  • Normal kullanım 28-35.
  • 15 dakika Prime95: 65-70 arası.
Kasanın artılarına göz atacak olursak;
  • Kasanın hava akışı iyi.
  • Hava çıkışlarının hepsinde toz filtresi mevcut.
  • Ses yalıtımı iyi.
  • 2 fan ile gelmesi.
  • Fiyat olarak uygun sayılabilir.
Şimdi eksilerine bakalım;
  • Kablolama kısmı tam bir eziyet.
  • Arka SSD plak kısmı iyi ayarlanmamış.

Sade bir kasa seven biri olarak öndeki logoya ne gerek vardı be kardeşim! Kasayı beğendim ve rahatlıkla bu fiyat aralığında önerebileceğim kasalar arasında yerini aldı. Teknik detaylar için buraya göz atabilirsiniz.
 
Ben de bu kasayı kullanıyorum fazlasıyla memnunum cidden malzeme kalitesi çok güzel. Ek olarak öndeki boşluk gayet yeterli. Işıklandırma bağlantılarını yaptınız mı? Yapamadıysanız onla ilgili bir rehberim var. SSD'yi ben de oturamadım içerisinde mekanik disk olmadığından dolayı HDD yuvalarından birisine koydum.
 
@Esperoja Sonra bağlarım deyip geçtim, sonra unuttum, kasayı hemen ayağa kaldırmam gerekiyordu. Bağlasam da muhtemelen kullanmayacağım o yüzden çok önemli değil, sonra tekrar göz atarım.✋

@Sylveon Macunun eski ve biraz kurumuş olması nedeniyle çok detaylı test yapmak istemedim. Yenilediğim vakit daha düzgün bir şekilde ekleyeceğim.
 
Güzel inceleme teşekkürler ve hayırlı olsun. Kasa güzel ama kablolama delikleri biraz kötü geldi bana. Kablolar çok gözüküyor sanki temiz durmuyor kasa içi.
Bir de toz filtreleri var mı PSU altında veya yukarıda?
 
Beğenmişim ancak yorum yapmaya fırsat bulamamışım. Sadeliği ve mıknatıslı ön kapağı sayesinde çok seviyorum bu kasayı. Ön tarafa bir tane daha fan atıverselermiş daha iyi olurmuş. Elinize sağlık, güle güle kullanın.
 
Yan kısma fan takmak kabloları engeller mi, ve anakartın değil de kabloların olduğu kısma da takılıyor mu fanlar?(Yani dışarıya daha da yakın biçimde)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı